Hrajeme.cz

Kanagawa

Originální název:
Kanagawa
Rok vydání:
2016 (česky 2017)
Počet hráčů:
2 až 4
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 10 let
Doba hraní:
Středně dlouhá hra – 30–70 minut

Katalogové číslo: 13275 Kategorie: , Štítek:

Popis

Ve hře Kanagawa se stanete japonským malířem. Vaším úkolem bude nakreslit to nejkrásnější plátno. Budete si vylepšovat svou malířskou techniku a učit se různé techniky malby. Ve hře najdete unikátní komponenty jako jsou figurky štětců nebo opravdová podložka na sushi. Hra Kanagawa je nekonfliktní – hráči se soustředí spíše na vlastní rozvoj než na škodění protihráčům. Pravidla umožňují hráčům velké množství taktických voleb.

 

Další informace

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Autoři

,

Výrobci

Hra/Rozšíření

Články na Hrajeme.cz:

Pravidla:

Odkazy:

Recenze

  1. Xaws

    Graficky velmi povedená hra, která vás vtáhne do malířského ateliéru mistra Hokusai. Pravidla nejsou nijak složitá, ke konfliktům mezi hráči téměř nedochází takže máte klid soustředit se na vytvoření nejladnějšího obrazu, který vám přinese nejvíce bodů a tím vítězství ve hře. Pro mě hru trošku sráží systém, kde pořád přepočítáváte vaše akce tak, aby přinesly co největší počet bodů. Takže vlastně jde v první řadě o matematiku a pak až o krásu výsledného obrazu.

  2. Aleš Alladjex Matas

    Krásná atmosférická hra. Mám rád hru Tokaido, které někteří vyčítají, že to vlastně není hra. Kanagawa zachovává podobnou klidnou atmosféru, ale hráči se přeci jen mohou víc vyblbnout na bodech, které ovlivňují finální skóre.

    Vizuálně povedená návštěva do ateliéru slavného japonského malíře Hokusaie Kacušika. Hráči vytváří svůj vlastní obraz, v němž na sebe kartičky krásně navazují. Hra asi neuspokojí extrémně kompetitivní hráče, ale pro pohodové zahrání nabízí dostatek prostoru pro drobné kombinace a strategie. Přímé interakce není mnoho, ale hráči určitě musí sledovat, které diplomy od mistra chtějí soupeři uzmout a případně jim v tom zabránit nebo se pustit do získaní jiné prestižní ceny.

    Přečtení pravidel nějaký čas zabere, ale následné vysvětlení spoluhráčům je jednoduché, stejně jako je hladký a svižný průběh samotné hry.

  3. cinan

    Poklidná nekonfliktní rodinná hra s krásnou grafikou a jednoduchými pravidly

Přidat recenzi