Hrajeme.cz

Scythe

Originální název:
Scythe
Rok vydání:
2016 (česky 2017)
Počet hráčů:
1 až 5
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 14 let.
Doba hraní:
Velmi dlouhá hra – 120 minut

Katalogové číslo: 13248 Kategorie: Štítek:

Popis

Hra Scythe vás zaujme bohatou výbavou, výborným zpracováním, a především tím, jak dokázala skloubit herní mechanismy s tématem a jakou dokáže vytvořit atmosféru. Hra vás zavede do východní Evropy po 1. velké válce, historie se však ubírá jiným směrem, než známe.

Ve hře Scythe se hráči chopí vlády nad jednou z pěti frakcí – Rusvětský svaz, Severská království, Krymský chanát, Saská říše, Polanská republika. Každá frakce se snaží získat slávu a bohatství tak veliké, že ostatní přestanou být konkurencí. Obojí se dá získat jedině tím, že hráči prozkoumávají krajinu, budují stavby, těží suroviny, konstruují mocné mechy a vyhrávají konflikty o kontrolu území s jinými hráči. To vše za účelem zisku dvou věcí – hvězd a mincí. Hvězdy slouží k ukončení hry. Peníze jsou zase důležité pro celkové umístění – kdo získá nejvíce, vyhrává.

Píše se rok 1920. První Velká válka sice skončila, ale prach a popel, který zvířila, se stále pomalu snáší na Evropu počátku dvacátého století. Kapitalistický městský stát, známý jen jako Továrna, který roztáčel kola války výrobou těžce ozbrojených, kráčejících strojů – mechů, zavřel své brány. Sousední země se s tím však nehodlají smířit a kolem Továrny začíná houstnout atmosféra. Vesničané prchají ze svých domovů, protože dobře vědí, že válka se může vrátit každou vteřinou.

Související hry:

 

Další informace

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Výrobci

Hra/Rozšíření

Články na Hrajeme.cz:

Pravidla:

Odkazy:

Video:

Představení hry (délka videa: 1:47 min.)

 

Recenze

  1. Lasicina

    Nejsem velký příznivec dlouhých a strategických her, takže jsem se této hry trošku bála. Nudnost se ovšem nepotvrdila, na dlouhé zimní večery fajn zábava:-) Chce to trošku víc zapojit mozkové závity a najít v sobě onoho strategického ducha.

  2. mirorim

    Pre mna strategicka perla s rozumne malou mierou nahody, kde nepotrebujete armady o tisicich figurkach a analyticke prepocitavanie kazdeho tahu, aby ste si ju uzili. Behate po mape, tazite zdroje, budujete, politikarcite (a ked to nevude – alebo prave, ked to vyde 🙂 ) alebo bojujete a to vsetko s velkou znovuhratelnostou. Dokonca vam hra odpusti par (ok, max 2) zlych kol a stale mozete dosiahnut vitazstvo (ok, aspon na bednu) bez frustracie, ze musite este hodinu dohravat uz davno stratenu hru len preto, ze ste v tretom kole nepohli pandrlakom na policko vlavo.

Přidat recenzi