Hrajeme.cz
DomůKatalog herHra pro dva7 divů světa: DUEL

7 divů světa: DUEL

Originální název:
7 Wonders: DUEL
Rok vydání:
2015 (české vydání 2016)
Počet hráčů:
2
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 10 let.
Doba hraní:
Středně dlouhá hra – 30 minut

Katalogové číslo: 13208 Kategorie: , Štítek:

Popis

Hra 7 divů světa: DUEL vychází z karetní hry 7 divů světa, která je až pro 7 hráčů. DUEL je ale svébytnou, samostatnou hrou vytvořenou speciálně pro dva hráče. Z původní hry čerpá, ale přináší i nové prvky. Především upravuje podmínky vítězství. Možné je zvítězit i během hry, před skončením III. věku, díky vojenské síle nebo pokroku. Pokud se tak nestane, rozhodnou body za postavené město a divy.

 

Další informace

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Autoři

,

Výrobci

Články na Hrajeme.cz:

Odkazy:

Recenze

  1. Lasicina

    Moc fajn hra pro dva hráče. Pravidla jsou jednoduchá, všechny tři cesty k vítězství jsou možné – stačí troška nepozornosti nebo roztěkanosti a dá se vyhrát na vojenskou sílu i vědecký pokrok 🙂 Hra jako taková není dlouhá, takže skvělé pro ty, kteří nejsou fanoušky dvou a vícehodinových her 🙂 Doporučuji!

  2. Jiří Bauma

    populární karetní hra, která se zrovna trefila mimo mé preference, zřejmě nebude špatná, ale když člověka něco takového nebaví, tak se přes to těžko přenáší

  3. Xaws

    Nedá mě to nesrovnávat tuto hru s původní hrou 7 divů. Herní mechanismus je podobný, akorát karty na výběr máte oba viditelně před sebou. Pro dva hráče je to zábavná a vyrovnaná hra.
    Cest k vítězství je více, ale zatím nikdy se nám nepodařilo zvítězit vojensky, natož vědecky. Tyto varianty mě přijdou téměř nemožné. To by musel být soupeř hodně nepozorný, aby si Vám tento úmysl nepřekazil.
    Žetony pokroku přinášejí do hry variabilitu. Jsou však poněkud nevyrovnané. Po čase budete sahat pořád po těch stejných jelikož přinášejí větší výhodu.
    Pravidla nejsou moc komplikovaná, pouze to chce nastudovat detaily. Třeba co za přínos je z karet cechů, nebo jaký je nejlepší žeton pokroku.
    Díky svižnému tempu, slušné hratelnosti a krátké době hraní budete mít spoustu možností přijít na všechny taktické varianty vedoucí k vítězství.

  4. Betty

    Výborná hra, přijatelné chystání, jednoduchá přehledná pravidla, příjemně rychle zahrané, 3 cesty k vítězství. U nás se velmi chytla, i sedmiletá rozdrtí protihráče. Oceňujeme i pěkně nachystanou krabici.

  5. Miaou Driver

    Ahoj. Tuhle hru doporučuju všemi deseti. Krásná grafika, skvěle vše funguje, pravidla jsou tak akorát k pochopení a co hlavně musím pochválit, tak dobu hraní. Protože jí dokážete zahrát do 20 minut, těžko se stane, že bude někdo při hraní zívat. To ale vůbec nesnižuje znovuhratelnost, protože počáteční rozdání karet, divů a žetonů bude zase jiné. Tohle všechno přispívá tomu, že jí můžete hrát v podstatě s kýmkoliv – mne například drtí doma šestiletý předškolaček. Líbí se mi taky možnost tří cest k vítězství a i když zatím jsme vše dohráli pouze „na body“, stejně vás to nutí hlídat si svého soupeře, aby vás nepřechytračil vědecky nebo nerozdrtil vojenským vítězstvím.

Přidat recenzi