Hrajeme.cz

Shakespeare

Originální název:
Shakespeare
Rok vydání:
2015
Počet hráčů:
1 až 4
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 12 let.
Doba hraní:
Středně dlouhá hra – 20 až 90 minut

Katalogové číslo: 13189 Kategorie:

Popis

V této hře hráči vedou divadelní společnost, najímají herce, řemeslníky, ale i klenotníky a jiné. Hra trvá 6 dní, kdy hráči najímají různé postavy.

Další informace

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Výrobci

Hra/Rozšíření

Odkazy:

Recenze

  1. ladyarcher

    hra je vcelku lehká, ale je tam potřeba se správně rozhodovat ve správnou dobu, ale to je vlastně v každé
    Jste režiséři v divadle a máte za týden připravit představení na neděli. Za tím účelem si najímáte kostyméry, kulisáky a samozřejmě herce. Herci se musí naučit text a musí být co nejlépe oblečeni.
    Ve hře využíváte karet herců a pomocníků jako akcí – můžete použít až pět za kolo, ale je v tom samozřejmě jeden zádrhel – čím více se rozhodnete použít akcí, tím pozdější jste v pořadí pro jejich vykonávání a hlavně je třeba si dát pozor, že v příštím kole můžete použít jen jednu z nich, protože ostatní musíte vyřadit.
    V každém kole musíte také najmout nového pomocníka, ale je na vás kdy to provedete a zda se z něj stane pomocník pro další kola nebo zda bude jen přihlížející a nebudete mu muset na konci hry zaplatit.
    Body lze získat za mnoho věcí – za karty přání od královny, za krásně oblečené herce, za propracované kulisy nebo třeba za to, že se Vaši herci naučili text lépe než soupeřovi.
    Hra se hraje na sedm kol (dny v týdnu) a na konci je uspořádáno představení kdy je závěrečné bodování.
    Doporučuji i náročným hráčům.

Přidat recenzi