Hrajeme.cz
DomůKatalog herKooperativní hraWarhammer Quest: Dobrodružná karetní hra

Warhammer Quest: Dobrodružná karetní hra

Originální název:
Warhammer Quest: The Adventure Card Games
Rok vydání:
2015 (české vydání 2016)
Počet hráčů:
1–4
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 12 let.
Doba hraní:
Středně dlouhá hra – 30 až 60 minut

Katalogové číslo: 13154 Kategorie: , , Štítek:

Popis

Warhammer Quest je kooperativní karetní hra až pro 4 hráče, ve které se se svými hrdiny ponoříte do temného podzemí. Zde se utkáte s nejrůznějšími nestvůrami, gobliny, trolly, orky, ghúly, budete pronikat stále hlouběji, abyste se zničili hlavního padoucha.

Další informace

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Výrobci

Herní systém

Míra složitosti

Hra/Rozšíření

Články na Hrajeme.cz:

Odkazy:

Recenze

  1. Shaman

    Warhammer Quest:Dobrodružná karetní hra je karetní kooperativní hra pro 1 až 4 hráče zasazená do fantasy části světa Warhammer. Každý z hráčů se zhostí role jednoho unikátního hrdiny a utká se s hordou nepřítel při procházení poměrně nápaditého příběhu. Každý z hráčů má k dispozici 4 akce, které může použít (kolikrát za kolo závisí na počtu hráčů) s tím, že tři z nich se vždy po použití vybijí a čtvrtá je po použití všechny nabije. Je zapotřebí sledovat kdo může jaké akce použít a domluvit se na nejlepší strategii pro správné vyřešení situace. Každý ze čtveřice hrdinů (trpasličí železolamač, elfí strážkyně cesty, lidský sigmarův kněz a lidská ohnivá čarodějka) má unikátní schopnosti a jeho primární karta (která aktivuje ostatní) je jiná. Zatímco elfka nabíjí schopnosti prostřednictvím útoku tak čarodějka pro tentýž efekt využívá kartu průzkumu etc.
    Krom schopností je možno hrdiny vybavit předměty, které naleznou v podzemí (klasická směs zbraní, zbrojí, lektvarů a talismanů).
    Hra je poměrně obtížná a ze své podstaty nepřipouští opakování scénářů (za prohru je postih, ale kampaň pokračuje dál, o celkovém vítězství nebo porážce rozhoduje poslední mise) a tím vyvíjí na hráče neustálý tlak. Svá špatná rozhodnutí si tak tlačíte před sebou až do samého finále. Výborně je také vyřešen systém postupného vylepšení hrdinů, kdy mezi jednotlivými dobrodružstvími dostávají možnost zvětšit si inventář, sehnat nové předměty nebo vyměnit své akční karty za jejich pokročilejší a mnohem silnější varianty. Navíc má každý z hrdinů možnost najít až tři legendární předměty, které jsou určeny jen pro něj a bezvadně doplňují jeho schopnosti.
    Pokud se Vám nechce hrát tažení (5 různých misí) je možno zvolit tzv. intenzivní úkol, při kterém se hrdinové zlepšují už při hraní, má jeden setup a konec.
    Pravidla jsou dobře a přehledně napsaná, nehrozí tedy žádné nejasnosti. Navíc hra není těžká na vysvětlení a po odehrání jednoho až dvou kol budou nováčci jasně vědět co se děje a co se od nich očekává.
    Po vizuální stránce se jedná o tradičně skvělou záležitost (hru vydává FFG, které si na high-production value hry potrpí) a vysoká je taktéž kvalita použitých komponentů.
    Bohužel se hra po relativně krátkém čase ohraje. Tento formát je naprosto ideální k vydávání dalších a dalších dobrodružství a hrdinů, bohužel její osud je v současné době dost nejistý vzhledem k neprodloužení práv na svět Warhammeru pro FFG. Oficiálně zatím vyšli pouze dva noví hrdinové (trpasličí zabíječ a lidská lovkyně čarodějnic) a zdá se, že to bude vše. Česká verze se opět potýká s odfláknutým překladem (u některých karet misí nejsou občas kompletní seznamy nepřátel pro danou chvíli atd.) z dílny Blackfire games.
    Hru rozhodně doporučuji všem příznivcům kooperatvních her, je to docela výzva. Pro fanoušky WH světa se jedná o must-have hru.

    Klady
    – Odlišní hrdinové
    – Mechanika „vybíjení“ karet
    – Jednoduchá pravidla
    – Povedený vizuál

    Zápory
    -Brzy se ohraje
    -Nevyváženost obtížnosti misí
    -Český překlad (nutno sehnat si errata)

  2. martin.kdo

    Z této hry mám smíšené pocity. Je to kompletní kapesní prolézání podzemí se vším, co k tomu patří. S trochou fantazie si můžete představovat jak prozkoumáváte třeba stoku, ze stínů vás obtěžují různé stvůry a občas na vás něco vyběhne a zaútočí. Každý ze čtyřech hrdinů je trochu jiný a kampaň je pekelně těžká a vykresluje zajímavý příběh. Nicméně, po trojím dohrání, vás tak nějak nenutí si ji zahrát znovu. I když karty s podzemím budou jinak seřazené, a pořadí nepřátel bude taky jiné, po chvíli nabydete pocitu že to je neustále dokola to samé. Nicméně než se nám podařilo dohrát kampaň, jsem z hraní byl opravdu nadšený.
    Naštěstí herní komunita už tvoří neoficiální nové kampaně, a dokonce se i počešťují ;o) FFG vydalo oficiálně 2 nové hrdiny. Nicméně k dokonalosti by to chtělo ještě nějaké nové nepřátele. Svět Warhammeru je obrovský, a vymýšlet nové záživné kampaně by byla jedna radost ;o)
    Vzhledem k tomu že je životně nutné spolupracovat, je to dobré i pro páry ;o) Hru jsem si asi nejvíc užil při hraní jen ve dvou lidech. Je to o něco těžší a každý hrdina má za kolo dvě akce, místo jedné. Víc si tak zahrajete. Hra by se vešla do poloviční krabice. Lépe by se pak balila na dovolenou.
    Doporučuju vyhledat si na internetu drobné chyby, které se vyskytly při překladu do češtiny. Hra je ale v pohodě hratelná i tak.

Přidat recenzi