Hrajeme.cz
DomůKatalog herKooperativní hraTemné znamení: Brány Arkhamu

Temné znamení: Brány Arkhamu

Originální název:
Elder Sign: Gates of Arkham
Rok vydání:
2015 (české vydání 2016)
Počet hráčů:
1 až 8
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 12 let.
Doba hraní:
Dlouhá hra – trvá většinou 90 minut

Katalogové číslo: 13131 Kategorie: , , Štítek:

Popis

Brány Arkhamu je rozšíření hry Temné znamení, které vyvádí vyšetřovatele z muzea do ulic města Arkhamu. Zažijete tak nová dobrodružství při záchraně lidstva.

Budete hrát s novými kartami dobrodružství a novým balíčkem Mýtů. Vyšetřovatelé se také mohou stát členy některé z organizací, které jim mohou pomoci v boji proto Prastarým tím, že jim poskytnou podporu a zdroje. K dispozici máte také další karty událostí, dovedností, žetony bran další žetony. Poměrně malá krabička je tak zcela zaplněna.

Související hry:

Další informace

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Míra složitosti

Rok vydání

Výrobci

Počeštění

Hra/Rozšíření

Články na Hrajeme.cz:

Odkazy:

Recenze

  1. Orel91

    Po dobrém, leč po čase nudném Temném znamení, skvělé rozšíření, které do hry vnáší toliko potřebný element, a to možnost prohrát!! Ano správně, možnost prohrát.

    Oproti základní verzi přichází nový balík karet dobrodružství, které hráčům komplikují plnění úkolů už při samotném vstupu na dobrodružství. Dále přibyly brány Arkhamu, které se co chvíli otevírají, blokují plnění dobrodružství a urychlují procitnutí Prastarého. Objevil se rovněž nový balíček karet osudu a nově i balíček karet Mýtů, které vám mohou přilepšit, nebo naopak pěkně zavařit.
    Rozšíření přináší rovněž čtyři modifikované Prastaré, ušité přímo na míru novým mechanismům a vnášejícím do hry čtyři různé obtížnosti – Já osobně jsem hrál zatím pokaždé na těžkou obtížnost a vždy (4 hry) jsem prohrál. Celkově se hra velmi zrychlila a půlnoc bije klidně i vícekrát v průběhu tahu jednoho hráče! Za mě prostě pecka!

    + Nové herní prostředí, prakticky celá nová hra
    + Nové postavy, předměty, Prastaří
    + Hra je konečně náročnější a představuje výzvu – lze i prohrát! 🙂

    – Krabička je tak přeplněná novými komponentami, že nejde zavřít

  2. martin.kdo

    Řekl bych že toto je povinné rozšíření pro milovníky Arkham Horroru, kteří byli zklamáni Temným znamením, ale chtějí mu dát ještě šanci. Je zde jiný pocit z hraní. Nejste jen v muzeu, ale pohybujete se po důvěrně známých místech Arkhamu. Při vstupu do nějaké lokace, nejdříve můžete vyhodnotit text na rubu karty (vyléčit si zdraví, nebo příčetnost, nakoupit předměty, získat spojence, něco se naučit) a až pak zjistíte co máte plnit. Nebo můžete za trofeje kartu nejdříve otočit, abyste věděli, do čeho jdete. Případně se takto zbavili nějakého nepříjemného půlnočního efektu. Nicméně nadále ale házíte kostkami, takže jedna hra může být lehoučká a další vás přejede za 10 minut a nic s tím prostě neuděláte.

Přidat recenzi