Hrajeme.cz
DomůKatalog herRodinná hraOvce: Boj o pastviny (Battle Sheep)

Ovce: Boj o pastviny (Battle Sheep)

Originální název:
Battle Sheep
Rok vydání:
2010 (české vydání 2016)
Počet hráčů:
2 až 4
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 6 let.
Doba hraní:
Krátká hra – do 30 minut

Katalogové číslo: 13128 Kategorie: Štítek:

Popis

Ovce: Boj o pastviny je rodinná hra, ve které se svými ovcemi snažíte zabrat co nejvíce pastviny. Zároveň v tom bráníte soupeři, protože vyhraje ten, kdo ovládne větší část pastvin. Díky jednoduchým pravidlům je hra přístupná hraní s dětmi i s příležitostnými hráči. Hrací deska je variabilní, takže při každé hře musíte znovu promýšlet svou taktiku. Každý hráč má na začátku 16 žetonů s vtipně vymalovanými ovcemi.

Další informace

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Výrobci

Hra/Rozšíření

Články na Hrajeme.cz:

Pravidla:

Odkazy:

Video:

Planeta her představuje hru Ovce: Boj o pastviny (délka videa: 3:55 min):

 

Recenze

  1. Slado42

    Příjemná, svižná abstraktka s extrémně jednoduchými pravidly. Řekl bych, že potěší spíše mladší hráče, než dospělé, ale proč ne. Jednou za čas si ji rád zahraji i já. Hráno ve třech a ve dvou a více hráčů určitě prospívá kvalitě hry. Nicméně mezi abstraktními hrami, pokud bych měl volit, asi sáhnu po něčem jiném.

  2. Svob

    Logická hra zasazena do krásného kabátku, pro příležitostné ukrácení chvíle. Pravidla vysvětlíte a pochopí během chvilky a jednu partii zahrajete za 10-15 minut. Dá se hrát jak s dětmi které to asi baví nejvíc tak i s dospělými. Jedna se ale o typ hry, u které nemůžete očekávat nic víc než rozkládání žetonů po ploše. Přesto systém skákání s žetony po ploše je velice zajímavý.

    Obsah krabice je velice kvalitně proveden, žetony jsou příjemné na dotek i váhou, každý žeton jedné barvy má pak unikátní povedenou kresbu ovce.

    Přesto hra není pro náročnější hráče nebo pro časté hraní.

  3. cinan

    nejni to špatný, ale nějak mi tam něco chybí a to abstraktní hry vyhledávám (a sbírám).
    Je to moc rychlý a moc zařezávací.

  4. dirgesinger

    Bojové ovce. Ovce: Boj o pastviny. Malá svižná logická hra s komínkem zuřivých oveček. Vyhrává ten, kdo si pro své huňaté svěřenkyně urve, co největší díl z pastvin. Na začátku sestavíte s protihráči hrací plán, na něj umístíte sloupec svých zvířátek a můžete začít hrát. Plán je rozdělen do hexagonových políček, tedy se můžete pohybovat do šesti směrů a s libovolným počtem ovcí, ovšem ovce se nemohou přeskakovat a ani vypadávat mimo pastvinu. Hra je jednoduchá a zabaví i malé děti. Pro starší hráče můžou ovce dobře posloužit jako kvalitní filler.

  5. cSf.Loser

    Jednoduchá abstraktní hra zabalená do roztomilého ovčího hávu. Na začátku si sestavíte svůj plán z kousku mapy. Umístíte si své stádo 15 oveček (všechny na sebe) a jde se hrát. Můžete se se pohnout libovolným směrem, libovolným množstvím oveček, ale musíte udělat plný pohyb, dokud se o něco nezastavíte (kraj pastviny, soupeřovy ovce, případně své ovce). Zní to jednoduše, ale soupeři se vás budou snažit blokovat a o to v této hře jde. Prostě se snažíte přechytračit soupeře. Jednoduchá princip, ale velice zábavné a moc pěkně zpracované (plastové ovečky). Hra je odehraná do 10 minut a hned chcete dát odvetu. Doporučuji.

  6. jarmuk

    koho baví hej to je moje ryba, toho bude bavit i tohle

  7. k.a.tu.li.nka

    Krásná logická hra, jednoduchá pravidla, dostatečně náročná na přemýšlení, podobné hře Cappuccino. Hru jsem hrála jak ve vyšším počtu hráčů, tak i ve dvou a hratelnost tím rozhodně neutrpěla. Pěkné zpracování, žetonky oveček jsou dostatečně velké a těžké, takže se s nimi dobře hraje. Ačkoli jde hlavně o logickou hru a téma by mohlo být jakékoli (zabírání území vojáky, atd atd), motiv oveček se mi líbí a myslím, že by mohl nadchnout i mladší hráče.

Přidat recenzi