Hrajeme.cz
DomůKatalog herStrategická hraThrough the Ages: Nový příběh civilizace

Through the Ages: Nový příběh civilizace

Originální název:
Through the Ages: A New Story of Civilization
Rok vydání:
2015
Počet hráčů:
2 až 4
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 12 let.
Doba hraní:
Velmi dlouhá hra – trvá většinou více než 2 hodiny
Doporučení rodiny:
Tuto hru vám nedoporučujeme, najdou se pro vás lepší hry.
Doporučení hráče:
Určitě vyzkoušejte, neměla by uniknout vaší pozornosti.

Katalogové číslo: 13114 Kategorie: , Štítky: ,

Popis

Jedná se o novou edici úspěšné hry Vládi Chvátila, který se inspiroval hraním počítačové hry Sid Meiers Civilization. Podle názorů velké většiny hráčů se jedná o vůbec nejlepší adaptaci této počítačové hry do podoby stolní hry. Cílem je vyvíjet svou civilizaci (ne zničit ostatní). Armáda s vývojem souvisí, ale není jediným aspektem. Musíte rozvíjet vědu, produkci a starat se o svou populaci (rozvoj zemědělství, náboženství, literatury). To vše vede ke zvyšování úrovně kultury, která je hlavním cílem hry.

Nová edice přináší především grafickou úpravu karet a dalších herních komponent, vyladění některých karet a úpravu některých pravidel, aby hra byla rychlejší a přístupnější.

Předchozí edice hry:

Další informace

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Autoři

Výrobci

,

Hra/Rozšíření

Články na Hrajeme.cz:

Odkazy:

Recenze

  1. Caesar

    Hra je pro mě symbolem nekonečné škály možností a cest, po kterých se může vaše říše vydat. Každé kolo budete nad výběrem karet sedět, hlavu v dlaních a usilovně budete přemýšlet, jaké kroky vás dostanou do čela žebříčku kulturních bodů. S tím souvisí i hlavní negativum – pokud hrajete s někým, kdo si dává se svými tahy na čas, tak se hra může protáhnout klidně k 5 hodinám. Určitě to není hra na jedno hraní, ale na opakované pokusy, ve kterých vám postupně dojdou synergie vůdců/divů světa/technologií.

Přidat recenzi