Hrajeme.cz
DomůKatalog herStrategická hraSettlers: Zrod impéria – Atlantida

Settlers: Zrod impéria – Atlantida

Originální název:
Imperial Settlers: Atlantis
Rok vydání:
2015
Počet hráčů:
1 až 5
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 12 let.
Doba hraní:
Středně dlouhá hra do 60 minut

Katalogové číslo: 13110 Kategorie: , Štítek:

Popis

Settlers: Zrod impéria – Atlantida je první velké rozšíření karetní hry Settlers: Zrod impéria. Přináší novou frakci do hry, starobylou atlantskou civilizaci. Obsahuje také nové karty pro stávající národy. Hru obohacuje o nové mechanismy, umožní například vyslat osadníka na cizí lokaci s otevřenou produkcí. Obsahuje také nový typ lokace se dvěma schopnostmi. Událost je nový typ karty, která se vyhodnotí ihned, jakmile je tažena z balíčku. Atlanťané užívají nový druh prostředku – technologie. Základní technologie například posilují běžné lokace. Specializované technologie dávají vítězné body nebo brání lokaci jako klasický obranný žeton.

Díky páté frakci si můžete zahrát až v pěti hráčích, připravte se ale na delší hru s většími prostoji.

Související hry:

Další informace

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Výrobci

Hra/Rozšíření

Články na Hrajeme.cz:

Pravidla:

Odkazy:

Recenze

  1. Tomy35

    Pro mne je tento nový národ poměrně velké zklamání. Jeho možnost kombinovat speciální bonusové žetony mu propůjčují mimořádnou sílu, zejména v zisku surovin a VB. Ve hře dvou hráčů je téměř nemožné je zastavit. Ve více hráčích, když se většina jen zaměří na ničení budov atlantýďanů to sice jde, ale i tak to není ono. Přínos pátého hráče je sice zajímavý, avšak časové natažení hry a prodlevy mezi vlastními tahy za to asi také nestojí. Jako plus bych ohodnotil rozšiřující karty pro základní frakce a do základního balíčku. Díky nim je možné si sestavit balíček dle nálady hráče a dá se celkově získat více VB, což vždy potěší.

  2. k.a.tu.li.nka

    Základní hra Settlers-Zrod impéria mě doslova nadchla. Nicméně z tohoto rozšíření jsem na rozpacích. Je určitě dobře, že se dá hrát nyní i v 5 hráčích, nápad Atlantidy, která se potopí je taky prima, nicméně, díky možnosti produkovat suroviny opakovaně, mi Atlantiďané jako národ připadají nepřiměřeně silní ve srovnání s ostatními národy. Pokud nebudete hrát se zkušenějšími hráči, kteří budou soustavně potlačovat nejsilnější národ, Atlantiďané vám mohou snadno bodově utéct.

    + nápad, zpracování, další hráč
    – dle mého OP

Přidat recenzi