Hrajeme.cz
DomůKatalog herKaretní hraHra o trůny: karetní hra (druhá edice)

Hra o trůny: karetní hra (druhá edice)

Originální název:
A Game of Thrones: The Card Games (Second Edition)
Rok vydání:
2015
Počet hráčů:
2 až 4
Věk:
Hra je určena pro náročnější hráče od 14 let
Doba hraní:
Delší hra – 60–120 minut

Katalogové číslo: 13102 Kategorie: Štítky: ,

Popis

Hra o trůny je karetní hra typu LCG (živá karetní hra), která se inspiruje světem fantasy ságy od G. R. R. Martina Píseň ledu a ohně. Každý hráč si volí jednu z osmi frakcí, které soupeří o vliv. Může hrát za rod Starků, Targaryenů, Baratheonů, Lannisterů, Greyjoyů, Martellů či Tyrellů a bojovat o ovládnutí Železného trůnu nebo zvolit Noční hlídku. Každý hráč má k dispozici dva balíčky karet: dobírací balíček s kartami postav, míst, doplňků a událostí, které mu poskytují sílu, a balíček plánů, který určuje dlouhodobou strategii. Ve hře zvítězí ten, kdo jako první shromáždí 15 žetonů moci.

Hra je určena především dvěma hráčům. S jednou sadou si zahrajete až ve 4 hráčích formát bitva. Při použití dvou sad si můžete zahrát až v šesti hráčích.

Již základní sada vám poskytne bohatý herní zážitek a je ideální vstupní branou do této hry. Postupně budou vycházet rozšiřující herní balíčky s 60 kartami (kapitoly) a velká krabicová rozšíření, která přinesou do hry nové možnosti. Tím, že se jedná o LCG, obsah všech rozšíření bude vždy pevně daný.

Související hry:

Další informace

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Výrobci

Hra/Rozšíření

Články na Hrajeme.cz

Pravidla:

Odkazy:

Video:

Tutorial s českým dabingem (délka videa: 17:00 min.):

Recenze

  1. Orel91

    Osobně budu mít na GoT LCG nejspíš velice zkreslený názor, jelikož jsem fandou do LCG a TCG her. Na poli kompetitivních her se pro mne GoT stal náhradou za Magic, u kterého jsem již nechtěl investovat nemalé částky do možnosti hrát na turnajové úrovni. Zde jsou karty pro všechny relativně snadno dostupné, takže cenová náročnost není vysoká.
    Celkově má pro mne hra výbornou atmosféru, protože plně odráží charakter původních příběhů Písní ledu a ohně. Stačí malá chyba, které soupeř využije a už se vezete.
    Deckbuilding je slušný, velké množství rodů nabízí mnoho možností, jak balíčky postavit. Kdo již má nějaké zkušenosti s LCG či TCG, tak nebude mít ani velký problém dostat se do pravidel, která pro některé méně zkušenější hráče mohou být z počátku složitá.
    Nutno podotknout, že je hra vhodná i pro hráče, kteří nechtějí obrážet turnaje, ale mají rádi podobné karetní hry. Samotný základ obsahuje dostatečné množství karet, aby si s tím i dva hráči vystačili na pěkně dlouho, což je velké plus, například v porovnání s takovým Pánem prstenů. Za mně super.

  2. Wolvik

    Po zrušení WOW TCG, které jsem hrál léta i na turnajové úrovni, jsme s kamarádem hledali něco nového, kco bychom mohli zase hrát a navrátili staré dobré časy. Magic už je za zenitem a nelákal nás, proto GoTy byla jasná volba, hlavně po obrovském boomu v rodném městě, kde všichni bývalí WOWkaři s nadšením pařili hry o trůny. Pravidla složitější, ale nakonec OK, ovšem po pár hrách musím s lítostí říct, že mne hra nenadchla. Deckbuilding ano, rozdílné rody ano, turnajové hraní ano, zábava moc ne. Ze začátku prima, ale v pozdějších kolech se dostanete do situace, kdy budete minuty přemýšlet jak to udělat, protože je tam tolik možností a vy hledáte tu správnou. Bohužel mi to přišlo jak druhá práce a ne zábava. Opačná situace nastane, když oponent v prvním kole vysolí takové obludy, že vy si už ani neprdnete. Za mě zbytečně složité a bohužel ne příliš zábavné. Třeba zkusím někdy znovu a přehodnotím, ale zatím 2 hvězdy.

  3. ladyarcher

    Hraji jine LCG od stejne firmy a proto jsem chtela zkusit jinou hru od ni.
    Do doby než jsem to udelala jsem si myslela, ze jsem vcelku dobrý hráč, ale po této hře si to již nemyslím.

    Ve hře je spoustu věcí, které si musíte hlídat. Protihrac i Vy mate pred sebou haldu karet se spoustou textu většinou bez ikonického vyjádření, co karta dělá. Asi by to nebylo možné, protože texty jsou vcelku složité.

    Možná je to tím, že jsem rovnou hrála s balíčkem s kartami i s rozšířením, které mi zapujcili. A mozna take tim, ze tema teto hry mi moc nerika – nevidela jsem serial.

    Graficky je hra nádherná.

    Věřím ze pro fanousky serialu a pro opravdu fanjnsmekry do velkych hernich souboju je hra skvěla.
    Kdyz se do ni dostanete asi si hodne uzijete. Kluci se kterymi jsem hrala uz umi vsechny karty nazpamet a to se to pak hraje.

    Doporucuji velkou trpelivost pri uceni, ale pokud vydrzite asi to bude stat za to.

  4. cSf.Loser

    Od hry jsem měl nějaké očekávání, která bohužel nebyla naplněna. Hra mi od začátku přišla nějak těžkopádná. Pravidla pro mě byla dost neintuitivní. Neskutečné množství klíčových slov. Prostě mi přišlo, že hra dělá vše proto, aby bylo co nejtěžší do ni proniknout. Věřím tomu, že když se to někomu povede tak je hra odmění neuvěřitelnými zážitky. Já jsem na to bohužel neměl trpělivost. Také proklamovaný počet 4 hráčů je podle mě spíš z marketingových účelů.

  5. jitkotka

    Skvělá hra pro milovníky Hry o trůny, ale spíš pro náročnější hráče, kvůli strategii. Moc pěkně graficky zpracovaná. Hra je skvělá v tom, že si můžete vybrat za jaký rod budete hrát a jaký balíček si sestavíte. Hrála jsem ve dvou i třech. Určitě doporučuji hrát spíše ve dvou hra je rychlejší a dynamičtější, ve třech se hra dá hrát dobře díky titulům. Ve 4 hráčích raději nezkoušeno.
    Hra mě ihned pohltila, má však jednu velkou nevýhodu (pro některé lidi) a tou jsou finance. Pro pěkné hraní potřebujete alespoň 3 základní sady, a pokud chcete hrát i s ostatníma hráčema (mimo domov), tak to vyžaduje průběžnou koupi malých rozšíření.

  6. marcopolo41

    Hra je velmi dobra a dobre hratelna,jednoduche pravidla.Dobre vystihuje serial podle ktereho se vytvorila.Hra se da hrat pri 4 hracu nebo i pri dvou hraci.Da se skombinovat dvouma hrama na jednou pro vice mozností intryk a vice moznosti balicku.

Přidat recenzi