Hrajeme.cz
DomůKatalog herRodinná hraCarcassonne: Zlatá horečka

Carcassonne: Zlatá horečka

Originální název:
Carcassonne: Gold Rush
Rok vydání:
2014 (české vydání 2015)
Počet hráčů:
2 až 5
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 8 let.
Doba hraní:
Středně dlouhá hra – asi 30 až 70 minut

Katalogové číslo: 13097 Kategorie: Štítky: ,

Popis

Nový přírůstek do rodiny her Carcassonne vás zavede na Divoký západ. Jedná se o samostatnou hru, která hru obohacuje o nové prvky a upravuje možnosti bodování. Ve Zlaté horečce rozšiřujete železniční koleje, hory, prérie, získáváte zlato. Na právě položenou kartičku můžete umístit svého kovboje. Místo kovboje ale můžete postavit nebo přemístit stan na některou část hor nebo si můžete vzít žeton rudy z hor, v nichž váš stan stojí. Nezáleží přitom na tom, kdo hory obsadil svým zlatokopem.

Další informace

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Výrobci

Hra/Rozšíření

Články na Hrajeme.cz:

Pravidla:

Odkazy:

Recenze

  1. Jiří Aberle

    Skvělá sólo hra Carcassonne, krásně barevně provedená, která nás zavádí do dob zlaté horečky. Místo cest se staví železnice, místo měst jsou hory se zlatonosnou rudou. Města jsou pouze jako křižovatky železnice. Figurky se přikládají jako železničář, zlatokop, obchodník nebo farmář. Hra je spádná a rychlá (ve dvou hráčích cca 30 min.), což je její mínus, protože se rozehrajete a je konec. Doufám tedy v nějaké její brzké rozšíření.

  2. Wolvik

    Moje první zkušenost s Carcassonne, přebírá principy ze základní hry a přidává nové, např. místo měst obsazujete hory, kde se dá místo položení panáčka těžit a získáváte žetonky s náhodnou hodnotou bodů, které se započítávají do konečného skore. Grafické zpracování je podle mého názoru hezčí, než původní verze. Jedinou výtku mám k pravidlům, které jsme si trochu upravili k obrazu svému, protože hlavně ve hře více než dvou hráčů vznikali naprosto nelogické situace kdy hráč, který ignoroval pláně skončil poslední jen kvůli tomu, že ostatní dva se o ně prali, skončili remízou a dostali plný počet bodů, kterých opravdu nebylo málo.

Přidat recenzi