Hrajeme.cz

Shuffle Heroes

Originální název:
Shuffle Heroes
Rok vydání:
2015
Počet hráčů:
2
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 10 let.
Doba hraní:
Krátká hra – do 30 minut

Katalogové číslo: 13095 Kategorie: Štítky: ,

Popis

Shuffle Heroes je rychlá karetní hra pro dva hráče, která je zasazena do temného fantasy světa plného steampunkových vynálezů a lovecraftovských monstrozit. Každý hráč ovládá dva hrdiny, jejichž karty smíchá dohromady, a tím vytvoří svůj hrací balíček. Cílem hry je porazit oba soupeřovy hrdiny. Může se vám to podařit tak, že je zabijete, nebo vysílíte – zničením karet. Tím, že během hry ničíte soupeřovy karty, podstatně ovlivňujete a omezujete jeho další možnosti ve hře.

Součástí hry je celkem 7 hrdinů. Z nich si na začátku partie náhodně vylosujete 5 hrdinů a z nich si střídavě vybíráte, první hráč jednoho, druhý dva, znovu první druhého. Zbylý hrdina se nevyužije.

Další informace

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Autoři

Výrobci

,

Hra/Rozšíření

Odkazy:

Recenze

  1. Corwin

    Jednoduchá karetní hra s nádhernou grafikou a vysokou variabilitou. Pravdou je, že pravidla jsou občas matoucí a ani některé odpovědi autora to úplně nevytrhly. Takže my jsme si udělali upravený výklad pravidel, doplnili 3 další hrdiny, abychom to mohli hrát i ve třech a OK.

  2. Wolvik

    Jak už tu několik lidí psalo, rozpačité. Hezky zpracované karty, zajímavá myšlenka, ale tím to hasne. Pravidla mají cca. 10 A6 stánek a je to zatraceně málo. Mnohokrát jsme zastavovali hru jen kvůli tomu, abychom prohledávali pravidla k nějaké situaci a hle, nic. Hra láká velmi atraktivní cenou, ale také dostanete to co zaplatíte. Nekompletní hru, kde si budete vymýšlet pravidla za pochodu. Příliš nedodporučuji, dokud nevyjdou FAQ.

  3. koumes731

    Hru bych zhodnotil jedním slovem – ROZPAČITOST. Nádherná grafika, zajímavé mechanismy s ničením karet protivníka, velký potenciál do budoucna. Ale součástí hry jsou i pravidla. A ta tady nejsou úplně jednoznačná. Takže jsme se několikrát museli dohodnout, jakže to vlastně hrát……není to u deskovek zase tak vzácný jev, ale je to řešené formou FAQ. To tady postrádám, autor sliboval a sliboval….to tu hru shazuje…škoda.

  4. cinan

    Asi jsem nějakej natvrdlej, ale přišlo mi že je tam v pravidlech tolik mezer že je to nehratelný – sry

  5. Grantissimo

    Shuffle heroes je česká staempunková dvojkovka, ve které se zhostíte dvou hrdinů, pomocí nichž se snažíte dostat soupeře na kolena. Každý z hrdinů má naprosto unikátní herní styl a jejich kombinace vytvářejí víc než jen pár možností jak vyhrát. Kromě snížení soupeřových životů na nulu je zde ještě jedna možnost výhru a sice takzvaný deck-deconstruction. V této variantě se snažíte vyřadit daný počet karet nepřítele, aby již nemohl hrát.

    Některé kombinace hrdinů jsou slabší jiné silnější. Je zde také vidět převaha zkušenějších hráčů nad nováčky. pokud ovšem máte rádi konfrontační hry se scifi-fantasy tematikou je tato hra vhodnou volbou. Zvlášť za přijatelnou cenu

  6. dirgesinger

    Když smícháte steampunk a lovecraftovské příšery dostanete Shuffle Heroes. Karetní hru českého tvůrce Jana Vaněčka pro dva hráče. Nachystat hru je jednoduché. Vylosujete si dva hrdiny (v krabičce jich najdeme sedm), vezmete si k nim přiřazené karty, ty zamícháte a máte herní balík o dvaceti kartách. Každý hrdina je unikátní a má své vlastní originální mechaniky. Vyhrát se dá dvěma způsoby: zabitím obou protihráčových hrdinů a nebo zničením patnácti karet soupeřova balíku, tzv. deck deconstruction.
    Shuffle Heroes má velice poutavé grafické zpracování. Jedinou drobnou výtku mám k tomu, že opravdový steampunkový hrdina je v krabičce jen jeden. Začátečníci mohou být též lehce zmateni interakcemi různých karet, tohle pokrývají pravidla jen bídně.

  7. Aendil

    Toto je tá pravá cestovná hra pre dvoch, ktorá Vám s každou hrou prináša nové možnosti a zábavu. Už len svojou mechanikou deck decomposition – teda zničiť súperovi karty, aby nič nemohol – je pre mňa unikát. Hrdinovia majú dosť života na to, aby to vydržali fakt dlho. Ale keď Vám dôjdu karty, tak sa už len dívate, ako umierajú. Krásne navodená atmosféra stresu z každou ďalšou zahranou/stratenou kartou. Vyzdvihol by som i krásnu grafiku zasadenú do tématiky hry. A keď k tomu pridáte to, že každý hrdina má fakt unikátnu mechaniku hrania podporenú vlastným designom, tak si to proste musíte hneď zahrať.

Přidat recenzi