Hrajeme.cz
DomůKatalog herKaretní hraVzhůru do podzemí (Welcome to the Dungeon)

Vzhůru do podzemí (Welcome to the Dungeon)

Originální název:
Welcome to the Dungeon
Rok vydání:
2013 (české vydání 2015)
Počet hráčů:
2 až 4
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 10 let.
Doba hraní:
Krátká hra – do 30 minut

Katalogové číslo: 13094 Kategorie: Štítek:

Popis

Vzhůru do podzemí je jednoduchá fantasy hra. Pokud chcete uspět, musíte pokoušet své štěstí. S hrdinou se budete pouštět do podzemí, abyste získali nehynoucí slávu. Musíte ale porazit nejrůznější příšery. Pokaždé, když jste na tahu, se můžete rozhodnout, zda dáte kartu nové příšery do podzemí, okradete hrdinu o nějaký z předmětů, nebo již nebudete pokračovat v daném kole. Hráč, který jako poslední v kole zůstane, se musí s hrdinou vydat do podzemí pro nehynoucí slávu nebo naopak potupnou smrt. Vybavený zbytky své výzbroje se utká se všemi nestvůrami, které mu v daném kole hráči do podzemí přivolali.

Zvítězí hráč, který dvakrát úspěšně projde podzemím. Vyhrát ale může i ten, kdo zůstane jako poslední ve hře, protože ze hry vypadne každý, kdo podruhé v podzemí neuspěl. Hra obsahuje čtyři různé hrdiny (rytíř, barbar, čaroděj, zlodějka) s unikátní sadou předmětů.

Další informace

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Výrobci

Hra/Rozšíření

Články na Hrajeme.cz:

Pravidla:

Odkazy:

 

Recenze

  1. BigDeal

    Veľmi pekne spracovaná i nakreslená kratučká hra, ktorá neuchváti na dlhodobé hranie, ale ako výplň medzi väčšími hrami hravo poslúži. Hráči sa striedajú v ťahaní balíčka kariet s príšerami a robia dve rozhodnutia. Prvým je, či si vôbec potiahnu kartu a riskujú, že budú s príšerami bojovať, alebo končia a zachránia si život. Druhým je, či umiestnia príšeru do podzemia, alebo oslabia hrdinu a zoberú mu časť výzbroje. Taktika je teda obmedzená na 2 možnosti – poškodím hrdinu, lebo chcem, aby zomrel v podzemí, alebo hrám tak, aby som bol hrdinom ja a príšery zdolal? Do toho si prihodíme trochu blafovania, odhadovania protihráčov a vyjde nám celkom príjemná jednohubka.

  2. cinan

    skvělá malá hra, originální, vtipná, děti maj hodně rádi

  3. ladyarcher

    Bezne bych se do hry takového typu nepustila, ale na jednom conu se naskytla prilezitost si zahrat a hra se mi zalibila
    je to trosku o risku a trosku o risku a taky malicko o taktice
    kazdou chvilku, kdy vasemu spolecne ovladanemu hrdinovi, nekdo odebere kus zbroje ci par zivotu, si rikate – Da se to jeste zvladnout? Jaka potvora na me v tom podzemi ceka?
    Hra je napinava a rychle zahrana.
    Proto se hodi na takoveto rodinne hranicko nebo do hospody s prateli.
    Rychle ji vysvetlite i nehracum.

  4. cSf.Loser

    Hra je zde poměrně dobře popsaná jak vlastně funguje. Já jen dodám, že je to krásná malá krabička, kterou sebou vezmete kamkoliv. Hra má pěknou grafiku a je luxusně zpracovaná. Celý systém je krásně vymyšlený push your luck systém, kdy máte jedno rozhodnutí, jestli to ještě zkusit nebo ne. Prostě elegantní jednoduchý mechanismus, který prostě funguje. Když k tomu máte nějaké to hecování tak je to prostě jasná volba.

Přidat recenzi