Hrajeme.cz

Five Tribes

Originální název:
Five Tribes
Rok vydání:
2014
Počet hráčů:
2 až 4
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 12 let.
Doba hraní:
Středně dlouhá hra – do 70 minut

Katalogové číslo: 13073 Kategorie: Štítek:

Popis

Hra Five Tribes vás zavede do pohádkového světa daleké Arábie, kdy pohádky Tisíce a jedné noci byly skutečností. Hráči jako cizinci vstupují do starobylého městského státu Naqala, aby si vydobyli co největší vliv v sultanátu. Hra začíná netradičně umístěním všech figurek na hrací plochu vytvořenou destičkami s různými místy v sultanátu. Během hry budete manipulovat s místními kmeny, vyvolávat staré džiny a získávat vliv.

Další informace

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Autoři

Výrobci

Hra/Rozšíření

Články na Hrajeme.cz:

Odkazy:

Recenze

  1. KarelZendulka

    Líbí se mi u hry kvanta kombinací, tato hra chce asi více času, aby z ní člověk dostal plný potenciál.

  2. Svob

    Five Tribes je krásná hra, jak po grafické stránce tak i po herní mechanice. Systém přesouvání panáčku po hracím plánu, je zde velice dobře využit. K tomu jednotlivé kmeny (různé barvy meeplů) mají každý jinou vlastnost a možnost získání peněz (vítězných bodů). Variabilní herní plán, náhodné rozestavění panáčků přidává hře velkou znovu hratelnost. Bohužel hru doporučuji nejlépe ve dvou kdy doopravdy můžete více promýšlet své tahy dopředu. Ve 4 hráčích bohužel dochází až k příliš velké změně herního plánu než přijde příslušný hráč na řadu. Jedná se o zářný příklad eurohry – hodně počítání kvůli nejlepšímu tahu, minimální konflikt/škodit lze jen minimálně a spíše nepřímo.

    Doporučuji i rozšíření, které hru lehce zpestří omezením pohybu, přidáním hor.

  3. cinan

    výborná rodinná hra, zapracování mankalového mechanismu se opravdu povedlo, když hraje člověk jen tak tak je to pěkná oddychovka, když to začne počítat tak je to naprostý masakr mozku, zvláště s rozšířením.
    Pravidelně každý náklad ihned vyprodaný mluví za své 🙂

  4. cSf.Loser

    Hru jsem hrál jen jednou a nechci více. Na hru jsem se těšil, ale realita byla hrozná. Systém, že na začátku máte hrozně moc možností a pak se snižují v průběhu hry na papíře vypadal pěkně v praxi však přinesl to, že počáteční tahy se neskutečně táhly jelikož jste totálně přehlceni tím co vidíte a závěr hry se každý snažil urvat co nejvíc bodu takže vše propočítával. Kromě karet djinů je navíc hra graficky dost nepovedená. Ke konci hry jsem už ani nevěděl jak na tom kdo je bodově jen jsem chtěl, aby už to skončilo.

Přidat recenzi