Hrajeme.cz

The Game

Originální název:
The Game
Rok vydání:
2015
Počet hráčů:
1 až 5
Věk:
Hra pro dospělé a rodiny s dětmi od 8 let
Doba hraní:
Krátká hra – do 30 minut

Katalogové číslo: 13064 Kategorie: Štítky: ,

Popis

The Game je karetní hra, která se stane vaším protivníkem. Hra má podtitul: „Hraj, dokud můžeš!“ Jen společným promyšleným úsilím můžete dohrát do konce a hru porazit. Její pravidla jsou snadná, ale zvítězit není vůbec jednoduché. Ve hře postupně umisťujete karty s čísly na některý ze čtyř balíčků. Na dva pouze nižší kartu a další dva jen vyšší. Zvítězíte, pokud se vám podaří odehrát všechny karty. Pomůže vám speciální pravidlo. V případě, že je rozdíl mezi vaší kartou a kartou na balíčku přesně deset, smíte hrát proti směru.

Pokud zrovna nemáte spoluhráče, můžete si zahrát i variantu pro jednoho hráče. Náročnější hráči pak mohou vyzkoušet i těžší variantu hry.

Další informace

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Výrobci

Herní systém

Hra/Rozšíření

Články na Hrajeme.cz:

Pravidla:

Odkazy:

Recenze

  1. Xaws

    Rychlá hra s jednoduchými pravidly. Máte 102 karet a 2+2 sloupce na odkládání. Na první dva můžete odkládat karty sestupně (100-2) na druhé dva vzestupně (1-99). Karty na sebe nemusí číselně navazovat, ale musíte ctít vyšší nebo nižší hodnotu (dle řady). Podle počtu hráčů se rozdá 6 až 7 karet. Postupně odkládáte karty (každý hráč 2ks na kolo) na tyto balíčky a dobíráte si karty z dobíracího balíčku. Cílem hry je odložit všechny karty. Mezi hráči se nesmí komunikovat tak, aby to vedlo ke sdělení konkrétní hodnoty karty. Při hře si můžete pomoci snížením/zvýšením hodnoty karet na odkládacím sloupci tím, že máte přesně o 10 vyšší/nižší hodnotu než je na vrchu odkládacích sloupců.
    Hra má rychlý spád a naučí se jí každý po 1-2 hrách. Podařilo se nám ji dohrát celou i s mladšími dětmi, takže uváděný věk 8 let je trošku nadsazený.

Přidat recenzi