Hrajeme.cz

Dice Town

Originální název:
Dice Town
Rok vydání:
2009 (české vydání 2015)
Počet hráčů:
2 až 5
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 8 let.
Doba hraní:
Středně dlouhá hra do 60 minut

Katalogové číslo: 13030 Kategorie: Štítek:

Popis

Hra Dice Town vás zavede do období Divokého západu. Každý hráč má svůj kalíšek a pět kostek. Pomocí kostek tvoříte pokerové sestavy a za ně získáváte zlaté nugety, dolary či obchodní karty. Kombinace karet na kostkách vám slouží k získání různých výhod. Cílem hry je získat co nejvíce zlata, peněz a pozemků, abyste se stali nejvlivnější osobou městečka Dice Town. Hra je svižná a plná zvratů, je přístupná širokému hráčskému publiku.

Další informace

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Výrobci

Hra/Rozšíření

Články na Hrajeme.cz:

Odkazy:

Recenze

  1. Aendil

    Divoký západ, kocky, poker. Hra kombinuje zaujímavú mechaniku hádzania kociek s ovplyvňovaním výsledku skrývaním svojich kociek a „dokupovaním“ ďalších hodov. Hráči si potom porovnávajú svoje pokerové kombinácie 5-tich kociek. Podľa výsledku si volíte miesto, kam pôjdete „nakupovať“. Páči sa mi, že i keď je táto hra postavená na kockách, tak je do istej miery možné premýšľať na ďalším ťahom. Až teda na výnimky, keď to fakt nepadá 🙂 Hra má veľmi peknú ilustráciu, tématicky sa k nej poker i herný mechanizmus hodí.

  2. cSf.Loser

    Dice Town, hra kombinující házení kostkami, western a systém pushyourluck spolu s náznakem pokeru. Výsledek je velice povedený. Házení kostkami a tajné odkládání kostek je podle mě výborný princip. Několik lokaci, na kterých dostáváte pokaždé jinou odměnu. Krásné zpracování. Oceňuji i fakt, že pokud někdo vede, tak to může být skutečně jen dočasné a hra se průběžně hodně mění. Hra se dá hrát i s menšími dětmi (8 let). Jediné mínus je pro mě fakt, že občas vám to prostě nepadá a nic s tím nenaděláte. Tento nedostatek opravuje rozšíření, což je super a pak bych hodnotil 5 šerifskými hvězdami z 5.

  3. tondakolik

    Jako chudý kovboj s osmi dolary v kapse přicházíte do městečka a rovnou zasedáte k pokerovému stolu a pouštíte se do první partie. V pokeru se tu dá vyhrát úplně všechno. Můžete získat zlato vytěžené v místním dole, samozřejmě můžete vyhrát peníze, ale hlavně se zde hraje o pozemky v okolí městečka. Díky pokeru se tu z Vás může stát nejvlivnější statkář, nebo také nejnuznější osamělý kovboj…

    Herního materiálu není mnoho, ale je velmi hezky zpracován. V moc hezké krabici najdete herní desku, kalíšky na házení kostek, peníze, valouny zlata a hlavně kostky. Kostky nejsou jen tak ledajaké, jsou to kostky pokerové. Na stěnách mají eso, krále, dámu… Ale nejsou tu jen krásné kostky. Karty hokynářství jsou velmi hezky a vtipně zpracované, karty pozemků jsou také velmi povedené a navíc k sobě pasují a můžete z nich vytvářet velké scenérie, samotná herní deska je také moc povedená.
    Herní materiál vypadá velmi dobře. Skutečně máte pocit, že na této hře se nešetřilo a vše vypadá kvalitně a hezky.

    Nejdříve všichni hráči současně hází kostkami, poté následuje akční fáze, ve které hráči, podle toho co naházeli, mohou získávat zlato, peníze, karty hokynářství či pozemků, ukrást někomu nějakou kartu nebo se stát šerifem.
    Všichni hráči hodí všemi svými kostkami, skrytě se na ně podívají, jednu z nich si vyberou a následně všichni naráz vybranou kostku odkryjí. Pokud by si hráč chtěl po některém hodu nechat více než jednu kostku, musí za každou další zaplatit jeden dolar. Pokud se hráči naopak žádná z kostek nehodí, může zaplatit jeden dolar a nenechat si žádnou kostku. Pokud některý z hráčů již nemá čím házet, proběhne ještě poslední hod kostkami po němž si již hráči musí nechat to, co právě hodili.
    Následně se vyhodnotí jednotlivé akce. Každou akci vždy provede hráč, který má na svých kostkách nejvíce určitého symbolu. Pokud má stejný počet více hráčů, o tom, kdo akci zahraje, rozhoduje šerif, jehož rozhodnutí mohou hráči napomáhat například dolary nebo valouny zlata.
    Po odehrání všech akcí si hráči vezmou opět své kalíšky a kostky a hází znovu.

    Už jsem odehrál mnoho partií, zatím pouze ve dvou či třech hráčích, ale dojmy ze hry jsou skvělé. Jedná se o kostkovou hru, kostka přináší do hry náhodu. Hráč ale díky možnosti nechat si více kostek nebo nenechat si žádnou, může tuto náhodu do jisté míry omezovat. Házení je napínavé také díky tomu, že nevíte, kolik kostek si soupeři nechají. Vidíte, co hodili v předchozích hodech a přemýšlíte, co si asi mohou nechat z dalšího hodu a hledáte kombinace, které vám pomohou k nejvyšším ziskům. Tohle zpracování kostkové hry je skvělé. Je tu náhoda, takže i když se budete snažit sebevíc, nemusí se vaše strategie vydařit. Je to napínavé, protože čekáte, co odkryjí soupeři. Perfektní.

    Hra je podle mne vhodná pro kohokoli. Hra trvá obvykle do jedné hodiny a rozhodně se nebudete nudit, protože každou chvíli hážete kostkami. Navíc pokud se Vám nedaří a nemůžete zahrát žádnou z akcí, můžete využít některou akci „doktora bedláka“, což výrazně zvyšuje vyrovnanost hry.
    Dice Town je rozhodně jednou z nejpovedenějších kostkových her vůbec. Doporučuji!

Přidat recenzi