Hrajeme.cz

Star Realms

Originální název:
Star Realms
Rok vydání:
2014 (české vydání 2015)
Počet hráčů:
2 až 6
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 12 let.
Doba hraní:
Krátká hra do 30 minut
Doporučení:
Určitě vyzkoušejte, neměla by uniknout vaší pozornosti.

Katalogové číslo: 13025 Kategorie: Štítek:

Popis

Star Realms je specifická deck-buildingová hra na sci-fi téma (s vytvářením balíčku během hry). Má výrazně interaktivní prvek, který spočívá v tom, že se snaží dobýt soupeřovu základnu.

Pravidla hry nejsou složitá, hra ale nabízí řadu možností. Vyzkoušet si ji můžete i díky elektronické verzi hry, která je dostupná pro různé platformy.

Primárně je hra určena pro 2 hráče, ale v pravidlech jsou varianty i pro hru 3–6 hráčů.

Další informace

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Výrobci

Hra/Rozšíření

Články na Hrajeme.cz

Pravidla:

Odkazy:

Recenze

  1. marektomas98

    Celkem povedený deck-builder. Mechanika podobná Ascension, ale lépe podchycená.
    + Téma
    + jednoduchost
    – nevyvážené karty

  2. Wolvik

    Rychlá a dynamická deckbuildingová hra alá Dominion. Akorát ve vesmíru! Lodě, stanice, lasery! Parádní kousek pro dva hráče k pivu. Mám jedinou výtku a to je nevyváženost jednotlivých frakcí. Eventuelně skončíte tak, že budete brát zelené a modré a na červené a žluté se vykašlete, jelikož jejich mechaniky a bonusy jsou oproti prvním zmíněným dosti k prdu, mohu-li to říci takto. Rozšíření možná tuto stránlu vylepšili, le bohužel je nevlastním. Příjemná cena je dalším bonusem.

  3. danix

    Najlepšia hra pre dvoch hráčov. Výborná deckbuildingová kartová hra. Ani po dlhšom čase vobec neomrzí. Škoda, že ešte nevyšli v čestine ďalšie rozšírenia. Odporúčam všetkým vyskúšať.

  4. Shaman

    Star Realms je malá sci-fi deckbuildingová hra pro dva hráče ve které budete stavět svou flotilu z lodí 4 různých frakcí ve snaze zlikvidovat protivníka dříve, než on rozstřílí Vás.
    Hra má velice jednoduchá pravidla, karty jsou přehledné a jednoduše pochopitelné. Navíc oplývají velmi líbivými ilustracemi a celá hra vypadá opravdu dobře.
    Dle mého názoru je to jeden z nejlepších deckbuildingů na trhu. Jedná se o esenci zábavy a to především díky své jednoduchosti a zábavnosti. Na nic nečekáte, karty se rychle točí a díky možnosti některé karty obětovat můžete rychle složit efektivní balík. Není nic lepšího, než když se Vám díky provázanosti jednotlivých karet provede vytvořit ultimátní kombo a protivníka přímo smazat. Díky tomu, že jedna partie trvá maximálně dvacet minut, porážka nezabolí a je vždycky chuť na odvetu. Osobně považuji SR za vynikající filler, který při čekání najde cestu na stůl téměř vždycky.
    Hra se dá sehnat doslova za pár korun a v základu dostanete opravdu štědrou dávku karet. Navíc je k dostání i v českém jazyce. Díky systému symbolů je ale úplně jedno, jestli máte doma ČJ nebo ENG verzi – hru pochopí i neangličtinář.

    Klady
    -rychlost
    -jednoduchost
    -karty spolu nádherně fungují
    -variabilita
    -za málo peněz hodně muziky

    Zápory
    -pro někoho občas lehce frustrující

  5. cinan

    Dřeň deckbuildingu a ještě navíc scifi !!!

  6. Gingi

    Hru jsme si koupili teprve nedávno a zrovna teď je naše nejhranější. Máme rádi deckbuildingové hry a tato předčila všechny očekávání. Svižná, rychle se vysvětlují pravidla a konečně deckbuildingová hra která je skladná. Snadno si ji vezmete do batohu na cesty a i ji snadno převezete z místa A do místa B bez rozsýpání a zdlouhavého třízení zpět. Jediný co bych hře vytkla je papírová krabička, která se poměrně rychle natrhne (ale izolepa spraví vše 😀 ) a pak počítadlo životů – to jediný hru trochu zdržuje. Jinak super hra, která by neměla uniknout vaší pozornosti!

  7. Slado42

    Podle mě naprostá pecka. Za pár korun se dá pořídit velice komplexní hra, kterou doopravdy schováte i do větší kapsy. Navíc hlavní mechanikou je zde můj oblíbený deckbuildnig. Možná je lepší pořídit ji v angličtině, jelikož blackfire má dlouhodobé problémy s vydavatelem a je jen velkou otázkou, jestli se dočkáme rozšíření v češtině, i když by určitě stálo za to.

  8. acedrac

    + rýchlosť a skladnosť
    + jednoduchosť a funkčnosť komb
    + návykovosť
    + super pomer cena/výkon

    Po 50 hrách stále prevláda nadšenie zo zábavnosti, rýchlosti, jednoduchosti a funkčnosti komb. Výborné odlíšenie zamerania frakcií a aj keď sa sprvu môže zdať, že sa nedá vyhrať za každú frakciu, ale dá sa to. Páči sa mi aj mechanizmus čistenia balíčka a princíp pevností. A to deckbuilding, ako taký, vôbec nemusím.

  9. wraith

    Mimořádně zábavné, jedna z našich nejoblíbenějších her.

  10. Adam Walder

    Velmi zábavná a svižná sci-fi akce.

  11. cSf.Loser

    Hra je to jistě zajímavá. Tématicky moc pěkné, několik frakcí. Frakce se spolu vždy podporují, což je na jednu stranu super na druhou stranu je to další náhodný element ve hře. Oceňuji, že je to první deckbuilding, který jsem hrál, kde hráči vyloženě útočí na sebe navzájem což je super. Ale s čím mám problém, tak je ta náhodnost, jak vám dojdou karty a jaké vám dojdou karty. Vadí mi i naprosto smrtelná komba, kdy můžete poskládat takové zranění, že soupeře sejmete na jeden úder a soupeř s tím nic neudělá. Navíc to počítaní zranění a nákupů je opruz. Na tabletu zábavná rychlá záležitost, ale v realitě nic moc.

  12. Luksahol

    Nemohu jinak, než udělit plný počet. Tato hra má spád, který lze těžko jinde najít – je rychle u konce, ale člověk ani nemá pocit, že by měla být delší. Končí takříkajíc v ten pravý moment. Nu a jestli se neohraje? Kupodivu ne. To dříve obrousíte karty a budete nuceni kupovat další balíček. Star realms je pro mě v osobním Top10 (a to jsem převážně hráč delších her).

  13. zdenda

    Rychlá řežba s velmi ryfhlou přípravou.

  14. Tindo

    Vesmírná řež snadno a rychle. A k tomu ještě navíc velmi zábavně. Taková je karetní hra Star Realms.
    Jedná se o velmi jednoduchý a svěží deckbuilding, ve kterém nenaleznete žádná zatuchlá omezení, jako je například maximální počet možných akcí a nákupů za kolo. Dokud máte peníze, můžete nakupovat. Dokud máte karty, můžete hrát. Síla útoku na nepřítele je pak občas opravdu impozantní. Hra Star Realms ukazuje, že i jen pár karet dokáže navodit dojem velkolepé bitvy napříč vesmírem.
    Cílem hry je zničit protihráčovo vesmírné imperium. O interakci ve hře tedy není nouze. Jednoduchý a pěkný systém deckbuildingu strategicky obohacuje rozdělení karet do čtyř různých frakcí a výstavba vesmírných stanic.
    Star Realms je úžasná menší vesmírná karetní hra, kterou velice doporučuji každému, komu je sci-fi prostředí alespoň trošičku blízké.

  15. jarmuk

    Rychlej a jednoduchej dgb, ve kterém jde jen o to rozmlátit druhého rychleji než on rozmlátí Vás

Přidat recenzi