Hrajeme.cz

Inovace (Innovation)

Originální název:
Innovation
Rok vydání:
2010 (česky 2015)
Počet hráčů:
2 až 4
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 12 let.
Doba hraní:
60 minut
Doporučení:
Hra vhodná pro náročenější hráče.

Katalogové číslo: 13015 Kategorie: , Štítek:

Popis

Inovace je civilizační karetní hra. Každý z hráčů se stává vůdcem, který rozvíjí vlastní civilizaci od pravěku po současnost. Přitom musí objevovat, inovovat a vynalézat, aby zastínil ostatní hráče. Není to ale jednoduché, protože dějiny jsou plné nečekaných zvratů.

Další informace

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Výrobci

Hra/Rozšíření

Články:

Odkazy:

Videonávod:

Připravila Deskofobie (délka videa: 25:24 min.):

Recenze

  1. cinan

    skvělá, hodně kombinační, nejlepší ve 2

  2. Gingi

    Skvělá strategická hra, velká variabilita hry, kdy pokaždé hrajete úplně jinou partii. Hra se skládá z karet a textu, takže nedoporučuju pro pomalé čtenáře (děti) hra se tím neúměrně prodlužuje. Jediné, co bych hře vytkla je překlad karet (jsem velmi ráda za překlad, hraní v angličtině bych si u této hry nedokázala představit) ale některé karty se dají vyložit více způsoby a jsou podle nás sporné. Ale stačí o nich vědět, hned jak se vyloží se domluvit, jak se bude karta hrát a je to. Hra rozhodně není pro nehráče a slabší povahy, který když vidí hromadu textu, tak hru vzdají. Velmi se mi líbí karty se zkrácenými pravdili, ketrý novým hráčům hru zjednodušují. Hru doporučuju vyzkoušet všem náročnějším hráčům

  3. cSf.Loser

    Hra se tváří jako civilizační hra, ale to v tom moc nevidím. Je to karetní hra s velice neotřelým principem používání karet. Velice interaktivním principem. Dokonce bych řekl, že to je nejvíce interaktivní karetní hra, kterou jsem kdy hrál. Soupeři můžete a skoro až musíte škodit a jde to hooodně. Pro slabší povahy to asi není, ani pro ty, kteří mají rádi svou hru pod kontrolou. Tady je to taková velká originální divočina. Pokud ji máte nahranou a znáte karty, pak je to asi o moc zajímavější. Mě se hra libí hodně, ale moje skupina ji nezvládla.

  4. Pundlich

    Moc se mi líbí kombinace náhody a zaváření mozku.

  5. jarmuk

    Chce to zahrát víckrát, nejlepší ve dvou hráčích

Přidat recenzi