Hrajeme.cz

Projekt Manhattan

Originální název:
The Manhattan Project
Rok vydání:
2012
Počet hráčů:
2 až 5
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 12 let.
Doba hraní:
120 minut
Doporučení:
Hra pro náročné hráče.

Katalogové číslo: 13014 Kategorie:

Popis

Byla objevena nová revoluční technologie s obrovským potenciálem, který hlavní vojenské velmoci ihned poznaly. Ve hře Projekt Manhattan se stanete vůdcem velkého národního programu na výrobu atomových zbraní. Body získáváte za výrobu a testování atomových bomb. Zvítězí ten, kdo jako první dosáhne předepsaného počtu bodů podle počtu hráčů.

Další informace

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Výrobci

Odkazy:

Recenze

  1. cSf.Loser

    Velice zajímavý a originální worker placement. Snažíte se nakupovat budovy a různé druhy dělníků. Zabavujete projekty a pak budujete atomové a vodíkové bomby. Líbí se mi to kontroverzní téma. Líbí se mi to, že můžete využívat i budovy soupeře. Je tam navíc i přímý konflikt, kdy můžete bombardovat soupeřovy zařízení. Je to prostě interaktivní worker placement. Navíc je hra v originální grafice a velice kvalitně zpracováno. Jediné co mi ve hře chybí, jsou různorodé startovní podmínky, ale to přináší rozšíření. Proste super nový vítr do této kategorii her.

  2. Standa

    Na začátku jsem zvažoval, zda kvůli tématu hry ji vůbec koupit. A nyní je to hra, která patří k top v mé domácí sbírce. Námětem hry je vývoj plutoniové bomby či bomby z obohaceného uranu. K tomu budujete a kupujete univerzity, doly, reaktory, továrny. Posíláte pracovníky, techniky a vědce do těchto budov a bádáte, produkujete např. plutonium, ale i třeba stíhačky a bombardéry, těžíte tzv. „žluťáky“. Aby toho nebylo málo, můžete do budovy soupeře poslat špióna nebo poškodit ji náletem bombardéru. Ovšem nemůžete bombardér vyslat pokud jste neeliminovali stíhačky soupeře a testuje bomby a nakládáte. .. a ….a je toho hodně. Je to EURO hra, plánujete akce na herním plánu, své hrací desce a chcete-li – hlídáte desky soupeřů. Zábava, která má svou atmosféru i moment překvapení (kterou bombu si kdo tajně zvolil), je dobře hratelná ve 3 až 5 hráčích a za přibližně 90 minut víte, kdo tentokráte vyhrál závody ve zbrojení. Zkuste, je to bomba!

Přidat recenzi