Hrajeme.cz

Concordia

Originální název:
Concordia
Rok vydání:
2013
Počet hráčů:
2 až 5
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 12 let.
Doba hraní:
Dlouhá hra až 120 minut
Doporučení:
Hra vhodná pro náročnější hráče.

Katalogové číslo: 13013 Kategorie:

Popis

Concordia je nekonfliktní strategická hra zasazená do období starověkého Říma, který vládl celému Středomoří. Ekonomický rozvoj dal vzniknout mocným římským rodům. Ve hře jsou z Říma vysíláni kolonisté do různých míst říše, aby zde zajišťovali produkci různých komodit, jako jsou cihly, jídlo, víno, látky. Každý hráč začíná s se stejným souborem karet, který v průběhu hry rozšiřuje.

Další informace

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Výrobci

Autoři

Hra/Rozšíření

Odkazy:

Recenze

  1. cSf.Loser

    Ve stručnosti, hrajte s ruky karty, které vám umožní zahrát nějakou akci. Postupně se šíříte po plánu a stavíte si městečka z nich následně těšíte (vyvážíte) suroviny různých hodnot. Postupně si dokupujete karty, které mají jednak různé efekty a také bodovací barvu.

    Je zde několik bodovacích barev, každá barva boduje něco jiného. Například fialová vám dá pod za každých 10 penízků na konci hry. Pokud máte ve svém balíku více karet (například 3) tak bodový zisk máte za každou kartu. Další barva například boduje počet postavených kolonií atp.

    Takže je hezké, že vy sami si určujete na jaké bodové podmínky se chcete zaměřit a podle toho stavíte svoji strategii.
    Znovuhratelnost je také docela dobrá, neb karty do nabídky chodí částečně náhodně a úvodní setapouch surovin je taktéž náhodný. Navíc mapa je oboustranná. NA jedné straně je jen itálie na druhé celé řísmká říše v dobách svého největšího rozmachu.

    Grafika mě nijak neurážela a hra odsýpala. Nějaký ten konflikt tam také je. Budování kolonií je dražší (výrazně) pokud na místě nebodujete jako první. Některé karty vám umožňují hrát efekt karty protihráče atp. Další plus je, že angličtiny je tam poskromnu jen na kartách a ty se opakují s jednoduchou přehledovou kartičkou zvládnou i neangličtináři.

    Nemusím ji mít doma, ale rád si ji kdykoliv zahraji.

Přidat recenzi