Hrajeme.cz
DomůKatalog herRodinná hraEvoluce: O původu druhů

Evoluce: O původu druhů

Originální název:
Evolution: The Origin of Species
Rok vydání:
2010 (česky 2014)
Počet hráčů:
2 až 4
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 10 let.
Doba hraní:
Středně trvající hra – asi 30 až 70 minut

Katalogové číslo: 13000 Kategorie: , Štítky: ,

Popis

Během hry vám rukama projde evoluce a zrodí se různé živočišné druhy. Z živočichů, které stvoříte, přežijí jen silní a připravení. Ti se dočkají konce hry a pomohou vám k vítězství. Na začátku jsou vaši živočichové bezbranní. Postupně získávají vlastnosti, které jim pomáhají v boji o potravu a přežití. Mohou se stát masožravci, získat maskování, schopnost plavat či vzájemně komunikovat. Užitečná je tuková tkáň, protože dovoluje uložit jídlo do dalších kol. Zato parazit vás nutí získat více jídla.

Když použijete dvě sady hry, můžete si zahrát až v 8 hráčích. Spojením s jedním z následujících rozšíření až v 6 hráčích.

Související hry:

Další informace

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Míra náhody

Míra interakce

Míra složitosti

Míra humoru

Doporučení rodiny

Doporučení hráče

Výrobci

Hra/Rozšíření

Články na Hrajeme.cz:

Pravidla:

Odkazy:

Videonávod (Deskofobie, délka videa: 13:49 min.):

Recenze

  1. KarelZendulka

    Po pár hrách příliš nezaujala, možná ji časem přijdeme na chuť.

  2. Effka

    já osobne znám i lepší hry a čekala jsem od ní víc, hrajeme jí někdy s přáteli…… řekla bych že hru můžete i milovat, jeden jí má moc rád a další si jí zahraje jen aby zabil čas……

  3. wraith

    Zajímavá hra s dobrým nápadem, ale nejasnými pravidly a neodladěným provedením.

  4. k.a.tu.li.nka

    Hezky zpracované téma vzniku druhů a jejich specializací. Hra je dobře vyvážená (i když přijdete o všechny živočichy, v dalším kole „naskočíte“ zpátky do hry), líbí se mi, že karty jsou využitelné z obou stran (rubová strana= živočich, lícová=vlastnost). Ačkoli je hra jednoduchá, co se pravidel týče, rozhodně není snadná. Hru jsem hrála už mnohokrát a ve dvou hráčích to není ono, doporučuji alespoň 3 hráče. Dá se hrát i ve více lidech, než uvádí výrobce, stačí přidat kostku a eventuálně něco, co supluje žetonky. Zaujme i nebiology (vyzkoušeno).

    + téma, herní doba, přenosná hra, interakce mezi hráči, variabilita strategií
    – asi mě nic nenapadá

  5. TR001

    Jednoduchá strategická kombinační hra. Vzhledem k menším rozměrům a časové nenáročnosti ji lze vždy brát jako doplňkovou hru.

  6. Grey Lord

    Jednoduchá hra s dobrým nápadem.
    Zatím jsem hrál jenom jednu hru ve třech takže nemůžu soudit zda je dobře vybalancovaná a neohraje je příliš brzy, ale každý jsme hráli na úplně jinou strategii přežití a přesto výsledky byly vyrovnané.
    U této hry se určitě dobře pobavíte, ale i těžce zamyslíte nad tím, jak své oblíbené zvířátko nenechat sežrat ani umřít hlady.
    Rozhodně stojí za zahrání.

  7. BoBr_CAT

    Skvělá a jednoduchá hra. Bohužel ale asi nejsem zcela objektivní, protože studuji evoluční biologii. Jakožto fachman ale musím uznat, že je vše velmi dobře propracované.

Přidat recenzi