Hrajeme.cz
DomůKatalog herRodinná hraCV: Co by bylo, kdyby

CV: Co by bylo, kdyby

Originální název:
CV
Rok vydání:
2013 (česky 2015)
Počet hráčů:
2 až 4
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 10 let.
Doba hraní:
Středně dlouho trvající hra – asi 30 až 70 minut
Doporučení rodiny:
Určitě vyzkoušejte, neměla by uniknout vaší pozornosti.

Katalogové číslo: 12996 Kategorie: , , Štítky: ,

Popis

Ve hře CV vytvoříte svůj alternativní životopis. Můžete stát businessmanem, cestovatelem, tvůrcem her. Ve hře můžete naplnit svůj nový životní plán a na konci získáte unikátní sadu karet, které budou představovat vaše cirruculum vitae. Hráči hází kostkami a hozené symboly jim umožňují získávat karty, které jim poskytují určité zvláštní schopnosti. Ty mohou ale využít jen u vrchní karty, takže musí zvážit, zda novou kartu položí navrch balíčku, či dospod.

Ve hře se vyskytuje sedm různých druhů karet, které představují různé oblasti života: životních cílů, zdraví, znalostí, vztahů, práce majetku a událostí.

Další informace

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Míra náhody

Míra interakce

Míra složitosti

Míra humoru

Doporučení rodiny

Výrobci

Hra/Rozšíření

Články na Hrajeme.cz:

Pravidla:

Odkazy:

Video (Granna, délka videa 1:47 min.):

Recenze

  1. BigDeal

    Veľmi sympatická rodinná kocková hra. V CV si prechádzate celým životom a snažíte sa počas rokov vyrobiť najlepší životopis. Hádžete kocky, ktoré vám pomáhajú zakúpiť dostupné kartičky. Karty symbolizujú vzťahy, zdravie a zručnosti, majetky a samotné zamestnania. Zaobstarané karty vám zabezpečia schopnosti, ktoré môžete využiť na ďalšie zakúpenie kariet. Hra teda kombinuje „push your luck“ vo forme hádzania kociek v yatzee štýle a zbieranie kariet, ktoré vám na jednej strane dopĺňajú kocky, na druhej zarábajú body. Hra je zábavná najmä vďaka svojej tematickosti. Kartičky sú vtipne ilustrované a ich schopnosti dávajú vždy zmysel a vyvolávajú úsmev (Dvojičky zabezpečia pre každé kolo 2 symboly šťastia, no musíte hodiť 2 symboly peňazí pokiaľ o ne nechcete prísť). Hráči tak len nehádžu abstraktné kocky, ale komentujú svoj príbeh (typické, že Rado dostal prácu v otcovej korporácii a získal zdedený byt). Milá zábavná hra s prvkom náhody, ale i kúskom stratégie.

  2. cinan

    přišlo mi to nějaký divný, vůbec nechytlo 🙁

Přidat recenzi