Hrajeme.cz
DomůKatalog herRodinná hraZeměplocha: Čarodějky

Zeměplocha: Čarodějky

Originální název:
The Witches: A Discworld Game
Rok vydání:
2013
Počet hráčů:
1 až 4
Věk:
Hra je určena hlavně pro děti. Mohou jí hrát ale také dospělí mezi sebou a přitom se dobře pobavit.
Doba hraní:
Dlouhotrvající hra – 60 až 120 minut
Doporučení rodiny:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.
Doporučení hráče:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.

Katalogové číslo: 12994 Kategorie: Štítek:

Popis

Druhá z plánované trilogie her ze světa Zeměplochy. Hráči představují adeptky čarodějnického řemesla, které se musí vypořádat s rozličnými úkoly. Ty mohou být drobné i závažné, od léčby nemocného prasátka po zastavení invaze elfů. Každá mladá adeptka chce být lepší než ostatní, zároveň ale musí spolupracovat, aby zabránily zhoršení krize.

Další informace

Míra náhody

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Míra interakce

Míra složitosti

Míra humoru

Doporučení rodiny

Doporučení hráče

Výrobci

,

Autoři

– BoardGameGeek

Recenze

  1. thovt.jc

    Směs herních prvků, které už jsme viděli někde jinde, v nepříliš přitažlivém kabátě. Věkové doporučení 10+ v tomto případě opravdu není na místě, hra svou jednoduchostí (nedotažeností?) neuspokojí ani mírně pokročilé hráče. Hráli jsme jeden večer a po zkušenosti se šmajdáním figurkami odnikud nikam za stereotypními úkoly nám hra leží netknutá v polici.

  2. SFINGO

    + grafické zpracování
    + jednoduchá pravidla
    + svět Zeměplochy

    – velkou roli hraje náhoda
    – nic pro náročnější hráče
    – malý výběr postav a takřka nulové rozdíly mezi nimi

    jednoduchá rodinná kooperativní hra, kde velkou roli hra náhoda.tzv oddychovka, nic náročného. Boje probíhají hodem kostek + případném zahraní karet. Myslím, že pro děti ideální hra, která je bude hodně bavit. Pro dospělého zkušeného hráče, asi nic moc. Osobně mě mrzí i malý výběr postav a vlastně i žádné rozdíly v nich. Kromě tedy jednoho jiného počátečního kouzla, ale to je tak vše. Je to škoda, hra měla potenciál, ale ten zůstal někde uprostřed cesty. Každopádně si své hráče najde.

  3. Samhoov

    Jednoduchá hra na vysvětlení nehráčům, myslím že by se dala použít i jako startovací hra do světa deskovek. Je zde i několik modů jak hru hrát proti sobě, kooperativně i v jednom hráči. Mod proti sobě má jedno super pravidlo jak zařídit aby nevyhrál nikdo 😀 takže je zde vlastně i varianta se skrytým zrádcem. Soupeři sice toho člověka moc rádi mít nebudou ale když člověk prohrává tak je lepši když neprohraje sám. 😀

  4. eMdzeJ

    Zeměplocha: Čarodějky je překrásná rodinná hra, která každého uchvátí herním plánem, jednoduchými pravidly a bezvadnou hratelností. Protože máme rádi kooperativní hry, vždy jsme jí tak hráli, ale ne vždy vyhráli. U této hry hodně záleží na tom, jak se povede hodit kostkami, přesto to nepociťuji jako handicap.

  5. matrosh

    Čarodějky jsou prakticky zjednodušenou verzí Arkham Horroru, aspoň pokud jde o mechaniku pohybu a řešení potíží. A taky jsou tam ty kostky. Bohužel s atmosférou je to už o něco horší. Hra nenabízí tolik prvku z knih jako to dělala zeměplocha a i se trochu víc táhne. Není to špatná hra, to vůbec ne, ale na první zeměplochu prostě nemá.

  6. martin.kdo

    Výborná a jednoduchá rodinná hra, vhodná i pro menší děti. Mé neteře (5 a 9 let) si ji zamilovaly. Hra je to nekonfliktní a pohodová. Dokonce se dá hrát plně kooperativně, kdy buď vítězí všichni hráči, nebo hra. Dá se hrát ve jakémkoliv počtu hráčů.
    Na mapě postupně přibývají různé nepříjemné situace, které je potřeba vyřešit. Hráč nejprve hodí dvěma kostkami a může se rozhodnout problém neřešit, případně si pomocí karet přidat nějakou hodnotu, případně kostky přehodit. Poté hodí zbylými dvěma kostkami, sečte hodnotu na kostkách, připočte bonusy za karty, a pokud je výsledné číslo větší nebo rovno obtížnosti problému, je problém vyřešen a hráč si ho bere jako trofej. Kdo má na konci hry nejvyšší hodnotu trofejí, vyhrává.

Přidat recenzi