Hrajeme.cz
DomůKatalog herDětská hraChodí pešek okolo

Chodí pešek okolo

Originální název:
Chodí pešek okolo
Rok vydání:
2014
Počet hráčů:
2 až 5
Věk:
Hra je určena pouze pro děti. Dospělí se při ní většinou nepobaví. Dospělí po takové hře většinou nesáhnou, pokud by ji měli hrát pouze mezi sebou.
Doba hraní:
Krátká hra do 20 minut

Katalogové číslo: 12991 Kategorie: Štítky: ,

Popis

Dětská hra procvičující paměť. Hráči si mají zapamatovat předměty na kartách, aby je dokázali uhodnout, když se u nich zastaví pešek. Stále je potřeba sledovat a pamatovat si nové předměty, které neustále přicházejí do hry.

Další informace

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Výrobci

Hra/Rozšíření

Recenze

  1. vendulala

    Uf! Dovezli to známí na Silvestra a jejich děti nás úplně zválcovaly. Svým herním principem jde spíš o těžší a na paměť náročnější hru, což samozřejmě není na škodu a taky to není žádný masakr, ale přemýšlet se u toho musí mnohem víc, než např. u Příšerek ze skříně, které máme doma. Pravidla jsou celkem jednoduchá, jediné, co mi vadí je grafika, ale ta je u podobných karetních her vždycky zoufalá. Ideální je podle mne pro děti cca od osmi let a dá se hrát několik kol za sebou, ale maximálně půl hodiny, potom už se to člověku motá (a taky to není moc epická zábava, spíš machrování).

  2. Gingi

    Hezká rodinná hra, alternativa ke klasickému pexesu. Hra na pamatování kartiček, kde můžete být částečně i zákeřní, když víte, že hráč za vámi, si kartu nepamatuje. Jinak je taky dobrá rostoucí obtížnost hry podle počtu karet, které se vykládají do kola. Rodiče se večer u ní taky dost pobaví, ale cíleně bych si ji nekupovala do party starších lidí. Pro děti, ale určitě super.

  3. mulgrew

    Dětská hra,my hrajeme misto pexesa,které je už ohrané.Dobrá hra na trénování paměti.ja osobně bych čísla vyměnila třeba za puntíky a mohly by hrat děti už od cca 4 let,které by puntíky napočítaly,ale s čísly si zatím neporadí.Dá se nastavit obtížnost a herní doba je omezena ziskem urcitého počtu karet,nám většinou jedna partie zabere cca 10-15 minut.

  4. ladyarcher

    hru jsem hrála ve dvou a ve 4 hráčích. na začátku jsme pravidla přelétli jen velmi zhruba a hráli jsme špatně – neměli jsme vůbec šanci si něco zapamatovat.
    když jsme začaly hrát správně už to nebylo tak zlé – já bohužel nemám moc pamatováka, takže jsem měla problém i nadále.
    kdo však chce například s dětmi paměť, určitě ať si pořídí.
    jako párty hru bych asi nedoporučovala, protože se nad ní musí dost přemýšlet.

Přidat recenzi