Hrajeme.cz
DomůKatalog herTematická hraZaklínač: Dobrodružná hra (The Witcher Adventure Game)

Zaklínač: Dobrodružná hra (The Witcher Adventure Game)

Originální název:
The Witcher Adventure Game
Rok vydání:
2014 (české vydání 2015)
Počet hráčů:
2 až 4
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 12 let.
Doba hraní:
Velmi dlouhá hra – trvá většinou více než 2 hodiny

Katalogové číslo: 12964 Kategorie: Štítky: ,

Popis

Hra vás zavede do různých koutů světa ze ságy o zaklínači od Andreje Sapkowského. Hráči vystupují za některou ze čtyř postav: Geralt z Rivie (příšerobijec), Triss Ranuncul (kouzelnice), Yarpen Zigrin (trpasličí válečník), Marigold (bard). Každá postava má své jedinečné schopnosti a způsoby, jak překonává překážky. Na nepřátele se můžete dívat přes meč jako Geralt, podplatit je zlatem jako Marigold, uplatnit převahu v počtu jako Yarpen díky vlastnímu společenství trpaslíků či pomocí kouzel jako Triss. Ve hře budete plnit různé úkoly, například lovit příšery či vydělávat zlato.

 


Zaklínač CZ desková hra lze pořídit v e-shopech za cenu od (Zdroj: Heureka.cz)
Porovnat ceny >>

Další informace

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Výrobci

,

Autoři

Hra/Rozšíření

Články na Hrajeme.cz:

Pravidla:

Odkazy:

Videopředstavení hry (anglicky s českými titulky):

Recenze

  1. martin.kdo

    Krásně zpracovaná hra na téma zaklínače. Paradoxně bych ji zařadil mezi oddechové. Někam dojdete, seberete stopu a pravděpodobně vás pak čeká něco nepříjemného, případně boj s nestvůrou. Ale v této hře nelze zemřít. Jde o to splnit příběhové úkoly a získat za to body. Ideální je hrát tak, že se vžijete ro role postavy za kterou hrajete, a chováte se tak, jak by se asi chovala ona. Číst nahlas karty od začátku do konce je nutnost! Utváříte tak se spoluhráči krátký příběh. Tuto hru občas hrajeme s přítelkyní i jen tak bez získávání bodů. Jelikož je každá postava úplně jiná, je zajímavé sledovat jak si s úkolem, či problémem poradí. Tahle hra rozhodně není pro „sobecké“ hráče bez fantazie, kteří se soustředí jen na sebe a neumí ponořit do příběhu.

  2. Effka

    jedna z mých nejnovějších her a jsem z ní nadšená. na začátku se nám pravidla zdála složitá po chvilce jse se do toho dostali a moc nás to chytlo. nevýhoda je že trvá dost dlouho ale moc nás baví, mohu jen doporučit 🙂

  3. Tomy35

    Díky knižní předlozetoto byla má první hra. Mám ji rád a nespočet hodin a bitev s příšerami a nezvratným osudem jsou toho důkazem. Hra je relativně jednoduchá, poměrně dlouhá. Každá postava má svůj herní styl, a tak Vám zabere dost času vyhrát se všemi. Hra se mi jeví ideálně ve třech, parádní zpracování, příjemné doplňující texty. Nevýhodu bych viděl v době hraní a po nějáké době se stále opakujícími monstry.Ale ten pocit, když krásná rudovláska Triss rozmetá svým kouzlem obludnou strigu stojí minimálně za vyzkoušení.

  4. Shaman

    Zaklínač je typický příklad toho, jak to vypadá, když zvítězí forma nad obsahem. Ve hře se zhostíte role jednoho ze čtyř hrdinů světa páně Sapkoeského (zaklínač Geralt, kouzelnice Triss, trpaslík Zoltán a bard Marigold) a snažíte se být první, komu se povede splnit x velkých „příběhových“ úkolů. Pokud máte zároveň nejvíce bodů – vyhráváte hru.
    Na úvod je potřeba říci, že Zaklínač není apriori špatná hra. Jen je nijaká. Jednak máte občas díky kartám události spíše pocit, že hraje Vás než vy hru (osobně mi přesně tohle vadilo už u Talismanu) a pak díky nulovému konfliktu mezi hráči nemáte mimo Váš tah moc co dělat. A pokud hrajete ve čtyřech, tak se může stát, že budete čekat opravdu dlouho.
    Souboje s nestvůrami jsou kostkové a jejich výsledek můžete ovlivnit prostřednictvím speciálních dovedností, které má každý z hrdinů unikátní. Hrdinové samotní jsou vlastně největší devizou celé hry, protože každý se hraje zcela odlišně. O to víc zamrzí, že se nám už několikrát stalo, že díky štěstí na karty se (povětšinou Triss a Geraltovi) povedlo poskládat schopnosti tak, že půlku hry neexistovalo nic, co by je dokázalo zastavit a to s sebou přineslo další porci nudy.
    Plastové figurky hrdinů, mapa i ilustrace karet a žetonů jsou velmi hezké a vizuálně vychází z prvního a druhého dílu stejnojmenné PC hry. Pokud jste ji hráli, rozhodně se Vám na několika místech sama připomene. Český překlad hře nijak neublížil a díky bohu jej dělal někdo, kdo se naštěstí nepouští do překladů jmen a příjmení.
    Bohužel pro mě jena z her, které nebudu vyhledávat, a mojí sbírku rozhodně neobohatí.

    Klady
    -zpracování
    -unikátní postavy

    Zápory
    -po čase repetetivní
    -nulový konflikt mezi hráči
    -hra hraje Vás, ne vy jí
    -některá hody a volby ve hře nemají na nic vliv
    -hra je zbytečně dlouhá

  5. Adam Walder

    Hru jsem hrál dvakrát bez znalosti knižní předlohy, ale i tak mě bavila a měla některé zajímavé mechanismy. Celkově na mě, pravda působila poněkud těžkopádnějším dojmem, ale líbila se mi asymetrie postav, když za každou je třeba zvolit púplně jiný herní styl. Fanoušci ságy určitě drobné chybky ořehlédnou a rádi zahrajou. Mě dost možná přivede ke knižní sérii 🙂

  6. cinan

    škoda, těží jen z námětu 🙁

  7. Wolvik

    Nezlobte se na mne, ale vážně ne. S chutí a radostí jsem hru zakoupil, za těžce vydělané chechtáky, jakožto fanda série Zaklínač, jak knižní, tak počítačové. Po rozbalení mě prohnala vlna nadšení, krásné komponenty, nádherně zpracovaná herní deska a rozdílné charaktery, každé s vlastním vybavenim a kostkami. Ovšem samotné hraní už takový boom nebyl. Partie ve čtyřech zabrala cca. 3 hodiny a ke konci už bylo znát, že každý přemýšlel jen nad jednou věcí a to je sakra už to někdo skončete. Nevím proč se tomu říká společenská hra, interakce mezi hráči je téměř nulová, každý si hraje na svém písečku a mnohokrát po odehrání kola jsem si skočil na kafe a cigáro, protože jsem věděl, že mám 15 minut čas a je mi šumák co ostatní budou dělat. Krásný příklad nádherné grafiky, ale tragické hratelnosti. Jen dodám, že po 2 hrách jsem hru prodal.

  8. mymoslav

    Tato hra se mi hodnotí velmi těžko, protože bych chtěl být objektivní, ale jelikož jsem fanoušek jak knižní, tak herní série Zaklínače, byla koupě této hry pro mě povinností. Rád bych dal 5 hvězd a rozplýval se tady nad všemi klady této hry, ale neudělám to, protože jak může být tato hra pro někoho úžasnou zábavou, tak pro druhého může být děsnou nudou. Toto je důležité si rozmyslet, pokud zvažujete její koupi, jinak se vám může stát, že zjistíte, že vaši lásku k bělovlasému týpkovi (v dobrém slova smyslu, jak jinak) lidé ve vašem okolí nesdílí a nikdo tuhle hru s vámi nechce hrát. Doporučuji vyzkoušet si počítačovou variantu této deskovky, která vám může ledacos napovědět. Jinak hra je jednoduchá na pochopení, chodíte po krajině, plníte úkoly, zabíjíte otravnou havěť a přitom se vám vybavují zážitky ze čtení knižní předlohy nebo hraní RPG série. Komponenty hry jsou krásné a kvalitní. Příprava hry zabere dost času a hra samotná jakbysmet. Hra je lepší ve více hráčích, ale pozor na hráče, kteří si dlouho rozmýšlí své tahy. Už musím jít, jdu někoho zlanařit, aby si se mnou zahrál.

  9. vendulala

    Zaklínače mám ráda, kvůli atmosféře, textům kartiček a úkolů, krásným ilustracím a samozřejmě figurkám. Líbí se mi ten epický fantasy svět, který díky hře tak nějak na pozadí ožívá, byť samotné plnění úkolů a pobíjení nestvůr je trochu mechanické. Je fajn, že každá postava využívá jiné prostředky, jinak se za ni hraje a jiným způsobem dokáže vyhrát. Hráli ho několikrát a ideální a nejsvižnější je asi ve třech. Ve dvou nemáte čas přemýšlet a zdržujete tah, ve čtyřech víc čekáte. Teď už jenom konečně aspoň jednou vyhrát! 🙂

  10. Orel91

    Osobně bývám vždy skeptický, když se objeví nějaká deskovka na motivy nějaké slavné PC hry, či knihy nebo filmu a byl jsem skeptický i u Zaklínače. Nicméně i zde si dali tvůrci záležet.

    Zaklínače řadím mezi poměrně nenáročné hry co se pravidel a herních mechanismů týče. Pochopit systém nezabere mnoho času. Ve hře si můžete zahrát za jednu ze čtyř postav, známých z předchozích počinů o Geraltovi, a za každou z nich se hraje absolutně odlišným způsobem. Každá postava je specializovaná na něco jiného a všechny vyžadují individuální strategii, abyste byli úspěšní.
    Cílem hry je splnit tři velké mise a mít co nejvíce bodů. Ty lze získávat právě za plnění hlavních úkolů, úkolů vedlejších, nebo třeba za souboje. Způsobů je vícero. Úkoly jsou navíc rozděleny do tří barevných skupin a každá z nich je zaměřena trochu jiným směrem a pro jinou postavu.

    Hra je celkem dobře vyvážená, takže se dá hrát opravdu za každou postavu. Díky velkému množství úkolů se neokouká tak rychle! Časově je sice již trochu náročnější 1-2 hodiny, ale stále v normě oproti jiným.

    + Každá postava vyžaduje jiný herní styl
    + Velké množství hlavních i vedlejších úkolů, stále je co objevovat i po mnoha partiích
    + Poměrně nenáročný herní systém
    + Pěkné grafické provedení, včetně plastových figurek

    – Záleží na složení lidí s jakými hrajete. Pár bystrých jedinců se mezi pomalejšími články bude nudit. Ale to je u spousty her.

  11. Storm

    Hra už na první pohled působí velmi pěkně graficky i celkovým zpracováním a texty na kartách celou atmosféru jenom umocňují. Za každou z postav se hraje dostatečně odlišně, čemuž napomáhají hlavně karty vylepšení, které danou postavu opravdu znatelně vylepší a vy se můžete pustit i do silnějších příšer. Velmi se mi líbí systém zranění, kdy pokud už jste „na pokraji smrti“, v podstatě vám nezbude nic jiného než se vyléčit. Z počátku se mi moc nezamlouval systém vítězných bodů, ale po jedné partii dvou hráčů jsem trochu změnil názor. Opravdu se stalo, že spoluhráč mohl ukončit hru splnění posledního úkolu ale ani s ním, by neměl dostatečné množství bodů na vítězství a napětí skutečně stoupalo. Při hře dvou nebo třech hráčů je hra vcelku svižná, bohužel při partii čtyř hráčů se už docela dlouho čeká na další kolo (může záviset na skupině lidí)

  12. matrosh

    Nemůžu si pomoct, ale tato hra je unylá. Hráli jsme partii skoro 6 hodin a já si vzpomněl na podobnou partii Arkham Horroru, ale u Arkhamu hrajete spolu, fandite svým spoluhráčům, můžete si pomáhat, můžete přemýšlet. Tady je vám prostě jedno, co dělají během hry ostatní. A pak se mi vybavil Firefly. Tam je to také jedno, ale na rozdíl od Zaklínače, čekaní využívate k plánování a hra vás nenudí. V této hře spočívá plánování, v nastaveni dvou akci a porozhlédnutí se po pláně, kam byste chtěli jit pro stopu. Pak vám zbyde 20 minut čumění do blba. Dvě * jsou za odlišnost herních taktik jednotlivých postav, ale abych byl upřimný, když už je jednou zvládnete, je to pořád stejne. A postavy jsou jen 4. V Arkhamu je jich víc. Takže tedy za hezky design a figurky, i když ten hrací plám mohl být klidně o třetinu menší, bylo by to fuk. A dorazili mě hlavní ukoly. Splníte je, i když neuspějete v testu?!? Tak k čemu to všechno? Je to onanistické člověče nezlob se v blockbustrovem designu.

  13. Zweter

    Z počátku trochu komplikovaná než člověk pochopí všechna pravidla, pak ale naopak nepříliš komplikovaná hra. Ve hře je silný prvek náhody a jen slabá možnost ovlivnění ostatních hráčů (plnění pomocných úkolů, ovlivnění příšer v regionu), díky tomu je napínavá až do konce. Užít si ji je možné i jen ve dvou hráčích stejně jako ve více, akorát ve čtyřech už se někdy může zdát příliš dlouhou. Přináší velkou krásnou mapu nebezpečného až depresivního světa, což odpovídá předloze, nicméně některé hráče to může přimět k nudné defensivní taktice. Každá z postav je zcela jiná, má vlastní sadu karet apod. a za každou je zajímavé hrát. Kupodivu jsou i dobře vyrovnané, snad jen Marigold trochu pokulhává. Zpracování i překlad je na výborné úrovni.

  14. pAndulka

    Zábavná a napínavá hra již od dvou hráčů. Při hře více hráčů je pro mě hra poněkud zdlouhavá. Také bych uvítala menší podíl náhody a o něco větší možnost ovlivnit protihráče – moci jim ztěžovat plnění jejich úkolů. O to se hojně stará hra sama pomocí záludných nestvůr a ještě záludnější nepřízně osudu. Hru si ráda zahraju, ale chce to náladu na opravdu dlouhé dobrodružství.

  15. Vojtuard

    Dobrodružná hra s mou nejoblíbenější knižní předlouhou? Koncentrované štěstí! 4 hratelné postavy s odlišným herním systémem, které cestují po skvěle zpracovaném fantasy světě, plní úkoly, hubí nestvůry, sbírají indicie, které jim zajistí vítězství ve hře. Hru doporučuji hrát pokaždé za jinou postavu, je to jako hrát jinou hru. Z touto hrou rozhodně neváhat a povinně pořídit. A pokud jste ještě k tomu fanda knižní série o Bílém vlkovi, tak bych se skoro styděl ji nevlastnit. 😉

  16. Kentril

    Opět další hra z knižní a herní tématiky. Tentokrát není však hra kooperativní, i když někdu můžou hráči spoulupracovat a získat tak cenné body. Zvolíte si jednoho ze 4 hrdinů, který má speciální vlastnosti a putujete po světe Zaklínače. Plníte zadané úkoly, porážíte nestvůry a snažíte se překonat různé nástrahy. Kdo jako první splní 2 velké úkoly, končí hru a nastává sčítání bodů. Hra obsahuje opravdu spoustu karet plné dokonale přeloženého textu, kterým je autor samotné počítačové hry. Texty jsou opravdu skvělé, občas se zasmějete a kdo četl knihu zavzpomíná na Geralta z Rivie.

Přidat recenzi