Hrajeme.cz

Noe

Originální název:
Noé
Rok vydání:
2012
Počet hráčů:
2 až 3
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 8 let.
Doba hraní:
Středně trvající hra – asi 30 až 70 minut
Doporučení rodiny:
Určitě vyzkoušejte, neměla by uniknout vaší pozornosti.
Doporučení hráče:
Tuto hru vám nedoporučujeme, najdou se pro vás lepší hry.

Katalogové číslo: 12955 Kategorie: , Štítek:

Popis

Úkolem hráčů je pomoci Noemovi při záchraně zvířátek. Není to tak jednoduché, protože přepravní lodičky mají jen určitou nosnost. Zároveň je potřeba dávat pozor na to, kolik je na lodi samečků a samiček. Každý hráč dostane 8 karet zvířat, o které se má v daném kole postarat. Za zvířátka, která hráči zůstanou na konci kola v ruce, obdrží trestné body. Zvítězí hráč, který jich má po třech kolech nejméně. Tah hráče je jednoduchý: naloží nové zvíře a pohne Noemem (aby další hráč věděl, kde bude nakládat). Při nakládání je potřeba dodržet dvě pravidla: na lodi smí být zvířata jednoho pohlaví, nebo se musí pohlaví zvířat střídat.

Další informace

Míra náhody

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Míra interakce

Míra složitosti

Míra humoru

Doporučení rodiny

Doporučení hráče

Výrobci

,

Autoři

,

– BoardGameGeek

Recenze

  1. vendulala

    Pro děti umí být roztomilá díky pěkné grafice a vtipnému nápadu, navíc musejí procvičovat počítání. Takže super! Pro dospělé už je to o něco zákeřnější „party“ hra. Škodící potenciál má veliký, ale taky už jsme se párkrát dostali do smyčky nekonečné partie, kdy to musí protihráč vyloženě zblbnout, aby se mohla hra ukončit. Na druhou stranu, když už mám po ruce někoho dospělého, raději si zahraju jiné hry.

  2. cSf.Loser

    Originální hra na matematických základech. Snažíte se odvést co nejvíce zvířátek pomocí lodí, které mají omezenou nosnost. Postupně umisťujete zvířátka a posouváte Noeho (označovat, na kterou loď se bude nakládat). Nakládání na loď má určitý systéme. Buď máte smíšenou loď nebo jen dámy nebo jen páni. Navíc hmotnostní limit nesmí jít přes 21. Pokud nemůžete naložit zvíře musíte si vzít do ruky všechna zvířátka z dané lodě. Kolo končí, když se jeden z hráčů zbaví všech zvířátek z ruky. Jedou se 3 kola. Zvířátka mají speciální schopnosti což je fajn. Hra má úžasně roztomilou grafiku. Lze hrát s dětmi, které zvládají počty do 21 a lze to hrát mírně. Nebo s dospělými a pak se ve hře dá neskutečně prasit. Často se u hry naštvu, takže vřele doporučuji 😀

  3. Pedestrian

    Nezklamala, ale čekal jsem ji o něco lepší. Ač se tváří dětsky, hrát s dětma mladšíma 8 let nedoporučuju.

Přidat recenzi