Hrajeme.cz
DomůKatalog herKaretní hraPán prstenů: karetní hra

Pán prstenů: karetní hra

Originální název:
The Lord of the Rings: The Card Game
Rok vydání:
2011 (české vydání 2012)
Počet hráčů:
1 až 2
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 12 let
Doba hraní:
Dlouhotrvající hra – 60 až 120 minut
Doporučení rodiny:
Není známo nebo nedokážeme zařadit
Doporučení hráče:
Určite vyzkoušejte, neměla by uniknout vaší pozornosti

Katalogové číslo: 12951 Kategorie: , Štítky: , , , ,

Popis

S karetní hrou Pán prstenů se ponoříte do řady příběhů a dobrodružství ze Středozemě, světa elfů, hobitů, trpaslíků i lidí, ale i skřetů, pavouků a různých lotrů. Jedná se o kooperativní hru pro dva hráče, kteří společně plní úkoly zvoleného scénáře. Svoláte své hrdiny, abyste se postavili silám Temného pána. Vypravíte se do různých koutů Středozemě, projdete Temným hvozdem, podél řeky Anduiny až do Dol Guldur. Vše se děje prostřednictvím karet, kterých je nespočet. A další můžete získat v rozšiřujících balíčcích s dalšími dobrodružstvími. Jedná se totiž o hru typu LCG (živou karetní hru).

Více najdete v recenzi hry.

Česky vyšly tyto cykly:

1. Stíny Temného hvozdu (6 balíčků dobrodružství):

  • Hon na Gluma
  • Střetnutí na Skalbalu
  • Putování do Rhosgobelu
  • Kopce Emyn Muil
  • Mrtvé močály
  • Návrat do Temného hvozdu

2. Trpasluj (velké rozšíření a 6 balíčků dobrodružství):

  • Velké rozšíření Khazad-Dúm
  • Brána Rudohoru (obtížnost = 6)
  • Cesta do Roklinky (obtížnost = 4)
  • Pozorovatel ve vodě (obtížnost = 5)
  • Dlouhá tma (obtížnost = 7)
  • Základ kamene (obtížnost = 6)
  • Stín a plamen (obtížnost = 8)

3. Dědicová Númenoru (velké rozšíření)

  • Velké rozšíření Dědicové Númenoru

Rozšíření hry:

Další informace

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Autoři

Výrobci

,

Míra náhody

Míra interakce

Míra složitosti

Míra humoru

Doporučení rodiny

Doporučení hráče

Hra/Rozšíření

Články na Hrajeme.cz:

Odkazy:

Videoprůvodce (FFG a Blackfire, s českým dabingem)

1. díl – představení hry:

Recenze

  1. Scurra

    Skvělá hra s krásnými kartami ale pro řádné hraní nestačí jen základní krabice a je třeba počítat s větší útratou

  2. Miaou Driver

    Ahoj. No musím na úvod říct, že když jsme doma tuhle karetní hru otevřeli, byli jsme docela zklamaní, jak málo v sobě krabice ukrývá. Toto rozčarování pokračovalo první dva tři dny, kdy jsme hru zkoušeli zahrát – bylo hodně těžké se orientovat ve všech těch zákoutí pravidel a informací na jednotlivých kartách. Nedařilo se nám pomalu ani prozkoumat první úkol a už jsme dostávali neskutečně na frak, což nás taky dost otrávilo. JENŽE díky krásnému zpracování karet a silnému příběhu jsme to nevzdávali a nakonec se z tohoto ošklivého káčátka vyklubal naleštěný jaguár. Moc se mi líbí, že díky variabilitě balíčku setkání je každá bitva úplně jiná. Navíc si to můžete zpestřit tím, že si pokaždé zahrajete a vyzkoušíte jinou partu hrdinů včetně jejich herních balíčků. Ale čemu hlavně dávám všechny své palce nahoru je naprosto stejný herní zážitek při solitérním hraní. Úplně rozumím a níže uvedené hodnocení to jen potvrzují, že tohle není hra pro každého. Kdo má ale rád fantasy svět, promýšlení kombinací těch správných karet, objevování nových postav, nepřátel a úkolů a nebo sedí doma sám jak pavouk v Mordoru, tak tohle je hra přesně pro něj.

  3. Wolvik

    Kooperativní LCG z prostředí pána prstenu. Mechanizmy pěkné, hra po pár prvních oťukáních odsýpá i když občas náhoda dokáže hodně potopit a málokdy Vám pomůže. Bohužel jsme se k této hře dostali až v době , kdy už byla poměrně v útlumu. Nicméně možná bohudík, svůj díl zábavy jsme dostali, nicméně aby se dal alespoň trochu rozumně provést deckbulding, potřebujete alespoň dvě základní sady. A jsme u největšího průšvihu. Je to prostě neúměrně drahé. Tři scénáře v základní sadě je prostě málo, i když poslední jsme vyhráli asi na 10tý pokus. Poté už nemá moc co nabídnout a turnajová scéna v čr už je taky fuč. Škoda.

  4. Orel91

    Krásná karetní hra z prostředí Pána prstenů. A tady se to láme. Osobně tuto hru budu muset hodnotit dvěma pohledy. Pokud možno objektivním, který se navíc bude zaměřovat pouze na základní hru a poté subjektivním.

    Z objektivního hlediska to pro mnohé může být málo muziky za hodně peněz. Za pár karet (byť nádherně zpracovaných) a žetonů dám tolik peněz, co bych dal za za jinou hru s mnohem větším obsahem krabice a z dlouhodobého hlediska s lepší hratelností. Základní sada obsahuje pouze tři úkoly, které se ohrají poměrně rychle a karet, ze kterých lze skládat balíčky taky není mnoho. Ale! Je třeba si uvědomit, že se jedná o LCG, tudíž již dopředu se předpokládá, že na hru bude vydáváno velké množství rozšíření, bez kterých to prostě nebude ono.

    Za mě osobně pecka. Jakožto nadšenec do karetních her typu LCG a TCG jsem byl smířen s poněkud „vyššími“ náklady (v porovnání s MTG je Pán prstenů skoro zadarmo) a s obsahem jsem naprosto spokojený. Kooperativní princip je pro mě navíc příjemný oddych od všech kompetitivních karetních her – Hra o trůny, MTG…
    Se ženou hrajeme Pána prstenů poměrně pravidelně a díky velkému množství úkolů z rozšíření se nám ani neohraje. Rovněž díky velkému množství karet jsme schopni skládat nejrůznější typy herních balíčků a zkoušet tak některé scénáře stále dokola, aniž by nás to přestalo bavit. Obtížnost hry je taky poměrně obstojná a některé scénáře představují opravdu výzvu. Za sebe mohu tedy jen doporučit.

  5. eMdzeJ

    Hra je to dobrá, ze začátku složitější. Je tam dost mechanizmů, které u prvních pár her hned nedocvaknou, ale stačí tři až čtyři hry a už víte jak na to. Po grafické stránce není co vytknout, karty jsou rozmanité, díky tomu balíčky pestré, přesto toho hra moc nenabízí. Tři scénáře na tak obrovskou krabici je výsměch. Měl jsem možnost jí x-krát hrát u kamarádů a po velkém zvažování jsem přišel na to, že osobně bych si jí nekoupil (a to jsem fanda Pána Prstenů). Přijde mi to jako zlatý důl pro tvůrce a myslím si, že daleko líp uděláte, když peníze, které by padly na xyz rozšíření ušetříte a koupíte si za to plnohodnotné deskové hry.

  6. Wolvik

    Kooperativní deckbuildová pecka ze světa pána prstenu. Bohužel již trochu upadlá v zapomnění. Každý hráč za pomocí 3 hrdinů a poskládaného balíčku jde vstříc jednomu z mnoha scénářů, které se skládají z několiká stádií a po úspěšném dokončení poslední vyhrávají hru. Jenže to není úplně nejjednodušší. Náhoda dokáže občas slušně zaříznout, ale i docela pomoci, tady to vidím fifty fifty. Velkou nevýhodou je fakt, že pro sestavení základního balíčku, který je alespon trochu slušný, potřebujete 2 základní sady a základní balení navíc obsahuje pouze tři scénáře. Vyšel nespočet rozšíření s novými kartami a scénáři, ale leze to do peněz. Proto 3 hvězdy a dost.

  7. Slado42

    Naprostá pecka. Nejlepší sólovka, co jsem kdy hrál. Vše do sebe krásně zapadá a co mi přijde nejdůležitější, hra skvěle zapadá do prostředí Pána prstenů. Všechny mechanismy jsou uzpůsobeny tak, aby vyprávěly skutečné dobrodružství ze Středozemě. Velmi zábavné je skládání hracího balíčku tak, aby skutečně fungoval. Úžasné je, že na různá dobrodružství se budou hodit různé balíčky. Jediné, co se dá vytknout je pravděpodobně větší investice, jelikož první tři dobrodružství se rychle ohrají a bude potřeba dokupovat rozšíření. Vznikají tím ale nové kombinace na kombení balíku a ten pocit, když vám balíček funguje je k nezaplacení.

  8. acedrac

    Pre mňa beznádejne najlepšia kartová kooperatívna hra. Pre fanúšikov Pána prsteňov je pozadie hry príjemným bonusom, pretože pri hraní postavy vytvárajú nové spojenectvá a zažívate tak nové situácie, ktoré sa v knihách neodohrali, nehovoriac o nekonečnej variabilite pri kombinovaní rôznych balíčkov a scenárov.

    + vysoká variabilita a vyladené mechanizmy
    + nové príbehy zo Stredozeme nezaťažené slepým nasledovaním príbehu o prsteni
    + vysoko nastavená obtiažnosť, hranie je výzva
    + každé rozšírenie obsahuje aj nový scenár, pričom nie je tlak na hráča mať najnovšie karty
    + perfektné grafické spracovanie
    + dobre fungujúce sólo resp. výborne funguje hra s 2 balíčkami akoby za 2 hráčov

    – minimum pre solídne hranie je mať základ a aspoň jeden celý cyklus, resp. 1 až 2 veľké rozšírenia
    – dlhšia príprava balíčka pre samotným hraním scenára

  9. cSf.Loser

    Kooperativní hra pro 1 – 2 hráče (až pro 4 pokud máte 2 sady). Zasazení do Pána Prstenů (knižního) je pro mne osobně velké plus. Sestavíte si balíček, vyberete dobrodružství a jde se hrát. Grafika hry super. Pravidla nejsou triviální, ale dají se zvládnout. Hra je poměrně hodně náročná, pokud chcete vyhrát a to považuji za velké plus. Pokud se vám stane, že vás stávající dobrodružství omrzí, máte kvanta rozšíření, které nestojí nijak extra moc peněz. Moje jediná, ale velká výhrada je k sestavování vlastního balíčku. Pokud chcete vyhrát, musíte si před hrou skládat balík, věřím tomu, že to někoho baví, ale mě to od hry vyloženě odrazuje. To je také jediný důvod, proč hru nemám doma.

  10. Kentril

    Karetni hra na motivy Pana Prstenu v CZ lokalizaci. Jedna se o kooperativni hru pro 2 hrace v pripade dvou sad az pro 4 hrace. Ze zacatku mi pravidla prisla desne slozita, ale nakonec po shlednuti video recenze a navodu, jsem je snadno pochopil a hru jsem si se zenou zahrali. Prvni hra nam pripadla nehratelna a narocna, protoze jsme nebyli zvykli na tento system. Vycerpali jsme vsechny karty a byli jsme radi, ze jsme se ubranili utoku a nepodnikli jsme zadnou vypravu. Proste zadny postup k vitezstvi. Ale nakonec jsme do herniho systemu karet pronikli a zas uplne spatna har to neni. Nicmene zenu uz asi nepremluvim, takze zkusim to nekdy s nejakym nadsencem. Hra ma velmi hezke graficke zpracovani a vzhledem k tomu, ze hru tvori v podstate karty a par zetonu, da se strcit do kapsy a kdekoliv na stole zahrat. Ke hre vychazi spoustu rozsireni jako challenge! 🙂

  11. bacil

  12. jakub

    První hra se vám může zdát složitá, ale jakmile se se s ní seznámíte, jen tak vás nepustí a budete se k ní rádi vracet. Jak to u karetních her bývá, nejprve musíte poznat karty a jejich možnosti, pak si hru náležitě užijete. Pán prstenů je velmi zdařilá hra, která má výbornou atmosféru.

Přidat recenzi