Hrajeme.cz

Ostrov

Originální název:
Survive: Escape from Atlantis!
Rok vydání:
2011
Počet hráčů:
2 až 4
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 8 let.
Doba hraní:
Dlouhotrvající hra – 60 až 120 minut
Doporučení rodiny:
Určitě vyzkoušejte, neměla by uniknout vaší pozornosti.
Doporučení hráče:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.

Katalogové číslo: 12950 Kategorie: Štítky: ,

Popis

Ve hře zachraňujete svůj národ z potápějícího se ostrova, z bájné Atlantidy. V moři však číhá další nebezpečí v podobě mořských příšer, takže se nevyhnete ztrátám. Hra má velmi pěkné provedení. Dílky ostrova mají podobu šestibokých žetonů, které postupně odebíráte, a tím simulujete postupné zaplavování ostrova. Hra obsahuje i výrazný prvek, který umožňuje hráčům vzájemně si škodit.

Další informace

Míra náhody

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Míra interakce

Míra složitosti

Míra humoru

Doporučení rodiny

Doporučení hráče

Výrobci

,

Autoři

– BoardGameGeek

Recenze

  1. cSf.Loser

    Velice škodolibá hra, která se dá hrát i s dětmi. Uprostřed herního plánu je ostrov, který se potápí. Vy své muže a ženy musíte dostat v co nejhojnějším (a nejhodnotnějším) počtu do bezpečí. Můžete to udělat buď pomocí lodiček nebo jako plavce (což je pomalejší). Pak potopíte kus ostrova (samozřejmě nějaký, kde se ještě nachází soupeř) a následně hodíte kostkou monster a můžete s nějakým tím potvorákem pohnout (ideálně na políčko, kde je soupeř). Hra končí ve chvíli, kdy se odhalí na potopeném ostrově sopka. Graficky je hra pěkně stylizovaná. Pravidla jsou jednoduchá a hra vyzývá ke konfliktu. Hru pochopí bez problému i děti.

  2. Plastík

    Máme spoluhráče, kterej se v té hře výžívá. Děsně rád škodí. Dáváme u ní prostor. Pak ho můžeme krotit u jiných her. Hra má geniální a nápaditý herní systém. Není složitá. Dá se pochopit během chvíle. Zabere více času na přípravu, Jako Osadníci z Katanu.

  3. tondakolik

    Tuhle hru bych zařadil nejspíš do rodinných her, protože její pravidla jsou velmi jednoduchá a pochopíte je v podstatě okamžitě. Velký prostor v této hře dostalo škodění ostatním hráčům. V průběhu hry se snažíte nechat sežrat co nejvíce z cizích figurek a zachránit co nejvíc svých. Navíc jsou figurky různě obodované a to, kdo vyhrál, se tedy dozvíte až po spočítání bodů. I ten, kdo zachránil nejvíce figurek může prohrát a naopak. Tohle je ale podle mne ten typ hry, kterou nehrajete pro vítězství, ale spíše pro hru samotnou. Pro pobavení se s rodinou nebo s dobrou partou přátel.
    Já preferuji strategičtější hry, proto slabší ohodnocení, ale rozhodně bych se nebál tuto hru doporučit v podstatě komukoli.

  4. MM

    Vyborna zabava k vinku a dobre naladenie sa na strategickejsie hry. Alebo naopak prijemne ukoncenie hracieho vecera. Radost skodit 🙂

  5. hracik

    Dlouhou dobu jsem otálel s koupí. Důvod nákupu byl ten, že dochází zásoby a navíc většinou hrajeme ve dvou a to prý hra není tak dobrá. Protože jsme vyrazili na hory ve 4 a já chtěl nejakou „škodící“ hru, neodolal jsem. Na horách pršelo, tak jsme místo výletů zasedli každý den k Ostrovu. Po prvním zahřívacím kole hra všechny totálně smetla. Bavila nás všechny bez rozdílu věku a pohlaví. Je to opravdu velmi škodící hra, ale tak „mile“ škodící. Při hře se nevyhnete ani komunikaci typu:“..a když mě nesežereš, tak ti dovezu ve zdraví tvého trosečníka na moc krásnej ostrov…“anebo“ vypadni z mojí lodi a plav si kam chceš“ Nejednou taky zazněla ústřední melodie z filmu Čelisti…..Je samozřejmě důležité mít tu správnou partu lidí, kteří se nenaštvou při prvním nájezdu žraločí ploutve. Nevýhodou této hry je myslím rozšíření, které už se nedá skoro sehnat a navíc stojí ty malé minirozšíření víc než hra samotná. Ale myslím, že i bez nich se pobavíte. Tak vzhůru přes palubu a trénovat plavání 🙂

  6. matewr

    Chytlavá a zajímavá rodinná hra, která má v sobě moc moc škození… v každém případě hra právě díky němu není moc dobře vyvážená

  7. Pedestrian

    Nejlepší škodící hra a velká zábava. Patří už mezi větší hry a přece je velmi levná.

  8. jakub

    Ostrov je rodinná hra s větším vlivem náhody a interakcí mezi hráči. Ve hře máte celou řadu možností, jak postupovat. Začíná to již taktickým rozestavením figurek na začátku hry. Můžete také využívat druhé hráče, aby vezli loď i s vaším člověkem a chránili ho před příšerami, můžete blufovat.

    Ve výsledku ale ani tak nezáleží na konečném součtu bodů, ale na společné zábavě, která vyplyne z průběhu hry, nečekaných situací, na zapojení všech hráčů do hry. Pokud chcete pěknou deskovou hru, ve které nebudete muset vymýšlet složité strategie, pak byste si Ostrov měli vyzkoušet.

    Celou recenzi najdete na herním webu Frodovy deskové hry.

Přidat recenzi