Hrajeme.cz

Milostný dopis

Originální název:
Love letter
Rok vydání:
2012
Počet hráčů:
2 až 4
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 10 let.
Doba hraní:
Krátká hra do 20 minut
Doporučení rodiny:
Určitě vyzkoušejte, neměla by uniknout vaší pozornosti.
Doporučení hráče:
Asi nebudete zklamáni, ale také vás asi nenadchne.

Katalogové číslo: 12929 Kategorie: , Štítek:

Popis

Zábavná karetní hra s úplně novým herním mechanismem. Jako oddaný ctitel krásné princezny se snažíte doručit svůj milostný dopis. Princezna je však bohužel uzavřena v paláci a dopis není možné předat přímo. Udělejte vše pro to, aby se vaše vyznání dostalo k princezně jako první. Hra, která odpovídá na otázku, zda je možné navrhnout skvělou hru pouze se šestnácti kartami. A ta odpověď zní: „Jednoznačně ano!“

Další informace

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Výrobci

Míra náhody

Míra interakce

Míra složitosti

Míra humoru

Doporučení rodiny

Doporučení hráče

Hra/Rozšíření

Pravidla:

Odkazy:

Recenze

  1. Betty

    Sedmiletá se do této hry zamilovala, hrajeme už skoro dva měsíce v kuse, snad první hra, co se mi tímto ohrává. Velmi oceňuji nulové přípravy, krátkost, jednoduchost (i když někteří členové rodiny si nejsou schopni zapamatovat ani těch osm karet 🙂 ) a skladnost. Prohra dlouho nemrzí, jede se dál.

  2. Frankie

    Milostny dopis je u me trochu kontroverzni tema. Ve ctyrech hracich zabava, ve dvou uz mene, je to moc strileni naslepo.
    Jak uvadeji ostatni, na zaplneni volne chvile super, ale nejake postrehovky si v tu chvili zahrajeme radeji.
    Celkove bych ale Milostny dopis doporucil, za malo penez hodne muziky.

  3. Svob

    Ve vlaku, v autě, ve škole, na chatě, ve stanu, doma, v hospodě, v nemocnici, v práci (když šéf má dovolenou), u babičky, ve vesmíru… večer, ráno, odpoledne, o půlnoci, na Vánoce, na dušičky, v pracovní den, o víkendu, v jiné dimenzi… Nepošleme pár milostných dopisů? Komu? No princezně, přeci!

    Hra kamkoliv a kdykoliv, hlavně do kapsy. 16 karet co Vás ve volných chvílích zabaví a ještě k tomu za pakatel. Máte kartu, vezmete druhou kartu, jednu zahrajete a vyhodnotíte její efekt. Cílem je dostat co nejvíce dopisů k princezně. Proč, ptáte se? No samozřejmě aby se do Vás zamilovala a vy jste žili šťastně až do smrti. Vždyť to je jasné jak facka.

    Za hrou nehledejte ani nečekejte žádnou složitost, jelikož efekty karet jsou jednoduché na pochopení a hra samotná je často jen o náhodě. Přesto jí to neubírá na zábavě. Poměr cena/obsah/výkon je zde v dobrém poměru. Berte nebo nechte být. 😉

  4. barborisek

    Luxus. Se 16 kartami v balíčku by člověk něco takového ani nečekal. Přitom pravidla celkem banální… Na vyplnění chvilky, kdy se připravuje nějaké občerstvení při herním večeru, do vlaku, auta nebo do kapsy po cestě… Jednoduché, svižné, ale zábavné vyplnění chvilky čekání na něco většího. 😉

  5. macabgum

    Pár kariet a dlhá zábava. Pravidlá pochopil aj 6 ročný „výtržník“, ale hrajú to v pohode aj dospelí. Blafovanie bolo na svete. Takže príjemnú zábavu prajem.

  6. cSf.Loser

    Naprosto banální hra se 16 kartami, která však zabaví téměř všechny kdo k ní sednou na docela dlouhou dobu, jelikož ji chtějí hrát pořád znovu a znovu. V základě se jedná o jednoduchá mechanismus, který každému vysvětlíte za minutu popřípadě 3 pokud procházíte schopnosti všech postav. Téma je tam dost násilně naroubované, takže hru beru spíš jako abstraktní hru. Velká výhoda je přenosnost hry, její jednoduchost a lehká návykovost. Jediná nevýhoda je, že asi ve 50% případů prostě nemáte ve svým tahy jakoukoliv možnost volby.

  7. eMdzeJ

    Milostný dopis je skvělý filler. Největší zábava je ve čtyřech lidech, ale slušně se dá hrát i ve dvou. Téhle hře bohužel ale škodí její název nebo mám divné okolí, protože kdykoliv se sejdeme ve čtyřech chlapech a navrhnu Milostný dopis, tak se dozvím, že ho mám hrát s manželkou…

    Protože ve hře je jen 16 karet, dá se jednoduše počítat, kdo by co mohl mít. Přesto tím, že v ruce se drží jen jedna karta, je často legrace sledovat pokusy ostatních, když střílí úplně špatně. Hru určitě doporučuji.

  8. karelik

    Milostný dopis je mini hra, vlastně je to jen krabička, několik karet a návod. Karty jsou docela hezké, návod celkem pochopitelný, akorát přifouknutý příběhem, který mi přišlo, že tam je, aby toho hra víc obsahovala :). Ve čtyřech je to docela pěkná jednoduchá hra na několik minutek, kterou zvládne opravdu každý. Hráli jsme ji ale také ve dvou s přítelkyní a musím říct, že ve dvou je to neprosto o ničem.

  9. BoBr_CAT

    Vynikající jednoduchá hra, kterou jsem si musel pořídit hned poté, co jsem ji poprvé hrál. V balíčku za pár korun (cca 80-90) dostanete sice pouhých 16 karet a pravidla (která jsou ale hezky propracovaná), ale zároveň i spoustu dobré zábavy. Díky systému nápovědných kartiček pro každého hrace, se da do hry velmi rychle dostat a po prvních dvou partiích se vetšinou smažou rozdíly mezi těmi, kdo hru hráli vícekrát a těmi, kdo ji hrají poprvé. Hra je určena pro 2-4 hrače, ale s jedním balíčkem jsme hráli i v 6 lidech, a když jsme spojili dva balíčky (hra se sice stala trochu nepřehlednou, ale i tak dost dobře hratelnou a zábavnou), hráli jsme i v 8 lidech. Díky tomu, jak je hra malá a zároven zábavná bych ji doporučil všem sortám hračů.

  10. chajim

    Milostný dopis je skvělá svižná hra, vhodná například do vlaku, do hospody nebo jako rozjezdová hra, kdy čekáte na ostatní hráče. Její nespornou výhodou je, že pravidla snadno pochopí i ,,nehráči“, často je i chytne. Mě osobně se líbí i grafické ztvárnění hry a dvorské prostředí. Dále bych chtěl ocenit velkou interaktivnost mezi hráči a velkou míru humoru.Hru jsem hrál už v několika herních skupinách a jediné, co se dá hře vytknout je to, že nejlepší je ve čtyřech hráčích, přestože v návodu se píše, že je určena pro 2-4 hráče. Takže pokud chcete hru, kterou budete hrát většinou ve dvou hráčích, pak bych se poohlédnul po jiné hře. Ve třech je hra již snesitelnější. Ve čtyřech výborná.

  11. matewr

    Jak málo stačí k zábavě. Milostný dopis to dokazuje svojí jednoduchostí a minimalističností. V každém tahu máte na výběr jen ze dvou možností, kterou kartu zahrajete. Nic víc. Ano, strategických možností je díky tomu málo a náhoda ovlivňuje celou hru, ale hlavní kouzlo hry spočívá v tom, jak se vám podaří z minima vytěžit maximum. Každá vaše volba v minulých tazích, výrazně ovlivňuje tahy budoucí. Hráči totiž vědí, co od vás mohou čekat. Milostný dopis je silně blafovací a dedukční hra, která se dá odehrát v ohromně krátkém čase. Ano, ve dvou to není ono, ale neznám lepší cestovatelskou hru. Jako nevýhodu beru, již zmíněnou náhodu, kvůli níž ve hře jen zřídkakdy vyhrajete díky umu. Ale to u tohoto typu hry zase až tak nevadí.

  12. Pedestrian

    16 karet a tolik zábavy za tak málo peněz

  13. tony123


    Tato hra se mi zdála opravdu nesmyslná. 16 karet s nehezkými obrázky za 100 korun? Děkuji, nechci. Ale poté jsem našel karty na netu, a abych si to alespoň vyzkoušel, tak jsem si je vytisknul. DOPORUČUJI- kupte!!! Vynikající oddychovka. Sice s velkým podílem náhody, ale přesto je občas důležité zablafovat nebo taktizovat. Obrázky jsou krásné a vůbec na nic si nestěžuji. Nejlepší je hru hrát ve 4, při menším počtu hráčů se občas některá hra promění v minutovou.
    Stručný návod. Každý hráč má v ruce 1 kartu. Když je na řadě, tak dolízává druhou a z těcho dvou pak musí vybrat, kterou zahraje. Tudíž hra i při velkém taktizování nemůže trvat příliš dlouho. Každá karta má nějakou hodnotu. 1-8 Hráč s nejvyšší hodnotou na konci kola doručí dopis princezně a vyhraje 1 bod. Také může vyhrát, pokud skončí jako poslední ve hře.
    Všem, kteří si občas rádi odpočinou od her s 1000 kartami, 500 postavičkami, a obrovskými mapami Milostný dopis doporučuji.

  14. maja


    Milostný dopis je krátká karetní hra pro dva až čtyři hráče, odehraná do 20 minut. Je to takzvaný filler, tedy hra výplňová. Ačkoliv se tímto myslí především pauzy o krátkém intervalu, s úspěchem jsme hrou vyplnili několik hodin při přesedání a čekání na letišti.

    Co najdeme v krabičce? Dvacet karet a pravidla, která jsou vysvětlena 37 větami. Zbytek knížečky pravidel je tvořen úvodem do hry – příběhem, popisem jednotlivých kartiček, jejichž text najdeme i na kartách samotných a přehledem herních komponent. Z oněch dvaceti karet jsou čtyři přehledové, takže suma sumárum hru tvoří 16 karet s hodnotami 1-8.

    Jakožto nápadník princezny, snažíte se dopravit milostný dopis osobou co nejbližší princezně, aby si ho ta mohla přečíst. Hra se hraje na několik vítězných bodů podle počtu hráčů. Každý hráč má v ruce jednu kartu, ve svém tahu si dobere z balíčku druhou a jednu z nich zahraje. Rozhodování je tedy minimální a i hráči s extrémně dlouhými časy pro přemýšlení tady nemají nad čím moc přemýšlet, protože je vždy na výběr pouze z maximálně dvou možností. Maximálně proto, že některé karty mají přesně daný efekt, pokud jsou drženy s jinou kartou (hraběnka s princem nebo králem), případně proto, že kdo zahraje princeznu jindy než na konci kola – prohrál.

    Může šestnáct karet, primitivní pravidla a dvacet minut stačit k tomu, aby člověka tahle hra pobavila?
    Jednoznačně ano. Hra je neuvěřitelně svižná a ačkoliv je zde velký podíl náhody, ta je kompenzována vysokou mírou zábavy. Vznikají zde zábavné situace a protože hra dává prostor pro blafování, výborně se u ní člověk nasměje.

    Milostný dopis je velmi jednoduchá hra s originálně pojatým systémem hraní karet. Díky výběru ze dvou karet a osmi jejich druhům nedochází k prodlevám a jedna hra střídá druhou. Za skvělý peníz získá člověk zábavu do kapsy a k tomu jeden DOK v pravidlech, takže otázka není, koupit, nebo ne, ale: Zahrajeme si?

  15. Zdenek_

  16. tootsie

  17. tondakolik

  18. jakub

  19. ewuchka

  20. Mirka

    O tuto hru jsem si napsala Ježíškovi. Trochu mě překvapilo, že krabička je velká asi jako (pro pamětníky) krabička na žvýkačkové cigarety. Což je plus (proč taky velké krabice na pár karet)? Karty se mi taky moc líbí. Uvedení do děje taky. Zatím jen plusy.

    Tuto recenzi píši po mnoha a mnoha odehraných partiích. Po mnoha a mnoha? Protože jedna partie ve dvou (7 kol) může trvat klidně jen 5 minut. Ano, takto rychlá hra to je. A myslím, že je to trochu na škodu. Kolikrát stačí vyložit jen strážnou, od boku tipnout kartu (nebo vědět díky kartě kněze či výměně – král) v ruce protivníka, a když se zadaří (a často se zadaří), protivník je pro toto kolo vyřazen. A jede se dál. Ani jednou se nám (ve 2 i 3 hráčích) nepodařilo vybrat balíček. Vždy jsme skončili dřív. Myslím, že ani ve 4 to nebude jiné. Ve hře je mnoho karet, jimiž lze kolo rychle ukončit – strážná (5x), baron (2x), princezna (1x).

    Herní mechanismus se mi vcelku líbi, ale na nějakou strategii není moc prostor. Tuto hru si oblíbila dcera (4 roky). Líbí se jí příběh i atmosféra hry. I když ještě neumí číst, není to na závadu. Karet je jen 8 druhů – a jejich vlastnosti jsou jednoduché, tzn. snadno zapamatovatelné. Za to půl hvězdičky navíc.

    Jen tak na okraj. Nějak jsme si zpočátku špatně vyložili pravidla a hráli jsme to tak, že kolo je jen kolo ve hře. Tudíž, když např. strážná odhadla vaši kartu, tak jste sice skončili (nebrali jste si kartu/byli jste přeskočeni), ale hra pokračovala až do úplného vybrání a vyložení všech karet. Kdo držel princeznu, mohl vyhrát, ale to naštvání, když byl nucen ji před koncem vyměnit – král, vyložit – princ nebo byl často mimo, kvůli tomu, že si ho vychutnávali ti, co vyložili strážnou. No, sice to nebylo podle popsaných pravidel, ale nějak se mi to líbilo víc. Když jsme chybu ve výkladu odhalili, začali jsme hrát podle pravidel a nějak mě ta rychlovka přestala bavit.

  21. orsej@centrum.cz

Přidat recenzi