Hrajeme.cz
DomůKatalog herRodinná hraCarcassonne Minirozšíření 4: Zlaté doly

Carcassonne Minirozšíření 4: Zlaté doly

Originální název:
Carcassonne Minierweiterung 4
Rok vydání:
2012
Počet hráčů:
2 až 5
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 8 let.
Doba hraní:
Středně trvající hra – asi 30 až 70 minut
Doporučení rodiny:
Určitě vyzkoušejte, neměla by uniknout vaší pozornosti.
Doporučení hráče:
Asi nebudete zklamáni, ale také vás asi nenadchne.

Katalogové číslo: 12890 Kategorie: Štítky: , ,

Popis

ZLATO!!! Vzrušující nález tohoto drahého kovu a vidina velkého bohatství přilákali do okolí Carcassonne mnoho hledačů. Kdo z nich uspěl, bude jasné až na konci hry. Obsahuje: 8 kartiček krajiny, 16 zlatých cihliček. Ze série šesti různých minirozšíření Carcassonne. V každé krabičce najdete jako bonus jednu kartičku ze sedmého rozšíření Kruhy v obilí.

Další informace

Míra náhody

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Míra interakce

Míra složitosti

Míra humoru

Doporučení rodiny

Doporučení hráče

Výrobci
Autoři

Recenze

  1. Effka

    malé rozšíření které může hru na konci pěkně zamotat 🙂

  2. Orel91

    V tomto rozšíření vám čas od času přijde do rukou kartička se zlatem. Ten z hráčů, kdo danou lokalitu uzavře (nikoli ten komu patří), pak získá cihličky. Čím více jich na konci má, tím větší bodové ohodnocení.
    A najednou jsou všichni „kámoši“ a snaží se vám pomoct se stavbou vašeho města či cesty. Čím dříve bude hotové, tím líp. Co z toho, že pro vás jen za dva body?

  3. Zweter

    Moje nejoblíbenější rozšíření 🙂 Kartičky s cihličkami přináší velmi pestré prvky krajiny.Kartička se zlatem vždy přinese radost. Hráče nutí vymýšlet taktiku jak si ochránit „své“ zlato nebo naopak ukrást to protihráčovo. Čím více zlata, tím více bodů za každou cihličku – aktivního zlatokopa proto není radno podceňovat. Hodně zábavy v malém rozšíření.

  4. pAndulka

    Pěkné rozšíření plné klášterů vybízející hráče k větší rivalitě a kradení zlata. Aby to bylo umožněno jsou na některých kartičkách až tři prvky krajiny, což je zajímavé, ale vypadají pak poněkud přeplácaně. Krást zlato není zrovna lehké, zvlášť když má hráč možnost si jej umístit k téměř uzavřenému kousku krajiny. Při hře dvou hráčů tak může štěstí na kartičky se zlatem výrazně zamíchat skóre. Za získané zlato si může hráč na konci přičíst až desítky poměrně snadno získaných bodů.

  5. Naifa

    Další z minirozšíření k základní hře. Zde přibývají zlaté cihličky, které získáte za uzavření daného „objektu“. Není důležité, kdo cihličku položil, ale kdo ji sebere. Vždy, když si vytahnete kartu se symbolem cihly, tak se přikládají dvě cihličky – jedna na danou kartu a druhá v jejím blízkém okolí. Klidně se tak může stát, že na některé kartě budou cihličky dvě a více. Ale pozor, aby vám ji protihráč nevyfoukl.
    Toto rozšíření je trošku strategicky náročnější, protože musíte přemýšlet i o umístění cihliček a zda je pro vás výhodnější ukončit si např. větší město na druhém konci mapy, nebo malé město, ale získat za to cihličku a méně bodů.
    Hra zároveň přináší i další nové karty krajiny, takže pokud vám však hraní s cihličkami nevyhovuje (např. hrajete s někým, kdo hru ještě nehrál, nebo stále nechápe princip přikládání a braní cihel a jen si tím škodí), lze hrát s kartičkami i bez použití cihliček. Rozšíříte si tak základní počet karet, ale pravidla zůstávají stále stejná.

  6. RadimB

Přidat recenzi