Hrajeme.cz
DomůKatalog herRodinná hraCarcassonne Minirozšíření 3: Přívozy

Carcassonne Minirozšíření 3: Přívozy

Originální název:
Carcassonne Minierweiterung 3
Rok vydání:
2012
Počet hráčů:
2 až 5
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 8 let.
Doba hraní:
Středně trvající hra – asi 30 až 70 minut
Doporučení rodiny:
Určitě vyzkoušejte, neměla by uniknout vaší pozornosti.
Doporučení hráče:
Asi nebudete zklamáni, ale také vás asi nenadchne.

Katalogové číslo: 12889 Kategorie: Štítky: , ,

Popis

Některé cesty v okolí Carcassonne vedou k malým jezerům. K propojení cest přes jezera slouží přívozy. U nich ale mohou číhat lupiči… Obsahuje: 8 kartiček krajiny, 8 dřevěných přívozů. Ze série šesti různých minirozšíření Carcassonne. V každé krabičce najdete jako bonus jednu kartičku ze sedmého rozšíření Kruhy v obilí.

Další informace

Míra náhody

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Míra interakce

Míra složitosti

Míra humoru

Doporučení rodiny

Doporučení hráče

Výrobci
Autoři

Recenze

  1. Cermakov1

    Mám doma všechny rozšíření, když bych chtěla hrát všechny, byla by hra tak na půl dne a hodně velký stůl. :-)Jako každé rozšíření obměňuje hru. Nikdy nehrajeme všechny najednou, spíše dle nálady střídáme.

  2. Effka

    jedno z malých rozšíření co dokáže hru oživit, ale osobně bych řekla že jsou i lepší 🙂

  3. Orel91

    Další z řady minirozšíření, které tentokrát trochu vyladí i ty bílé čárky na kartičkách, kterých si nikdo moc nevšímal, protože nebyla zas až tak perspektivní. Pomocí přívozů můžete na křižovatkách spojovat různé cesty podle toho, jak se vám to zrovna hodí, či jak se to zrovna nehodí soupeři.
    Mám takový dojem, že všechna minirozšíření byla dělána záměrně pro soutěživé hráče, kteří získali do rukou spoustu nástrojů, jak uškodit soupeři na úkor sebe sama 🙂

  4. bejka

    Přívozy přináší do hry nový herní prvek- místo rozcestí jsou přívozy, které se můžou každým tahem změnit. Po několika hrách jsme zjistili, že není vhodné umisťovat figurku na cestu dřív, ale co nejpozději- a tak z cesty získat co nejvíce bodů, a o body obrat toho, kdo na ní stál jako první. Ze začátku jsme byli vůči přívozům skeptičtí, ale po více hrách již do našeho „hratelného“ carcassonne patří 🙂

  5. Naifa

    Na každém rozšíření základní hry je něco zajímavého. Toto minirozšíření vám umožní prodlužovat zdánlivě ukončitelné cesty. Můžete totiž použít přívoz, který vám cestu prodlouží. Je třeba ale dávat pozor na protihráče, protože je možné přívoz „převézt“ k jinému břehu a tím vaši cestu ukončit a výrazně zkrátit. Svou zároveň prodlouží.
    Hra přináší další nové dílky do základní hry. Současně i dílky přívozů.
    Pokud vám však hraní s přívozy nevyhovuje (např. hrajete s někým, kdo hru ještě nehrál, nebo stále nechápe princip přívozů a jen si tím škodí), lze hrát s kartičkami i bez použití prodlužování cest. Rozšíříte si tak základní počet karet, ale pravidla zůstávají stále stejná.

  6. Šárka

  7. paulhunter


    Když vyšla minirozšíření, nejvíce mě zaujaly právě přívozy. Hrajeme často s více rozšířeními a přijde mi, že cesty trochu ztrácejí na hratelnosti, což se přívozy rozhodně mění.

    V krabičce se kromě pravidel nachází 8 nových kartiček krajiny a 8 dřevěných přívozů. Pravidla nejsou nikterak složitá, ale je lepší si je hned vyzkoušet v praxi, neboť někdy vzniknout velice zajímavé situace, které z pravidel nevyplynou. Díky přívozům se více využívá význam cest a možností přesouvat přívozy lze pomoct sobě při budování delší cesty anebo uškodit soupeři jednoduše tím, že se mu „“odřízne““, resp. uzavře ihned cesta.
    Co se týče specifik, tak vznikají různé zajímavé situace při použití figurky vozíku.

    Cena za rozšíření není zrovna malá, ale v tomto případě se určitě vyplatí, neboť se stávající hra obohatí o další herní prvek. Nemluvě o pěkném grafickém zpestření krajiny.

  8. tonda007


    Zdravím,
    než jsem tuto recenzi odeslal, tak jsem zvažoval, zda dát hodnocení 4 nebo 4,5. Karty si drží svůj vysoký grafický i výrobní standard a dobře doplňují hru. Samotné přívozy se dobře hrají dospělým i menším dětem a základní hru oživují. Z tohoto důvodu lze rozšíření jen doporučit. Hra je stále rodinnou zábavou. Bohužel se nám párkrát stalo, že i s pravidly jsme nebyli schopni rozhodnout o bodování…

Přidat recenzi