Hrajeme.cz
DomůKatalog herRodinná hraCarcassonne Minirozšíření 2: Dopisy

Carcassonne Minirozšíření 2: Dopisy

Originální název:
Carcassonne Minierweiterung 2
Rok vydání:
2012
Počet hráčů:
2 až 5
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 8 let.
Doba hraní:
Středně trvající hra – asi 30 až 70 minut
Doporučení rodiny:
Určitě vyzkoušejte, neměla by uniknout vaší pozornosti.
Doporučení hráče:
Asi nebudete zklamáni, ale také vás asi nenadchne.

Katalogové číslo: 12888 Kategorie: Štítky: , ,

Popis

Krajinou projíždějí rychlí poslové s důležitými dopisy. Dopisy od významných osobností moho řinést vaší družině zajímavé výhody. Obsahuje: 8 kartiček dopisů, 6 figurek dam. Ze série šesti různých minirozšíření Carcassonne. V každé krabičce najdete jako bonus jednu kartičku ze sedmého rozšíření Kruhy v obilí.

Další informace

Míra náhody

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Míra interakce

Míra složitosti

Míra humoru

Doporučení rodiny

Doporučení hráče

Výrobci
Autoři

Recenze

  1. Effka

    dobré malé rozšíření, rozhodně není na škodu ho mnít 🙂

  2. Orel91

    V pořadí druhé minirozšíření, které se již zaměřuje spíše na dospělejší hráčské osazenstvo. Tentokrát zcela mimo herní plochu. Dopisy přinášejí nový mechanismus, který kalkuluje s body a dává trochu větší prostor strategii. Idylické budování krajiny jde stranou, tady se válčí o každý bod!

  3. Šárka

  4. SexyPotvurka

  5. tonda007


    Z mého pohledu jedno z těch lepších minirozšíření. Balení vyjímečně neobsahuje žádné doplňující kartičky krajiny, ale jiné s odlišnou grafikou. Rozšíření tentokrát využívá bodovací tabulku a přináší do hry další barevnou postavičku právě do bodovací tabulky. Z mého pohledu není toto rozšíření vhodné pro menší děti, jelikož svými pravidly potlačuje prvek náhody a bodovací tabulka se stává nástrojem strategie. V případě, že jsou hráčcké výkony vyrovnané, může nová hrací figura v konečném bodování zvrátit poměr sil. Pro starší a pokročilé hráče je toto rozšíření vítané a osvěžující. Pravidla navíc nejsou vůbec složitá. Jelikož distribuce u nás má trochu zpoždění, bylo pro mne největším problémem prokousat se pravidly v němčině… Jedinou nevýhodu tedy vidím v poněkud nadsazené ceně.

Přidat recenzi