Hrajeme.cz
DomůKatalog herPárty hraJak nedostat infarkt

Jak nedostat infarkt

Originální název:
Jak nedostat infarkt
Rok vydání:
2011
Počet hráčů:
2 až 5
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 10 let.
Doba hraní:
Krátká hra do 20 minut
Doporučení rodiny:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.
Doporučení hráče:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.

Kategorie:

Popis

Jak nedostat infarkt je hra o přežití v konzumní společnosti se všemi jejími nástrahami a vyhrává ten, kdo nejlépe zvládne všechny psychické i tělesné hrozby průměrného dne. Princip hry je zlepšování a zhoršování zdravotního stavu podle toho co vás potká. Kdykoli nějaký ukazatel dojde na symbol hrobu, hráčova postava umírá a hra pro ní končí.

Další informace

Míra náhody

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Míra interakce

Míra složitosti

Míra humoru

Doporučení rodiny

Doporučení hráče

Výrobci

,

Autoři

Recenze

  1. Effka

    na začátku nás hra nadchla a bavila, párkrát jsme si jí zahráli, a nadšení nás opustilo….. sem tam se k ní vrátíme ale není to ani časté ani pravidelné.

  2. BigDeal

    Na začiatok treba povedať jedno: nenechajte sa odradiť otrasným a zavádzajúcim obalom. Vôbec nejde o nejakú šialenú ľahko erotickú hru od 18 rokov. Naopak ide o klasickú hru s meeplami, kartičkami a kartónovými mincami. Napriek tomu, že ide o párty hru, dominuje tu mechanizmus „Worker placement“, typický pre eurohry. Máte k dispozícii troch panáčikov, ktorých rozmiestňujete na rôzne miesta. Či už do obchodu na nákup potravín, do lekárne na lieky, do práce na peniaze, do fitka pre schudnutie, či domov, aby ste sa mohli najesť, alebo usporiadať párty. Každý hráč má zároveň k dispozícii tabuľku s jeho zdravotným stavom, ktorý sa kolo od kola len a len zhoršuje. Vašim cieľom je zostať posledným žijúcim hráčom.

    Znie to zábavne (a zábava to aj je), no hra so sebou nesie aj zopár negatív. Najväčším je dĺžka hry. V prípade, že hráte s partiou ľudí, ktorí si neradi škodia a snažia sa len zdravo žiť, hra sa dokáže natiahnuť a pôsobiť hrozne nudne. Takisto sa môže natiahnuť ak vás je 5 (ideálny počet je 3-4). Na druhej strane, pokiaľ hráte so správne škodoradostnou partiou – presne vtedy si Infarkt užijete.

    Infarkt je totiž krásne tematický. Všetko, čo robíte má zmysel a nič nepôsobí abstraktne. Hrali sme zo 20 krát a vždy sa všetci hráči s témou zžili. Či už jete nejaké jedlo (tofu je síce zdravé, ale človek z neho má depresiu), robíte párty (pivo zhoršuje zdravotný stav, no depresia klesá), alebo idete do práce (zarobíte peniaze a zvýšite si depresiu) – všetko je logické a úsmevné. Čierne úsmevné. Onedlho budete mať za stolom skupinku šnicel servírujúcich vraždiacich maniakov 🙂

    Ďalšou výhodou je, že samostatná hra prináša rovno 5 rozšírení vo forme nových lokácií, ktoré môžu hráči navštíviť a väčšina je super dodatkom, ktorý dokonca dokáže hru nastaviť tak, aby bola lepšia. Napríklad ak vidím, že ideme hrať piati a nechcem, aby sa to ťahalo – pridám lokáciu Bar, v ktorom stúpa rakovina a jedia sa nezdravé jedlá a väčšiou to celú hru značne zrýchli a zlepší. Naopak ak chcem hru predĺžiť, môžem pridať lokáciu Rodina, ktorá hráčom pomáha.

    Neodporúčal by som len ľuďom, ktorí nezvládajú takúto úroveň čierneho humoru, alebo tým, čo od párty hry čakajú čosi nenáročnejšie. Všetci ostatní sa určite zabavia.

  3. cSf.Loser

    Hra se tváří hrozně originálně, ale téma jde tak nějak úplně mimo mě a v zásadě jde o umisťování dělníků. Graficky se mi hra vůbec nelibí, dokonce bych ji označil za odpudivou. U hry jsem se v zásadě nebavil a to i přesto, že jsme se do hry opravdu vložit. Hold party hry není to pravé pro mě a když tak tahle rozhodně není ani v průměru.

  4. matrosh

    Škodolibá hra s rychlým spádem, na které mi vadí asi jen to, že je postavená na realitě. Být to nějaké fantasy, hral bych to mnohem raději 😀

  5. Orel91

    Jako ze života, jen v trochu rychlejším tempu. Špatné jídlo, cholesterol nahoru, nervy v práci, tlak nahoru, trocha neřesti na párty a už to lítá. Smrt za dveřmi, ale stále člověk běhá do lékárny a zpátky, aby si dal domácí chemoterapii a nezemřel tak na raka, místo toho ho však skolí deprese po nešťastném úmrtí v rodině a on se nakonec oběsí sám! Tak nějak by se tato hra dala shrnout.
    Osobně bych ji zařadil do kategorie párty her, přece jen i to téma se kolem toho točí. Hra je svižná, rychlá a je u ní spousta legrace, když ji hrajete s těmi správnými lidmi. Je třeba u ní i trošku přemýšlet a dávat si pozor, co děláte, aby ta cesta na onen svět nepřišla příliš brzy.
    A když ji nebudete hrát na každé akci co druhý víkend, tak se ani tak rychle neohraje.

    + Rychlá, nenáročná, příjemně ubíhající
    + Díky narážkám na věci z běžného života si u ní člověk užije spoustu veselých okamžiků
    + Krásné grafické zpracování

  6. veronika pemlová

    vcelku dobrá hra, ale stačí jí párkrát zahrát, už se k ní nevracíme

  7. koly

  8. MK2

  9. Yax

  10. zdenda

  11. Snakehunter

  12. vaseklu


    Tuto hru jsme si poprvé vyzkoušeli na loňském Deskohraní a přítelkyni se na první pohled zalíbila. I když jsem byl zpočátku trochu zdráhavý, tak jsem jí nakonec koupil k jejím narozeninám a od té doby ji hrajeme skoro pokaždé, když k nám dorazí nějací herní přátelé..:) Je to pohodová oddechovka, u které si člověk užije spoustu legrace – hlavně ve větším počtu lidí(až 5lidí). I když je tato hra celkem dobře hratelná i ve dvou lidech, tak u ní zcela jistě platí – čím více lidí, tím větší zábava..:)

    A co hra obsahuje? Kartičky událostí, potravin, pití, kuřiva a léků. Jeden velký herní plán s nabídkou akcí + karty rozšiřující možnosti akcí, pět menších herních desek hráčů, 3 dřevěné barevně odlišené figurky pro každého hráče a papírové žetony peněz a bodů k posunu na hracích deskách.

    A teď stručně k samotnému hraní – cíl hry je jasný – PŘEŽÍT!!!:) A věřte nebo ne nebude to zrovna nic moc jednoduchého, protože vás tu a tam například navštíví tchýně, což vám pěkně zvedne kravní tlak a přidá hned tři body deprese..:) Občas vás také přátelé pozvou na párty, kde vám podají nějakou dobrou šmakuládu. Například na hamburger s colou což vám sice sníží depresi, ale zas vám to přidá cholesterol, krevní tlak, obezitu(celkem o 4body) a cukrovku.. mno, prostě mňamka..:) A nebo si něco dobrého a zdravého můžete připravit sami a zmírnit tak vaše zdravotní problémy a nebo si vzít léky.

    A taktika? Záleží jen na vás jakou cestu preferujete – buď přežít co možná nejdéle a nebo co nejrychleji poslat ostatní „“do kytiček““..:) Možná to zní trochu morbidně, ale věřte mi, že při hraní této hry si užijete spoustu a spoustu zábavy..:)

  13. Kasparov

  14. ZdenT27

  15. skyfire

  16. Zedka

  17. budha.j

Přidat recenzi