Hrajeme.cz

Chytré autíčko

Originální název:
Smart Car
Rok vydání:
2009
Počet hráčů:
1 až 1
Věk:
Hra je určena pouze pro děti. Dospělí se při ní většinou nepobaví. Dospělí po takové hře většinou nesáhnou, pokud by ji měli hrát pouze mezi sebou.
Doba hraní:
Krátká hra do 20 minut
Doporučení rodiny:
Určitě vyzkoušejte, neměla by uniknout vaší pozornosti.
Doporučení hráče:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.

Katalogové číslo: 12851 Kategorie: , Štítky: ,

Popis

Chytré autíčko je dřevěná hra, hračka a zároveň hlavolam, který se rozvíjí s tím, jak vaše děti rostou. Navíc je to skutečná hračka – autíčko, které opravdu jezdí!
Zvládnete postavit autíčko ze čtyř dřevěných dílků? Typ autíčka zůstává stejný, ale stavební plány jsou čím dál tím náročnější!
A když je autíčko hotové, vezměte ho na testovací jízdu! Každé správné autíčko potřebuje stále sledovat silnici před sebou, a proto musí mít bystré oči.
Dílky je možné otočit do všech směrů. Proto existuje mnohem více možností, jak z nich postavit tvar autíčka, než si na první pohled dokážete představit. Je to výzva nejen pro kluky ve věku 3 – 8 let.
Stavba autíčka z dřevěných dílků a hraní s ním rozvíjí u dětí především logické myšlení, jemnou motoriku a koordinaci ruka – oko.

Další informace

Míra náhody

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Míra interakce

Míra složitosti

Míra humoru

Doporučení rodiny

Doporučení hráče

Výrobci
Autoři

– Web SMART games
– Další hry ze série SMART games

Recenze

  1. Pamir


    Chytré autíčko je nádherné barevné auto představující hračku a hlavolam v jednom. Chytré autíčko tedy s vaším dítětem roste. Při otevření krabice je radost pohledět. Vykouknou na vás 4 barevné okaté dílky , pojízdný podvozek auta s milým úsměvem a knížka s úkoly.

    Máte malé dítko? Auto můžete s přehledem dát ročnímu dítku na hraní. Kostky jsou akorát do ruky a pokud už se stane, že je „ochutná“ , není se čeho bát. Díky své velikosti nehrozí, že by skončil díl auta celý v puse. Auto je pojízdné.. Dítko se učí s autem pohybovat a zároveň dávat kostky jako náklad na auto. Ideální pro rozvoj jemné motoriky. Kostky jsou v základních barvách – modrá, zelená, žlutá a červená. Dítě se tedy učí i barvy. Navíc černé oči na bílém podkladu děti přitahují a kostky si se zaujetím rádi prohlížejí.

    Uběhne nějaký ten pátek a je nejvyšší čas naučit se něco nového. Co takhle vycvičit prostorovou představivost a logické myšlení. Při tom všem je třeba se soustředit na úkol. Pro začátek je zde starter, následuje junior, expert a master. Celkem je tedy 48 úkolů rozdělených do 4 skupin podle obtížnosti.V knížce úkolů najdete také správná řešení. Ty jsou vždy na druhé straně zadání.

    Při řešení úkolů platí několik pravidel. Tvar po složení je vždy stejný. Mění se pouze barvy. Všechny dílky se musí použít. Na „čelním skle“ auta musí být vždy dvě oči a zároveň nikde jinde nesmí být oko vidět. Řešení je pouze jedno.

  2. Dušan Takáč

  3. pogo

Přidat recenzi