Hrajeme.cz

Stanice Paranoia

Originální název:
Panic Station
Rok vydání:
2011
Počet hráčů:
4 až 6
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 10 let.
Doba hraní:
Středně trvající hra – asi 30 až 70 minut
Doporučení rodiny:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.
Doporučení hráče:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.

Katalogové číslo: 12842 Kategorie: Štítek:

Popis

Nebezpeční mimozemští parazité na palubě! Podaří se vašemu týmu robotů a lidí vyhubit jejich hnízdo dřív, než se všichni hráči nakazí virem?

Další informace

Míra náhody

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Míra interakce

Míra složitosti

Míra humoru

Doporučení rodiny

Doporučení hráče

Výrobci

,

Autoři

– BoardGameGeek

Recenze

  1. cinan

    Moc hezká hra, ale chce to správnou partu lidí, nemusí sednout každýmu

  2. cSf.Loser

    Hra, která skutečně vyvolá atmosféru a paranoiu, něco jako film Věc. Jeden z hráčů je příšera, která se rozšiřuje na ostatní hráče. Ostatní se snaží věc najít zničit. Grafika průměrná. Ale hra má hrozně rozporuplné průběhy. Hrál jsem hry, které byly naprosto skvělé, ale také hry, které byly strašné. Vlastně se může stát, že se všichni nechají nakazit a tím vlastně všichni vyhrají. Což je hrozné, když tak někdo přemýšlí. Další totálně neatmosferická a nelogická věc je to, že zbraně mohou používat jen vaši androidi, přestože máte být jakože nějaká speciální jednotka. wtf?

  3. Gelf

    Hru jsem hrál ve čtyřech lidech na návštěvě u kamarádů a musím říct, že dokáže vyvolat opravdu hodně hustou atmosféru plnou strachu a nedůvěry, kdy každý podezřívá každého a paranoia mezi hráči dokáže nabobtnat do nebývalých rozměrů. Dali jsme si dvě hry po sobě a potom jsme si museli zahrát jinou oddechovku, abychom uvolnili napětí. Určitě si ji ale rád zahraji znovu.
    I tady jako u většiny her platí, čím víc hráčů, tím houšť (tedy líp).
    Klady:
    – Hra s jedinečnou atmosférou
    – Můžete vyhrát za obě strany (za „lidstvo“ i za „virus/parazity“)
    – Kdo viděl a líbil se mu film Věc (The Thing), bude jako doma
    – Poznáte jací jsou doopravdy vaši přátelé ve vypjatých situacích
    Zápory:
    – mohlo by být víc karet s místnostmi i předměty
    – hrozí, že se z vás stane paranoik

  4. k.a.tu.li.nka

    Paranoia je rozhodně zajímavá hra, která je poměrně jednoduchá na pravidla, s rozumnou hrací dobou a v neposlední řadě s originálním námětem. Bohužel hratelnost je už horší – jednoduchá pravidla mají v sobě dle mého názoru poměrně velké mezery a nedostatky – např. ničení kanystrů po zemřelých postavách, které se nevrací zpět do hry (takže pak chybí), nakažení skrze robota, nejasnosti ohledně přikládání místností… V neposlední řadě musím říci, že mi trochu chybí zmínka autorů o komunikaci mezi hráči – zda je dobré při hře na sebe ukazovat a komentovat to, či nikoli, protože i po několika hraních se nám nepovedlo najít rozumnou míru (připadá mi vskutku podivné při výměně karet s někým říct – on se mě pokusil nakazit!!!) ale vzhledem k tomu, že je to týmová hra, mlčení nikam nepovede. Nicméně i tak se mi hra líbí a jednou za čas si ji ráda zahraju (při vysledování mezer v pravidlech lze s hráči domluvit upřesnění před hrou). Určitě je vhodná i pro začátečníky a „sváteční“ hráče.

    +pěkná grafika, originální a dobře zpracovaný námět, snadná pravidla, hrací doba
    -nejasnosti v pravidlech

  5. zdenekstefan@gmail.com

    I přes velmi pěkné grafické zpracování, krásný plechový obal, a zajímavý tématický nápad této hře nemůžu dát více než 4 hvezdičky. Pravidla jsou krátká, stručná, jednoduchá i pro začínající hráče, ale v průběhu hry jsme narazili na několik děr, které by byly potřeba ještě ošetřit. Nicméně na paranoie o tom, kdo je a není nakažený to neubralo :).

    + grafické zpracování, paranoina
    – díry v pravidlech

  6. Orel91

    Na tuto hru jsem narazil poměrně náhodou a z počátku jsem byl lehce skeptický, zdali bude hra stejně kvalitní, jako její popis. Musím říct, že jsem byl velice mile překvapen a doslova nadšen.
    Jakožto člen vojenské jednotky se vydáváte spolu se svými kolegy na opuštěnou vesmírnou stanici, jež musíte vyčistit od neznámých nepřátelských parazitů, kteří vyhubili všechny členy předchozí posádky. Bohužel, již při vstupu na palubu se jeden z hráčů dostane do styku s tímto mimozemským druhem a je nakažen. Jeho jediným cílem je nákazu rozšířit dál, mezi ostatní.
    Ironií této kooperativní hry je fakt, že v ní nemůžete věřit vůbec nikomu. Nevíte, kdo je nakažený (pokud sami nejste infikovaní) a kdo ne. Nemáte nejmenší tušení, kdo se vás může pokusit zabít, případně kdo vám chce pomoci. Aby toho nebylo málo, loď je plná nepřátelských parazitů, kteří s vámi nebudou mít žádné slitování. Atmosféra je prostě skvělá a hra sama o sobě je vcelku rychlá (většinou okolo 40 minut).
    Opuštěnou základnu navíc musíte postupně objevovat přikládáním dalších karet, což zaručuje, že každá hra bude na jiné mapě než posledně.
    Pravidla se budou ze začátku hry zdát možná lehce chaotická, ale již po chvilce hraní se do toho dostanete a pak zjistíte, že jsou poměrně jednoduchá.
    Pro mě jediné negativum této hry je, že nelze hrát v méně než čtyřech hráčích.

    + Skvělá atmosféra
    + Hra rychle ubíhá a je poměrně rychlá (cca 40 min.)
    + Variabilita herního plánu
    + Pěkné grafické zpracování + pěkná plechová krabička

    – Minimální počet hráčů (4)

  7. P.

    Skvělá hra s velmi výstižným českým názvem – paranoi si užijete hodně 🙂 Pravidla jsou poměrně jednoduchá na vysvětlení novým hráčům, díky stavění herního plánu v průběhu hry je různorodá. Je zde určitý podíl náhody, ale to k takovémuto typu hry rozhodně patří. Hra je hodně o komunikaci, poměrně rychlá a živá – ve čtyřech hráčích dobře hratelná, ale nejlepší v plném počtu šesti hráčů. Hezké grafické zpracování, v české verzi prodávána v plechové krabičce.

  8. ladcu

  9. aneken

  10. Jaromír Kovařík

Přidat recenzi