Hrajeme.cz
DomůKatalog herRodinná hraPříběhy z kostek

Příběhy z kostek

Originální název:
Rory´s Story Cubes
Rok vydání:
2010
Počet hráčů:
1 až 20
Věk:
Hra je určena hlavně pro děti. Mohou jí hrát ale také dospělí mezi sebou a přitom se dobře pobavit.
Doba hraní:
Krátká hra do 20 minut
Doporučení rodiny:
Určitě vyzkoušejte, neměla by uniknout vaší pozornosti.

Katalogové číslo: 12841 Kategorie: Štítky: , ,

Popis

9 kostek, 54 obrázků, 10 miliónů kombinací, nekonečné příběhy…

Hoďte kostkami a vyprávějte příběh! Buď jen tak povídejte pohádky, nebo soutěžte o nejzajímavější příběh. Prostě hoďte kostkami a podívejte se na obrázky, které vám padly. Pak začněte skládat příběh, ve kterém se vše, co je na kostkách, objeví. Příliš nepřemýšlejte. Podívejte se na obrázky a příběh se sám začne rozvíjet. Jedinečná společenská hra, která rozvíjí představivost a fantazii dětí i dospělých.

Další informace

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Míra náhody

Míra interakce

Míra složitosti

Míra humoru

Doporučení rodiny

Doporučení hráče

Hra/Rozšíření

Pravidla a návody:

Odkazy:

Recenze

  1. Effka

    na téhle hře mě strašně moc baví že jí může hrát skupina lidí ve které jsou lidi všech věkových kategorií 🙂 výborné na rodinné sešlosti, oslavy a vešery doma 🙂 mám spojených více krabiček a jednou za čas si s kostičkami zpříjemňujeme den 🙂

  2. eMdzeJ

    Možná bych tuhle hru neklasifikoval jako deskovou hru, ale spíš jako vynikající vzdělávací pomůcku, protože jednoznačné vítězství zde není možné, neboť každý příběh může být krásný. Bez ohledu na věk hra rozvíjí fantazii jedince a dokáže v něm probudit tvůrčí střevo. Vypozoroval jsem, že pro lidi, kteří rádi čtou knihy, tak nemají problém něco vymyslet a rádi si zahrají. Naproti tomu lidé, kteří knihu neviděli věky, tak se vyhýbají co to jde. Každopádně doporučuji a rovnou berte i rozličná rozšíření, protože kombinace nabízí čarovné zápletky. A děti kostky s obrázky milují.

  3. Meeshab

    U nás je tato hra na jakémsi pomezí. Zatímco já a jeden syn jsme povídací typy a tuhle hru si užíváme, rozvíjíme příběh a snažíme se vymyslet co nejzajímavější kombinace, manžel a druhý syn si ji neužívají vůbec. Vypotí ze sebe příběh o max. devíti větách (ano – jedna věta na jednu kostku), setřou pot z čela a jsou rádi, že mají splněno. Takže hru rozhodně doporučuji těm hravějším, co se rádi nad příběhem zamyslí a dokáží ho rozvinout. Pak je to super společník na cesty, protože se dá hrát opravdu všude.

  4. Durdas

    Nejdříve mě tahle hra přišla k smíchu, ale poté, co jsem si ji mohl zahrát, tak se můj názor radikálně změnil k lepšímu!
    Člověk si řekne, devět kostek… Ale co se s nimi dá zažít zábavy!
    Pokaždé, když hodíte kostkami, tak podle obrázků, musíte poskládat příběh. Nebojte se upustit uzdu své fantazii, od toho tu ta hra je a hlavní je pobavit sebe a své spoluhráče.
    Navíc můžete házet různými způsoby, všechny najednou, po jedné, po třech… fantazii se meze nekladou. A o to tu právě jde! 😀

  5. qubit

    Velmi zabavna hra nezavisla na veku hracu. Vhodna pro jakovoliv partu lidi na chate vecer nebo na cesty do vlaku, ci jine prilezitosti.

    Prijemne zaplneni veceru s moznosti kombinovat s kostkami z jinych rozsireni. Jedno zjisteni dinosauri jsou vsude kolem nas :-P.

  6. Orel91

    Vzhledem k tomu, že rád píšu povídky a vyprávím příběhy a zároveň mám rád hry, tak jsem si pořídil Story cubes. Ve správném kolektivu, který je dostatečně kreativní, je tato hra skvělou odreagovačkou.
    Primárně nejspíše cílí na mladší hráče, u kterých by měla rozvíjet představivost a vyprávěcí schopnosti, stejně tak jako rozšiřovat aktivní slovní zásobu, nicméně i u staršího osazenstva najde své oblíbení. Divili byste se, co jsou schopni dospělí lidé vymyslet za příběhy, když se nebojí popustit uzdu své fantazii.
    Hra je snad nejskladnější, jakou jsem zažil, pravidla jsou naprosto triviální, takže je pochopí i ty nejmenší děti a zapojit se do ní může spousta hráčů. Na hru existuje i spousta tematických rozšíření, které ji ještě oživí. Díky obrovskému množství kombinací, které mohou na kostkách padnout, se hra prakticky nikdy neohraje a pokaždé je to něco nového.

    + Jednoduchá, rychlá, skladná
    + Rozvíjí kreativitu, představivost, aktivní slovní zásobu
    + Můžou si ji zahrát i ti nejmladší hráči
    + Do hry se může zapojit velké množství hráčů
    + Prakticky nevyčerpatelné množství kombinací

    – Nemusí vyhovovat lidem, kteří nemají rádi hry, primárně založené na komunikaci a vyprávění

  7. lenulefazole

    Pro rozvoj představivosti a vyjadřovacích schopností je to skvělý nápad, kostky jsem koupila pro kluky 4 a 6 let, oba je to moc baví, já vymýšlím strašidelné příhody, a sami se předhání ve vymýšlení těch největších svých fantasií… baví nás to a moc se nasmějeme. Doporučuji předškolákům!

  8. loko9

  9. colonel

  10. Dušan Takáč

  11. pogo

Přidat recenzi