Hrajeme.cz

Hobit

Originální název:
Hobit
Rok vydání:
2010
Počet hráčů:
2 až 5
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 10 let.
Doba hraní:
Středně trvající hra – asi 30 až 70 minut
Doporučení rodiny:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.
Doporučení hráče:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.

Katalogové číslo: 12818 Kategorie: Štítky: ,

Popis

Bilbo Pytlík je Hobit žijící ve svém domě, kterému se říká Dno Pytle. Jednoho dne se u něj objeví čaroděj Gandalf doprovázen třinácti Trpaslíky, odhodlanými získat zpět svůj poklad. Ten je ukrytý v jeskyni v Osamělé hoře a hlídá jej nelítostný drak Šmak. Cestou musí
družina prožít řadu nebezpečných dobrodružství, přemoci Skřety, setkat ses Vrrky i obřími pavouky. Připojte se také k neohrožené družině a pomozte Bilbovi dosáhnout pokladu.

Další informace

Míra náhody

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Míra interakce

Míra složitosti

Míra humoru

Doporučení rodiny

Doporučení hráče

Výrobci

,

Autoři

– BoardGameGeek

Recenze

  1. vendulala

    Klasika, která se nám na stůl vrací už tři roky. Moc pěkná a jednoduchá hra i pro nenáročnější dospělé (tj. akce s partou spíš rekreačních hráčů), pro děti úplná bomba, zvlášť proto, že jde víceméně kooperují. Zrovna minulý týden jsme ji hráli na Klubu deskových her s dost širokým věkovým rozptylem 7 až 12 let a všichni se bavili a ani ta nejmenší dvojčata nebyla úplně na chvostu. Mám hrozně ráda, když se čtou u úryvky z románu na každé z karet – a když teď čtu knížku synovi, vždycky mi v kýžené pasáži naskočí situace ze hry – prostě skvělé propojení oblíbené knihy a podařené deskovky. Dokonce zvažuju, že bych pořídila malé plastové figurky trpaslíků, nabarvila je a každé z dětí by mělo jednu – občas jim s jedinou figurkou na herním plánu uniká, kdo na kterém poli stojí a jaké schopnosti/výhody tím pádem vyfasuje. A taky to budou mít víc „personalizované“ 🙂 Ale to už je taková libůstka, ve skutečnosti ráda maluju figurky 🙂

  2. pady

    Moc se mi líbí na hře, že ji pochopí i malé děti- hrála jsem i s pětiletými- musela jsem jim trochu pomáhat s řazením trpasličích karet od nejmenších po největší. Ale školní děti zvládnou v pohodě a ještě si zmíněné porovnávání super procvičí. Hra je dynamická, s dětmi je více kooperativní – hrají ji jako více společně proti drakovi než každý na své diamanty. Zároveň je pro ně přitažlivá a dospělí se rozhodně nenudí. Dobré je taky to, že si každý hráč nastaví úroveň podle svého věku a hra může být více vyrovnaná i s věkově odlišnými hráči. (Hrála jsem s dětmi 2×5, 2×8 a deset let- já byla jen koordinátorka, ale klidně bych mohla hrát taky) S dětmi je hra středně dlouhá.

  3. Radanka33

    Hra je trochu složitější při prvním hraní, ale jakmile se do toho dostanete, je to zábava! Dá se hrát jak ve dvou hráčích tak ve více. Dobré na hře je, že je rozdělena do dvou částí, jedna jsou událostia druhé dobrodružství! Každá část je odlišná tím je hra zajímavější. Někdy je velmi složité u dobrodružství hodit přesný počet, někdy je to i nemožné! Velice se mi líbí, že si svoji postavu během hry můžete vylepšovat. A ne vždy zvítězíte nad drakem Šmakem.

  4. Josef M.

  5. Sagapo

  6. Nata

Přidat recenzi