Hrajeme.cz

Dobble

Originální název:
Dobble
Rok vydání:
2009
Počet hráčů:
2 až 8
Věk:
Hra je určena hlavně pro děti. Mohou jí hrát ale také dospělí mezi sebou a přitom se dobře pobavit.
Doba hraní:
Krátká hra do 20 minut

Katalogové číslo: 12807 Kategorie: , , Štítek:

Popis

Plechová krabička obsahuje 55 kulatých karet. Na každé kartě je osm odlišných a různě velikých obrázků. Každé dvě karty mají jeden z obrázků stejný (velikost neuvažujeme). Základním principem hry Dobble je co nejrychleji tento obrázek najít.

Související hry:

Další informace

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Míra náhody

Míra interakce

Míra složitosti

Míra humoru

Doporučení rodiny

Výrobci

,

Autoři

Hra/Rozšíření

Články na Hrajeme.cz:

Odkazy:

Recenze

  1. sirrka

    Jednoduchá pravidla, rychlá hra, skladné balení. Velmi povedená postřehová hra, pobaví děti i dospělé. Na cesty, nebo když není moc času, tak sáhneme po této hře.

  2. Frankie

    Nejlepsi postrehovka, co znam a mam. Beru ji takrka vzdy na dovolenou / akce.

  3. KarelZendulka

    Primitivní hra pro každého, která pobaví.

  4. pavel t

    postřehovka, která je na pravidla tak jednoduchá, že se začala prodávat i ve vlacích RegioJet. Koupíte si sushi, pivko a Dobble.
    A právě na cesty je opravdu ideální, protože s ní strávíte pěkné, vtipné chvilky a navíc vám ukrátí čas. A může ji hrát kdkoliv – od dětí, přes rodiče až po hráče

  5. stepanstocek

    Ze všech těch drobných miniher rozvíjejících pozornost je Dobble podle mě nejlepší. Je to hra skladná, jednoduchá a variabilní. Některé symboly jsou možná podivné (samotné Dobble, zelená skvrna apod.), ale to vůbec nevadí. Některé varianty jsou opravdu agresivní a v lidech probudí vášně. Někdo v těchto případech jde až za hranu slušnosti, ale i to k hraní patří. Hru mohu doporučit.

  6. Svob

    Rychlá postřehová hra na ukrácení chvíle, na párty nebo na cesty. Hra se lehce vysvětli a během 15 minut stihnete 14-15 her. Hra může dělat problém lidem i s lehkou barvoslepostí. Asi jinak nemám výhrady, splňuje vše co se od tohoto typu her dá očekávat

  7. klapinka

    Jednoduchá postřehovka pro každého. Pravidla jsou rychle k pochopení. Oblíbí si ji i příležitostní hráči. Hledání stejných obrázků vypadá jednoduše, ale taky se stane, že čtyři lidi čučí na jednu kartu a nemohou najít, žádnou schodu. V některých minihrách si občas hráči stíní karty rukama.

  8. ladysi

    Souhlasím, že je to velice zábavná hra pro kohokoliv, jak pro děti, tak pro dospělé, na zkrácení dlouhé chvíle, na odreagování, velice kontaktní, chytají se u toho záchvaty smíchu a ty hlášky, co z hráčů padají, když zírají do karet a nemohou nic najít, co je opravdu k popukání.

  9. Shaman

    Dobble je jednoduchá postřehová party hra, s jednoduchým pravidlem – najít na dvou kartách stejný symbol dříve než protihráči a co nejrychleji jej nahlas pojmenovat. Pokud jste první, zahodíte kartu z ruky. Kdo je první bez karet vyhrává. Aktuálně lze hru pořídit ve vícero modifikací např. Star Wars Dobble , zvířata aj. (jedná se pouze o reskin, ne o novou hru)
    Hra je opravdu jednoduchá a pochopí ji opravdu každý. Bohužel z mé zkušenosti zábava přímo úměrně stoupá s tím, jak klesá věk hráčů v případě mladší populace a u starších tím, jak stoupá hladina alkoholu v krvi.
    Na poli party her naleznete dle mého názoru zajímavější kousky, to samé platí o dětských hrách. Jako „hráčská“ hra pak ani fungovat nemůže. Pokud sháníte spíš rozumnější filler doporučuji se poohlédnout jinde. Rozhodně si ho vyzkoušejte, než ho koupíte.
    Klady
    -jednoduché, rychlé
    -existuje reálná šance, že Vás bude bavit

    Zápory
    -pokud Vás tenhle typ her nebaví Doble Vás o opaku nepřesvědčí

  10. Samhoov

    Super hra pro dospěle i děti. Super hra do vlaku nebo na krácení jakéhokoli čekání. Zkouším to hrát i s tříletými dcerami a baví je to čím dál víc. Není lepší pocit než když za vámi dcera přijde a řekne že chce hrát obrázky. 🙂 Vřele všem doporučuji.

  11. Drahomira Zalubska

    vyborna hra pro děti i 6 leta vnučka ma vyborny postřech nosim ji v kabeli na navštěvy všech 10 vnoučat

  12. vendulala

    Ideální hra pro rodiny s dětmi do vlaku nebo na výlet. Kdybychom ji nedostali od tchyně, asi bych si ji nepořídila, mám ráda, když má hra aspoň elementární příběh, nebo zajímavý setting ale musím uznat, že na procvičení postřehu je fajn a děti ji celkem dost vyžadují (a prožívají). Hlavně variantu otrávený dáreček. Ideální počet jsou podle mne tak 4 hráči.

  13. eMdzeJ

    Jednoduchá rychlá hra, která se pochopí během minuty. Několik herních módů, co víc si přát. Doporučuji.

  14. Slado42

    Skvělé na této postřehovce je, že má několik hreních módů, což je velmi sympatické. Princip hry je jednoduchý a přitom skvěle dává smysl. Škoda, že nejsem ten správný typ na postřehové hry, ale i tak si Dobble vždycky rád zahraji, i když většinou končím poslední.

  15. Miaou Driver

    Ahoj. Pěkná postřehová hra, vhodná k pořádání dětských turnajů na školách jako alternativa k pexesu. Pravidla vysvětlíte jednou větou. Do teď je pro mne záhada, jak je možné, že na všech těch kartičkách je právě jeden společný symbol, jehož hledání je právě smyslem hry.

  16. dirgesinger

    Pokud Vás baví postřehovky, nebo máte malé děti a chcete je zabavit, tak Dobble je hra pro Vás.
    Najdi stejný symbol, pojmenuj ho (zakřič název) a pokračuj dále.
    Osobně si raději zahraji Město, jméno, zvíře , ale chápu, že většinu lidí může tahle jednoduchá hra zabavit. No hlavně ty malé děti.

  17. Grantissimo

    Dobble.. Hra nevelkého vzrůstu, ale obrovské zábavy.

    Po otevření sympatické plechové krabičky, vypadne několik desítek kruhových karet se symboly. A to, že Vás má zabavit?…

    …a zabaví! Ať hrajete s mladými či starými, cizinci či domorodci, venku či doma baví to všechny. Cílem hry je skládat k sobě karty s právě jedním totožným symbolem. Jak prosté, že? Opak je pravdou. Když už tři minuty po konci hry zíráte na tu Vaši poslední kartičku, které jste se chtěli zbavit a proklínajíc malíře nadáváte hůř než dlaždič.

    Hra Dobble zabaví nejedu dlouhou či krátkou chvíli. Herních variant je několik a zábavy neomezeně. Po čase se může zdát stereotypní, ale pokaždé se k ní vždy rádi vrátíte. Ač někoho může odradit cena, za kus plechu a pár karet, určitě zainvestujte. Vyplatí se to!

  18. Riwi

    Vynikající postřehovka, která navíc obsahuje několik herních variant. Do toho velice praktické kovové balení, které umožní transport třeba i v kapse bundy. Za ty peníze jasná volba.
    PS: pokud budete hrát s dětmi, tak se nedivte, že vás totálně převálcují.

  19. Plastík

    Skvělá, protože se dá lehce vysvětlit i nehráčům. Levná, jako dárek na návštěvu a zároveň je postaráno o zábavu. Děsně se u ní nasmějeme, protože to překrucuje mozkový závity.

  20. cSf.Loser

    Ve své kategorii postřehových her je hra absolutní špička. hezké obrázky. 5 Miniher, které se dají hrát samostatně nebo se dají spojit do jedné větší hry. Díky tomu se herní doba pohybuje od 1 minuty do 10 minut. Stejně se hra hraje většinou několik desítek minut protože je extrémně zábavná a návyková. Vysvětlíte to každému do minuty a každého to baví. Skvělá vstupní hra do světa deskovek. Jako další plus vidím plechovou krabičku a malé rozměry, vezmete to prostě všude.

  21. jerrrycek

    Dobble je asi jediná hra, ve které vás téměř vždy porazí dítě. Každopádně vás každá hra bude bavit, budete zažívat pocity bezmocnosti, kdy si budete říkat, že máte asi nějakou špatnou kartu, která má s tou uprostřed stolu společné jednom bílé pozadí a pak se budete těšit, když společný symbol konečně uvidíte. Dobble hrajeme vždy a všude, co je možné hlavně díky plechové krabičce, která je prostě úžasná. Jestli máte děti, nebo partu kamarádů, určitě Dobble zkuste, bude se vám líbit.

  22. matrosh

    Asi nejlepší postřehová hra co znám a neznám nikoho, koho by nebavila 🙂

  23. pAndulka

    Zábavná rychlovka s jednoduchými pravidly i přípravou. Je to ale pořád dokola to samé, což sice mírně kompenzují různé verze hry, ale pořád nejde o nic, co bych chtěla hrát pořád dokola. Jako velké plus vidím drobné rozměry hry a plechovou krabičku, která se při přenášení nepomačká, takže si hru můžete vzít téměř kamkoli.

  24. Senjorota

    Vtipná párty hra. Vždy ji beru s sebou 🙂

  25. Betty

    Skvělá rychlovka, návyková.

  26. Sabinah

    Výborná postřehová hra pro děti i dospělé.

  27. calamity-jane

    pro někoho to může být hra dost náročná, nicméně zabaví. Více variant hry je super věc a jen tak se neomrzí

  28. Xaws

    Dnes už klasická párty hra. Pravidla jsou triviální. Zábava maximální.

  29. barborisek

    Rychlá, svižná, super párty hra na probuzení pro malé i velké 🙂 jen pokud někdo nemá až tak rychlý postřeh, tak kňourá už po třech hrách, že ho to nebaví a hrát se to nedá.

  30. koumes731

    Super hra na pobavení s dětma, partou známých, na dovolenou a užijeme si u ní spoustu legrace.

  31. Xaws

    Perfektní hra s ďábelsky rychlým tempem. Jak ale narazíte na někoho velmi pozorného, začne vás frustrovat, že nevyhrajete i kdyby jste se rozkrájeli..
    Na párty nebo s dětmi super zábava.

  32. Asined

    Výborná hra, která cvičí postřeh a člověk se u ní skvěle zabaví. Hrajeme jí s tátou a mladšími sestrami, ale i v kolektivu dospělých, kde se soutěživost stupňuje. Nevtipnější je, když člověk na své kartě uvidí stjněý obrázek jako na středové, ale nemůže si v rychlosti vzpomenout jak se řekne třeba delfín a soupeř mu kartu vyfoukne, i když si všime svého obrázku později Úsměvné jsou také okamžiky, když si třeba táta všiml, že má obrátek měsíce, ale zuřivě křičel sluníčko to jsme na něj udiveně civěli a pak jsme se řechtali jak blázni … takže nestačí mít jen dobrý postřeh, ale také vyjadřovací schopnosti, aby to neskončilo třeba takhle: „mám, to no jak se to řekne … jo, ten otazník!“ takže za mě rozhodně doporučuju pro malé i velké

  33. mousimo

    Perfektní, zaujme malé i velké. Syn hrál již od 4 let s námi dospěláky a užili jsme si hodně legrace

  34. misa23

    výborná hra hraju to se svou rodinou a baví to i děti vynikající hra.A je dobré že trénuješ i pamět.

  35. deskovky

    Doporučuji hrát s dětmi, člověk hned vidí jak pozornost a rychlost s věkem klesá. Hra vhodná pro všechny věkové kategorie. Postupně si člověk zlepší postřeh. Moc se mi líbí plechová krabička, hra je hned uklizena.

  36. Megis

    Nenáročná párty hra, která však může být i navzdory své povaze docela deprimující. Jednoduchý koncept hledání dvou stejných obrázků na kartičkách je založen na postřehu a rychlosti reakce. A v tom může být kámen úrazu, setká-li se u stolu partička lidí, kteří výše uvedenými schopnostmi oplývají, a jedinec, kterému chvíli trvá, než vůbec prohlídne svou kartičku. Takový hráč těžko může pomýšlet na vítězství a jedná-li se o soutěživého hráče, budou ho neúspěchy při hledání docela štvát a těžko ho přemluvíte k další hře.

    Výhodou je vysoké tempo hry a rychlost pochopení pravidel. Neurazí ani grafické zpracování, které je milé, obrázky se od sebe dají rozeznat i při vyšších rychlostech otáčení.

  37. pettaa

    Rychlá postřehovka…tudíž žádné velké vysvětlování, ani pro děti.
    Je možnost zahrát ve spoustě variant, což hře přidává na oblíbenosti.
    Lze hrát i ve velkém počtu hráčů, ale nejideálnější tak 3-6, záleží na variantě. Hratelná i ve dvou- dobrý trénink pro malé děti.
    Grafické zpracování nijak nezaujme, ale i tak vám dá občas zabrat najít ten symbol který tam má být dvakrát.
    Dobrá rozehřívačka nebo hra na pausy při párty. Výborná hra pro děti – víkendovky, tábory.

  38. bejka

    Super hra nejen pro děti. Poprvé jsem ji hrála se 6ti dospělými, kdy tuto hru z nás znal pouze jeden. „Dostat“ se do hry pro nás bylo ze začátku náročné- rychle se vyjádřit který obrázek se shoduje na mé kartičce s kartou pro všechny, a teprve potom si brát kartu. Zkušenější hráči mají před ostatními navrch, ale po pár hrách je doženete. Kdyby vás náhodou přestala hra bavit (což se nestane), můžete změnit variantu hry. Hra nás velmi nadchla, je to rychlovka, nic úmorného, pouze nás nutila hrát ji pořád znova 🙂

  39. deskovky

    Tato hra je vynikající.Ze začátku mi to připadalo trošku těžký, ale teď je to pro mě hračka. S kamarádkami se při tom skvěle pobavíme.Baví nás to moc a můžu všem jen doporučit.
    Zdraví Barča

  40. DEJFFtm

    Moc dobrá hra, která dá hrát vlastně pořád dokola, neboť se dají střídat herní varianty. Princip je jednoduchý: najít stejný symbol na kartičce, kterou mám u sebe, a také na kartičce, která je uprostřed, nebo u protihráče. Na první pohled snadné, ale obrázky jsou velice matoucí. A to je pro požitek ze hry jedině dobře. Často se nám stává, že se pohodové hraní strhne téměř v bitku o to, kdo komu ukradne, nebo někam umístí svou kartu. Ideální hra pro pobavení, ale je lepší nedodržovat úzkostlivě pravidla, neboť dost pravděpodobně se mezi vámi najde podvodník, švindlování je snadné.

  41. Peet

    Skvělá jednoduchá a rychlá hra. Pravidla lze pochopit během pár sekund a dá se hrát skoro v každém věku 🙂

  42. Boulderman

    Variabilní hra pro malé i velké

  43. susoing

    Hra pre rychlé ruky a oči – postreh.
    Hratelnosť, aj pre mladých aj starších.
    Nezaberá veľa miesta, takže na cesty veľmi vhodná.
    Veľkú výhodu majú skúsený hráči, oproti začiatočníkom.
    Jednoduché pravidlá.

  44. Albi

    Perfektní, rychlá hra pro rodinu a to nejen s dětmi. Náš malý ji rád hraje již od pěti let. Procvičuje postřeh a skvěle připravuje na vstup do školy. Malý se plně soustředí po celou dobu hry. Hrajeme ji večer místo pohádky.

  45. Bejus

    Veľmi jednoduchá hra, ktorá ľahko dokáže pobaviť aj dospelých, ak sa to kombinuje s malým množstvom alkoholu 🙂 Najviac si to užijete vo väčšom počte hráčov. Kvôli plechovej krabici je jednoducho prenášateľná, môžete si ju vziať na výlet, na pláž, v podstate kamkoľvek.
    Palec hore a doporučujem každému

  46. Gucki

    Super rychlá a zábavná hra na postřeh a skvělá plechová krabička, není co vytknout k takovému typu hry 😉

  47. mauglie

    Tato hra mi bylo doporučena kamarádkou. Koupila jsem jí dětem (4 a 6 let) a naprostá spokojenost. Pravidla rychle pochopí i malé děti a i dospěláci se u ní velmi pobaví. Jednoduchou a hravou formou se procvičí postřeh, soustředění a zrakové vnímání. Výhodou je, že je hra malá a dá se vzít kamkoliv na dovolenou, k lékaři. Doporučuji:-)

  48. cake007

    v úvodu se píše,že je hra určená pro děti, ale dospělý si vyhrajou možná i lépe.

    Nejdříve se rozdají „kolečka“ s obrázky a jedno se dá nastůl doprostřed. Podstatou hry je nalézt stejný symbol s vaším kolečkem a kolečkem na stole. Po pár kolech, obohacených o panáka po každém kole pro poraženého už začíná být docela těžké symboly vyhledávat, protože pozorovací schopnosti i postřeh jdou ruku v ruce s alkoholem a pak začíná i poměrně zajímavá zábava.

    Samozřejme to jde i bez alkoholu a skvěle se u téhle hry pobavíte 🙂

    doporučuji všem, jednoduchá pravidla, návod obsahuje i více herních variant a skvěle se u ní pobavíte

  49. karelik

    Dobble je velice jednoduchý, velice akční, netrvá dlouho a je malý, takže ho lze vzít lehce kamkoli s sebou. Chytne každého, ať je to hráč nebo nehráč. Ovšem, kdo nemá postřeh, toho nebude bavit moc dlouho. Podle mě je lepší ve více hráčích (4 a více), ale někdy můžou vzniknout spory, kdo kartičku položil a řekl předmět rychleji. Hra obsahuje spoustu herních variací, které jsou všechny skvěle hratelné, ale my jsme nakonec sklouzli k jedné variantě, kterou si dáváme před hraním „větších“ deskovek na vyplnění chvílí čekání. Každopádně Dobble skvělá hra.

  50. lenulefazole

    Výborná postřehovka pro děti i dospělé. Jezdí s námi všude. Každý si ji oblíbí a hned koupí. Kdybych mohla dát víc hvězdiček. Dám.

  51. matewr

    Zábavná, rychlá, ve vyšším počtu chaotická, vtipná a frustrující. Tak bych krátce charakterizoval Dobble. Jako každá jiná postřehovka na trhu je vhodná pro nejmenší, ale narozdíl od většiny dalších her tohoto typu, zabaví i dospělé. Neexistuje snad člověka, co by se u této hry nezasmál. Největší nevýhodou je vaše neschopnost a pomalé reflexy. Poté je hra silně frustrující a do odvetných partií moc chuť nemáte. S dobblem zažijete mnoho dní neskonalé zábavy, kdy se bude hrát stál a stále dokola. A pak najednou… si na ni vzpomenete jen výjimečně.

  52. dave

    Musím říct, že tato hra nás chytla a je to podle nás nejlepší z rodiny postřehových her už jen proto, že hned v zkladu nabízí 5 variant hraní a je zajímavé jak každému sedne varianta jiná. Symboly na kartách je třeba jmenovat a vtipné je jak si často nemůžete v tom zápalu vzpomenout na jméno symbolu, který tu byl už asi 50x. U jiných podobných her často stačí sebrat nebo označit příslušnou figurku / kartu a točí se stále stejná varianta hry dokola.
    No zkrátka pokud hledáte oddechovou / rodinou / párty / zábavnou / rychlou / postřehovou hru téměř pro každého, tak už hledat nemusíte 🙂

  53. martins

    Veľmi dobrá hra, hrateľná v dvojici, partii aj v družstvách. Pravidlá sú vysvetlené v priebehu minúty. Je veľmi návyková – prehru chcete rýchlo vrátiť. Po 4. hre sa my už obrázky zlievajú dokopy 🙂 a hlava nestíha. So synom sme ju hrávali od jeho 5 rokov, nemal problém pochopiť pravidlá, zo začiatku som musel hrávať pomalšie, teraz už normálnou rýchlosťou. Táto hra je obľúbená aj u teenageroch na kluboch. Výhodou je plechová krabička a to že vrchnák sa neotvára samovoľne.

  54. veronika pemlová

    výborná hra pro malé i velké, nikdy jí nevynecháme

  55. Pedestrian

    Mezi hrama pro děti absolutní jednička. Rychle vysvětleno, zahráno a baví i dospělé

  56. koly

  57. natalie

  58. SASAN_KING

  59. pali1

  60. Zdenek_

  61. colonel

  62. yeetik

  63. Duhamuz


    Nůžky! Skvrny! Oheň! Hodiny!! Tohle to a tamto….No to je téén, Dinosaurus!!

    Asi tak by se dala popsat hra s Názvem Dobble. 0testujte si svůj postřeh a užijte si dost zábavy.

    Koho by napadlo, že něco tak malého může skrývat něco tak velkého a úžasného. Dobble je hra, která se vejde do větší dlaně. Před nedávnem jsem postávali v jednom obchodě a přemýšleli, jakou hru koupit. Dali jsem na doporučení, místního prodejce a koupili si malou plechovou krabičku, kulatého tvaru, ne moc vysoká. K tomu jsme dostali vytištěná česká pravidla a mohli jsme jít domu.

    Po otevření plechovky na vás vzhlíží 55ks karet s různými znaky, obrázky a nápisy na lícové straně. Karty jsou krásně graficky zpracované, na kvalitním papíře. Celkem se na všech kartách, nachází něco kolem 50 různých symbolů o různých velikostech. V čem samotná hra spočívá??

    Ač je to neuvěřitelný, hra je v samotném principu velmi jednoduchá a opravdu Ač se to zdá neuvěřitelný,Vždy na jedné z dvojic různých karet, je vždy stejný jen JEDEN symbol. Najdete jej a pojmenujete jako první?Možná si teď říkáte, že je to jednoduchý, ale opak je pravdou. Faktem je, že na každé kartě je několik různých symbolů a pravě jeden z nich je shodný z další kartou kterou máte v ruce. Záleží na daném typu hry. V jedné se karet zbavujete a ve druhé je naopak sbíráte. Pokud někdo najde a pojmenuje symbol jako první, ať už berete z hromádky, nebo přidáváte, symboly se mění a je čas hledat další a opět co nejrychleji. Z přiložených pravidel, se dočítáme, že je mnoho způsobů, jak tuto hru hrát. V základu je pět miniher – Pekelná věž, Studna, Horký Brambor, Chyť je všechny, Otrávený dáreček. Každá z těchto 5 her nabízí různou variantu zábavy.

    Každá z těchto miniher má něco do sebe. Poprvé jsme ji hráli ve dvou. Na podruhé v 6. Ve dvou je to skvělá hra. V 6 výtečná. Samotná hra se mění velmi rychle a je dost svižná. Prakticky se nestane, že když někdo vypadne, nečeká dlouho na další hru. Při šesti hráčích je tempo opravdu vysoké a zábava jede na plné obrátky. A když už se Vám z toho začne motat hlava. Hrajete dál!! Protože je to skvělé.

    Hra je zcela nenáročná na přípravu, zamícháte, rozdáte a jedete. Jen jedno Varování! Vzhledem k dobrému postřehu menších dětí, se mohou rodiče cítit zahanbeně!!

  64. rach

  65. Eduard Doležal

  66. ewuchka

  67. Mirka


    Dobble je jednoduchý. Na vysvětlení pravidel stačí jedna věta. Najdi stejný obrázek a pojmenuj ho. A hraje se. Kdekoli jsme Dobble vytáhli, sklidil úspěch. Vyzkoušeli jsme všech pět miniher. Překvapilo mě, že v jedné společnosti měl největší úspěch Horký brambor, jinde se nechytil. Jako u všech her i tady platí, že vyhrát je skvělé, ale když je výborná atmosféra a prima lidi kolem, i prohra je fajn – a co, vždyť hrajeme znovu. Jako velký klad hry vyzdvihuji to, že se dá hrát i s předškolními dětmi. Často mají lepší postřeh než dospělí. A kdyby se sešli opravdu velmi soutěživí a všímaví dospělí, stačí se jen domluvit (dospělí), 5 vteřin se dívat pouze na svou kartičku a teprve pak na ostatní a věkový handicap je tím smazán. Malá kulatá krabička se dá vzít všude a o zábavu je postaráno.

  68. orsej@centrum.cz

  69. Láďa Smejkal

Přidat recenzi