Hrajeme.cz

Party Alias

Originální název:
Party Alias
Rok vydání:
2009
Počet hráčů:
4 až 20
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 12 let.
Doba hraní:
Středně trvající hra – asi 30 až 70 minut
Doporučení rodiny:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.
Doporučení hráče:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.

Katalogové číslo: 12800 Kategorie:

Popis

Zábavná hra nejen se slovy vhodná na každou párty! Slavíte? Pořádáte párty? Párty Alias rozproudí zábavu! V této hře vysvětlujete ostatním spoluhráčům význam slov pomocí jiných výrazů, takže používáte například synonyma, protiklady a nápovědy. Na prémiových polích na vás čekají i jiné úkoly: předvádění zvířat či povolání, hledání vhodných rýmů, popisování slavných osobností nebo hledání co nejvíce slov na jedno písmeno.

Další informace

Míra náhody

Počet hráčů
Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Míra interakce

Míra složitosti

Míra humoru

Doporučení rodiny

Doporučení hráče

Výrobci

,

Autoři

Recenze

  1. GADICEK

    Je jedno jestli se stydíte nebo ne. Tady do toho musíte jít naplno a uvidíte, že se pak ze hry stává největší zábava u níž budou i vaši sousedé slyšet váš hlasitý smích. Různé úkoly, které musíte plnit co nejrychleji až se vám z toho vaří voda v mozku! Skvělé! 🙂

  2. cSf.Loser

    Taková prapodivná kombinace aktivit a člověče nezlob se. Sice je tam více „disciplín“, ale mám pocit, že jsou často jen o mluvení a jsou si dost podobné. Úkoly jsou navíc značně nevyrovnané. Hra mě nijak neoslovila spíš naopak. V kategorii párty her jsou jednoznačně lepší hry.

  3. JakSeRodi

    Párty Alias je párty hra pro celou rodinu. Člověk od hry dostane přesně to co očekává. Jde o univerzální zábavu, která neurazí snad nikoho. Nenáročná, pohodová, zábavná, taková Párty Alias je.

    Pozor hra se může dost protáhnout.

  4. matrosh

    O něco lepší než activity. Prostě hra pro širokou veřejnost, kde kresleni nahradili básničky.

  5. matewr

    O drobet lepší než Activity. Narozdíl od nich se všichni hráči počas hry účastní tak nějak všech aktivit, takže nehrozí stereotypnost jako u Aktivit. Kromě toho Alias velice chytře staví na popisování více pojmů, což ze hry činní mnohem napínavější a i trošku náročnější hru než Activity. Slovní pojmy se tak někdy nepodaří popsat, což je rozhodně plus. Navíc i výběr aktivit je zdařilý. Slavné osobnosti pěkně zpestřují hru, stejně tak jako vyjmenovávání podstatných jmen. Bohužel na první pohled pěkné veršování, tak moc dobře zase nefunguje, protože pravidla vlastně povolují utvořit i nesmyslný verš a když jej zakážete, tak nikdo verše nezvládá. Alias je také podle mě zbytečně dlouhý na to co nabízí a někdy po polovině hry už je nudný. Jinak se jedná o vcelku dobrou párty hru na styl šarád.

  6. cornello

    Skoro jediná rodinná hra, při které se účastní všichni a dobře se baví.
    Občas mi ale přijde, že to je 15+, protože hádat některá slova, osobnosti je hodně těžké.

  7. Gelf

    Zábavná akční hra vhodná na jakoukoliv párty nebo silvestrovskou oslavu. Oproti hře Activity má navíc některé vychytávky, jako je veršování, (ne)známé osobnosti, jmenování co nejvíce slov na stejné písmeno během časového limitu, „ruleta“ o body atd. Na druhou stranu mi zde hodně chybí kreslení (případně modelování), jakožto moje nejoblíbenější kategorie. Určitě si ale s touto hrou užijete spoustu legrace.

  8. Kentril

    Hra podobna party hre Aktivity. Nicmene jsou zde jine ukoly – vers na dane slovo, vyjmenovani podstatnych jmen na urcite pismeno, popsat znamou osobnost – brutus, kdyz ji ani neznate 😀 a pantomima. Pak si jeste zatocite ruletou, kolik bonusovych bodu ziskate. Je to takova obmena klasickych aktivit. Myslim, ze u Aliasu se musi vice premyslet, nez u Aktivit. Cili kdo ma popito, tak Alias se hraje hur, zvlaste u versu a podstatnych men na dane pismeno 🙂

  9. matewr

    Přesně, o malounko lepší a řekl bych i delší Activity… na poli Párty her, jsou však mnohem zábavnější hry

  10. Pedestrian

    O něco lepší Activity

  11. Asinajci

  12. Evasc

  13. rokoko73

  14. omas

  15. budha.j

Přidat recenzi