Hrajeme.cz
DomůKatalog herNezařazenéEvropské aerolinky

Evropské aerolinky

Originální název:
Airlines Europe
Rok vydání:
2011
Počet hráčů:
2 až 5
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 10 let.
Doba hraní:
Není známo (nebo nelze určit)
Doporučení rodiny:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.
Doporučení hráče:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.

Kategorie:

Popis

Staňte se jedním z investorů v leteckém průmyslu. Hráči kupují akcie evropských aerolinek a snaží se budováním leteckých spojení hnát jejich cenu do výšin, aby pak v jednom ze tří bodování získali zaslouženou odměnu ve formě bodů. Hra je je předělávkou jeho starších her Union Pacific a Airlines. Nová verze má výrazně kratší hrací dobu, nový způsob bodování a také 112 plastikových miniatur letadélek.

Další informace

Míra náhody

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Míra interakce

Míra složitosti

Míra humoru

Doporučení rodiny

Doporučení hráče

Výrobci

Autoři

– BoardGameGeek

Recenze

  1. cinan

    nějak mi to přišlo suchý, ale hrál jsem jen ve 2 hráčích

  2. Gingi

    Skvělá hra, kterou bych doporučila vyzkoušet všem milovníkům ticket to ride. Podobná grafika i téma, ale úplně jiný herní systém (i když se to na první pohled nezdá) z ní udělá hezkou alternativu. Krásná grafika a krásné letadélka, která vám lítají po plánu je další velké plus hry. Jedinou nevýhodou je asi jen špatné převažení hry a malá letadýlka, která když se vám ztratí, tak nejdou hezky nahradit. Jinak super strategická hra i pro méně náročné hráče. Všem vřele doporučuji.

  3. cSf.Loser

    Velice originální hra o stavbě leteckých spojení po Evropě. Systém držení akcií tajné a veřejné nakupování a následně zvyšování ceny akcií tím, že budujete letecké spojení dané společnosti. Pro mě osobně to bylo až překvapivě zábavná záležitost. Nic složitého, ale tajné informace ve hře mám rád a odhadovat, kdo má společnost pod kontrolou je prostě super. Navíc ty letádýlka jsou prostě rozkošné. Mínus je pro mě hra ve 2 hráčích.

  4. muf

  5. Jaromír Kovařík

Přidat recenzi