Hrajeme.cz

Den a Noc

Originální název:
Day and Night
Rok vydání:
2010
Počet hráčů:
1 až 1
Věk:
Hra je určena pouze pro děti. Dospělí se při ní většinou nepobaví. Dospělí po takové hře většinou nesáhnou, pokud by ji měli hrát pouze mezi sebou.
Doba hraní:
Krátká hra do 20 minut
Doporučení rodiny:
Určitě vyzkoušejte, neměla by uniknout vaší pozornosti.
Doporučení hráče:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.

Kategorie:

Popis

Den a noc je hra plná zábavy a skvělých možností rozvoje. Děti se učí barvy a tvary a při stavbě figurek veselých panáčků, stromů, domečků a spousty dalších věcí. Při tom rozvíjejí své schopnosti. V této hře následují náročnější rébusy po jednodušších, stejně jako následuje noc po dni. Den a noc je zároveň hra, hlavolam i hračka, která rozvíjí logické myšlení a prostorovou představivost dětí od 18 měsíců do 5 let.

Další informace

Míra náhody

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Míra interakce

Míra složitosti

Míra humoru

Doporučení rodiny

Doporučení hráče

Výrobci

Autoři

– Další hry ze série SMART games

Recenze

  1. mulgrew

    Den a noc je skvěle provedená,zabavná hra pro velmi malé děti,řekla bych od cca dvou let,kdy jsou schopni vyřešit ty jednoduhé zadání a snadno přivede děti k logickým hrám již v útlém věku.Je pěkně barevná,dřevěná,žádné plasty.Navlékání na tyčky děti baví,vydrží u ní velmi dlouho a čtyřletý velmi snadno vyřeší i noční úlohy složené ze stínů.Krom logického myšlení rozvíjí i jemnou motoriku.Nemám co vytknout,pro mrňata dokonalé

  2. lenulefazole

    Doporučuji všem 4letým! Rozvíjí logiku, fantasii, učí barvy, tvary, je krásná. Neutrácejte za zbytečné hračky, kupujte tyto logické hry, naučí Vaše děti vše, co potřebují ve svém věku zvládnout a pobaví se s nimi i maminky :-).

  3. MestoProDeti.cz


    Tato víceúrovňová logická hra – soubor hraček i hlavolamů – je určena dětem od cca roku a půl do pěti let. Pětiletí ji mohou hrát sami, ale ti mladší ještě budou potřebovat asistenci rodičů nebo staršího sourozence, což může upevnit sourozenecké vztahy, protože se jedná více o spolupráci než vzájemné soutěžení. Malé děti, které teprve poznávají svět si díky této hře mohou osvojit a procvičit tvary a barvy. Pestrobarevná sestava jen několika kusů hlaviček panáčků, stromů, kvádříků domečků a různých dílků válečků a trojúhelníků je velmi variabilní a rébus za rébusem překvapuje dalšími a novými možnostmi. Takže zatímco například zelený dílek s červenými kolečky byl v jednom rébusu součástí stromu, v příštím se stane automobilem. Při sestavování tyto tvary neustále střídají pozice, vytvářejí nové a nové situace. Malý hráč musí nad těmito docela stylizovanými tvary hodně přemýšlet a rozvíjet svou fantazii. Hráči postupují podle předlohy v podobě stojací knížečky s jednotlivými vizuálními návody. Knížka o 48 rébusech je rozdělena na čtyři úrovně, z nichž každé je možné dosáhnout zkoušením jedenácti kroků. Nejjednodušší je Starter, druhý stupeň je Junior, třetí stupeň náročnosti Expert a nejnáročnější úroveň je Master. První dva stupně náročnosti jsou tzv. denní sestavou – obrázek, kde k rozlišování dílků dochází díky rozpoznávání barev. Poslední dva stupně jsou tzv. noční sestavou, kde k rozlišování dílků dochází díky rozpoznávání tvarů, což je náročnější. Pokud jsou však hráči zvědaví, zda noční sestavu vytvořili správně nebo který díl je ten pravý, stačí otočit stojací kalendář a hned na rubové straně je vidět denní sestava jako řešení.
    Hra je krásná i po výtvarné stránce – dřevěné dílky jsou hezky malované. I vizuální návody v knížce vypadají vkusně, v případě nočních rébusů dokonce i trochu mysticky, kdy sestavy připomínají záhadné totemy. Tato hra byla v dubnu 2011 na veletrhu For Kids v Letňanech oceněna jako nejlepší hra.

    Recenze převzata z webového portálu Město pro děti.cz http://www.mestoprodeti.cz – web o kultuře pro děti od 3 do 15 let.

  4. petand

  5. Dušan Takáč

  6. jakub


    Hledáte dobrou hračku pro své dítko nebo dárek, který bude vhodný již pro batole a vydrží delší dobu? Pak vám doporučuji Den a Noc z řady Smart Games. Hra obsahuje sadu dřevěných dílků různých tvarů a barev, které se nasazují na dřevěné tyčky. Děti se při hře rozvíjí v různých směrech. Učí se barvy, tvary, procvičují jemnou motoriku, řeší jednoduché úkoly. Hra přináší řadu rébusů od jednoduchých po složitější. Hra je určena předškolním dětem od dvou let.

    Den a Noc je hračka a hlavolam zároveň. MindOK vydal tuto hru v řadě her pro jednoho hráče. Uvádí, že je hra vhodná pro děti od 18 měsíců, ale s barevnými dílky si mohou hrát již mladší děti. Malé děti baví nasazovat dřevěné dílky na tyčky a všemožně s nimi točit. Jen musíte dát pozor, abyste o některé části hry nepřišli, když s nimi vaše dítko začne házet. Z dílků můžete společně skládat různé tvary, veselé panáčky, domečky, stromy.

    Starší děti okolo tří let pak mohou skládat dílky podle obrázku. Knížečka se zadáními jich celkem obsahuje 48 ve čtyřech obtížnostních úrovních. Jednodušší varianta (den) zadání obsahuje barvy i tvary. Ve složitější variantě (noc) jsou jen tvary.

    Tato hra tedy může vyrůstat s vaším dítětem. Stále mu bude přinášet něco nového, bude mít zábavu a zároveň se bude učit. Doporučuji všem rodičům.

    Celý původní článek si můžete přečíst na webu o hrách Frodovy deskové hry.

  7. pogo

Přidat recenzi