Hrajeme.cz
DomůKatalog herRodinná hraCarcassonne Jubilejní vydání

Carcassonne Jubilejní vydání

Originální název:
Carcassonne Jubiläumsedition
Rok vydání:
2011
Počet hráčů:
2 až 5
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 8 let.
Doba hraní:
Středně trvající hra – asi 30 až 70 minut

Katalogové číslo: 12766 Kategorie: Štítky: ,

Popis

Je tomu přes 10 let, co poprvé spatřila světlo světa hra Carcassonne. Již v roce 2001 získala v Německu cenu Spiel des Jahres a od té doby se z ní stala moderní klasika. Hra byla přeložena do více než 20 jazyků a na celém světě se prodalo více než 6 milionů her pod značkou Carcassonne.

V jubilejním vydání hry najdete základní hru Carcassonne s krásnými průsvitnými figurkami a 10 nových kartiček krajiny. Tuto jubilejní edici si můžete užít samostatně nebo v kombinaci s některým z osmi rozšířeními hry Carcassonne.

Další informace

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Míra náhody

Míra interakce

Míra složitosti

Míra humoru

Doporučení rodiny

Doporučení hráče

Výrobci

Hra/Rozšíření

Recenze

  1. Cermakov1

    Klasická základní hra s pěknými figurkami.

  2. Effka

    výborné pro hraní s rodinou i přáteli, hezké zpracování, není co vytknout 🙂

  3. vendulala

    Mám Carcassonne opravdu hodně ráda – v základní sadě je to rychlá, nenáročná, naprosto funkční a jednoduchá hra pro vyplnění volného času. Samozřejmě s některými lidmi může mít neskutečně konfrontační průběh, který dovede dost vytočit. „Zákeřné“ zabírání cizích měst nebo záměrné blokování těch nedostavěných/tj. nedostavitelných je pro milovníky budování dost záhul na sebeovládání. S dětmi na Klubu deskových her většinou hraju bez sedláků, kteří jsou už přece jen náročnější na představivost.

  4. RockPhill33

    Jednoduchá a rychle pochopitelná klasika, která se dá dobře zahrát ve 2 i více lidech.

  5. Verunka27

  6. nelus

  7. michellle1

  8. littleturtle

  9. Vašek

  10. cartas

  11. hrazda

  12. nezlobím

  13. Patrikhm

  14. PesBobes

  15. jakub

    Hra Carcassonne letos slaví deset let. Vydavatel se rozhodl, že k této příležitosti připraví speciální edici této populární hry. Má podobu figurky a obsahuje základní hru doplňenou o minirozšíření „Oslava“.

    Pro řadu lidí u nás i ve světě bylo Carcassonne jednou z prvních her, kterou si vyzkoušeli. Přestože se objevuje mnoho nových her, má stále Carcassonne své zasloužené místo mezi moderními deskovými hrami. Pokud uvažujete o pěkném dárku pro přátele, pak mohu jubilejní vydání Carcassonne jen doporučit.

    Síla této hry zůstává v tom, že je přístupná široké veřejnosti. Díky jednoduchým pravidlům můžete usednout ke hře i s „nováčky“ a hned začít hrát. Všichni se účastní hry až do konce a každý hráč přispívá k vytváření krajiny s cestami, městy a kláštery. Jednoduchost však neznamená, že by hra byla triviální. Umožňuje různé „herní styly“. S dětmi můžete zpočátku hrát nekonflikně, tzn. že nebudete soupeřit o města a cesty. A když se hru naučí, využijete všechny taktické možnosti hry naplno.

    Minirozšíření „Oslava“ přináší deset kartiček krajiny, které mají symbol oslavy (barevné desítky). Tyto kartičky umisťujete běžným způsobem do krajiny. Můžete se však rozhodnou, že umístíte svou figurku ze své zásoby běžným způsobem, nebo si naopak vezmete jednu svou figurku z krajiny zpět.

    Jubilejní edice Carcassonne obsahuje pravidla v češtině a slovenštině, počítadlo v podobě figurky, figurky v pěti barvách nejsou dřevěné, ale plastové, 72 standardních kartiček krajiny a 10 kartiček krajiny minirozšíření „Oslava“. Vše je dobře uložené v krabici (viz obrázky níže).

    Celou původní recenzi si můžete přečíst na webu o hrách Frodovy deskové hry.

  16. Shako

  17. pogo

Přidat recenzi