Hrajeme.cz

Grand Cru

Originální název:
Grand Cru
Rok vydání:
2010
Počet hráčů:
2 až 5
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 12 let.
Doba hraní:
Dlouhotrvající hra – 60 až 120 minut
Doporučení rodiny:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.
Doporučení hráče:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.

Kategorie:

Popis

Grand Cru je ekonomická strategická hra pro 2-5 vinařských nadšenců.

Grand Cru představuje nejlepší místo pro vinice. Ale vytvářet skvělé víno a rozvíjet úspěšnou vinici vyžaduje mnohem víc než jen skvělé místo – je třeba míti trpělivost, obětavost a dobrou znalost trhu.

Jako ambiciózní vinaři se hráči pokoušejí založit nové vinice.Stejně jako u mnoha nových podniků je zahájení činnosti velmi obtížné. Pro pěstování a provozování svých nových podniků, budou hráči muset spoléhat na půjčky z místní banky. Je potřeba dodržovat teplotu ve sklepě a vyvážení dlouhodobé strategie proti krátkodobým zájmům pro dobrý chod úspěšného vinice. Dlouhodobé plánování a přesné načasování je klíčem k úspěchu.

Hra končí když první hráč je schopen splatit všechny své půjčky. Teprve pak se hráči pokouší zjistit, který vinař má nejvýnosnější vinice. Takže – na zdraví – Á votre santé!

Další informace

Míra náhody

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Míra interakce

Míra složitosti

Míra humoru

Doporučení rodiny

Doporučení hráče

Výrobci
Autoři

– BoardGameGeek

Recenze

  1. cinan

    Skvělá ekonomická hra tématem navázaná na managment vlastního vinařství. Vše hezky propojené, graficky dobře zpracované. Od kupování vinic, sázení révy, sklízení, výroby až pro prodej a vinařské výstavy 🙂

Přidat recenzi