Hrajeme.cz
DomůKatalog herPárty hraMafie (The Resistance)

Mafie (The Resistance)

Originální název:
The Resistance
Rok vydání:
2009
Počet hráčů:
5 až 10
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 12 let.
Doba hraní:
Středně trvající hra – asi 30 až 70 minut
Doporučení rodiny:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.
Doporučení hráče:
Určite vyzkoušejte, neměla by uniknout vaší pozornosti.

Katalogové číslo: 12741 Kategorie: Štítky: ,

Popis

Píší se bouřlivá dvacátá léta minulého století a město je uprostřed souboje mezi právem a bezvládím. Organizovaný zločin přerůstá všechny meze a policie proti němu bojuje ze všech sil. Skutečným vládcem ulic je ale mafie…

Mafie je zábavná společenská hra, ve které hráči hrají skryté role. Velice důležitým prvkem hry je odhad rolí protihráčů. Hráči hrají buď za příslušníky mafiánské rodiny, která provádí všemožné ilegální akce nebo za detektivy, kteří se do mafie infiltrovali a snaží se zastavit její postup.

V průběhu hry hráči zjišťují, kdo patří k jejich straně a snaží se získat důvěru ostatních. Zvítězí mafie nebo zákon?

Další informace

Míra náhody

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Míra interakce

Míra složitosti

Míra humoru

Doporučení rodiny

Doporučení hráče

Autoři

Hra/Rozšíření

Pravidla:

Odkazy:

Recenze

  1. KarelZendulka

    Záleží na člověku, kdo si rád zalže a baví ho hodně diskutovat během hry, ideální volba. K pivu nebo na párty jak dělané.

  2. Snakehunter


    Jedná se o strategickou hru, kde každý každý hráč je členem mafiánské rodiny. Né všichni jsou však věci plně oddáni, ale sympatizují spíše s policií. Tím vznikají ve hře 2 skupiny hráčů, hrajících proti sobě.

    Během hry podnikne rodina maximálně 5 akcí a k vítězství stačí jedné skupině vyhrát 3 akce. Před každou akcí probíhá v rámci rodiny debata, kde boss (hráč hrající bosse se mění) vybírá akci (každá akce je pro jiný počet hráčů) a vybírá hráče, kteří budou akci plnit. V této fázi je dostatek prostoru pro hraní rolí.
    Když jsou hráči vybráni, je na řadě hlasování o důvěře. Zde je možné misi zrušit pokud máte podezření, že by mohla akci vyhrát druhá skupina. K tomu je však potřeba nadpoloviční většina. Pokud akce projde hlasováním, přichází na řadu další hlasování, zde již hlasují pouze hráči, účastnící se akce (ty které vybral boss). Zde se již rozhoduje o výsledku samotné akce. Mafiáni samozřejmě hlasují pro úspěch, ale policisté se mohou rozhodnout. Pokud některý z hráčů akci potopí (zkazí, udá policii), bod získává policie, jinak má bod mafie.
    Dále dochází ke změně bosse a celý postup se opakuje.

    Samotná hra dále nabízí několik různých obměn a vylepšení. Akce je možné vybírat postupně dle hracího plánu nebo libovolně. Policisté se mohou nebo nemusí od začátku znát.
    K tomu všemu jsou ve hře i kartičky zpestřující samotnou hru.

    Co se týče zpracování hry. Hra má celkem málo komponentů, ve kterých se člověk rychle zorientuje. Vytknout lze leda podobné rubové strany u třech různých balíčků, což je může činit hůře rozlišitelnými.

  3. Marekmo

  4. Raiden

  5. Morta

  6. Zdenek_

  7. ZdenT27

  8. rach

  9. WereWolf

  10. chajim

  11. Shako

  12. Tarenor

  13. vytick

  14. pogo

  15. Láďa Smejkal

Přidat recenzi