Hrajeme.cz
DomůKatalog herZnalostní hraČeský film: Otázky a odpovědi

Český film: Otázky a odpovědi

Originální název:
Český film: Otázky a odpovědi
Rok vydání:
2010
Počet hráčů:
2 až 6
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 12 let.
Doba hraní:
Středně trvající hra – asi 30 až 70 minut
Doporučení rodiny:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.
Doporučení hráče:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.

Katalogové číslo: 12730 Kategorie: Štítek:

Popis

Zábavná hra pro fanoušky českého filmu a nejen pro ně!
Ve hře Český film najdete 1800 zajímavých otázek týkajících se českého filmu a 300 úkolů na párty variantu hry. Otázky jsou rozděleny do šesti okruhů: film do roku 1989, film po roce 1989, tvůrci a herci, večerníčky a pohádky, filmové hlášky a různé. V párty variantě hry budete předvádět, popisovat a kreslit nejen postavy z filmů.
Obsahuje i párty variantu hry! Jak dobře vlastně znáte český film? Ponořte se do světa úspěšných filmů, pohádek a seriálů a zavzpomínejte si na známé filmové postavy a hlášky. Tato hra navazuje na velký úspěch vědomostních her Česko, Evropa a Svět, otázky a odpovědi.

Další informace

Míra náhody

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Míra interakce

Míra složitosti

Míra humoru

Doporučení rodiny

Doporučení hráče

Výrobci
Autoři

Recenze

  1. Tindo

    Vědomostní hry nejsou můj oblíbený žánr. Kvůli tomu ale tak nízké hodnocení nedávám. Chápu, co je na tom zajímavého. Ale proč o tom, kam se člověk vypraví, rozhoduje kostka. To je vážně tolik těžké přijít s nějakou zajímavější mechanikou, kdy by více člověk hrál hru a méně hrála hra člověka? Příklad toho, jak může být vědomostní hra zároveň i dobrou moderní „hrou“ je Timeline.

  2. Effka

    český film hrajeme často s přáteli i rodinou :)střídáme to s hudbou a českem, alespoň se nám ty otázky často neopakují :ú

  3. cSf.Loser

    Osvědčený model vědomostní hry, naroubovaný na český film, což je velice ale velice specifické téma. Sice nemám rád vědomostní hry, ale mám rád český film a je to docela poučné. Ideální dárek pro milovníky her a český filmů. Není to extra zábavná hra, ale je to dobře skloubené.

  4. matrosh

    Vědomostní hra je vždy ošemetná věc, baví jen ty, co ví 🙂

  5. Syuza

    Tahle hra se řadí k mým nejoblíbenějším kouskům vůbec. Hrála jsem ji už ve větší partě v 6 lidech, ve 4, ale dokonce i ve dvou, kdy jsme si i tak užili zábavné chvíle a něco nového se dozvěděli.
    Hra je myslím vhodná opravdu pro každého, kdo jen trochu sledoval či sleduje české filmy a pohádky nebo zná večerníčky. Kartiček je opravdu dostatek . Někdy je cesta k vítězství velmi snadná a jindy vás zase velmi potrápí.
    Rozhodně doporučuji každému vyzkoušet! 🙂

  6. Gelf

    Zábavná kvízová hra s otázkami týkajícími se české a československé kinematografie a vůbec vším okolo filmu. Hra má oboustranný herní plán a jsou to tím pádem dvě hry v jedné.

    První je o znalostech, jde o klasické odpovídání na otázky z kartiček, jako známe z podobných typů her (Česko, Evropa, Svět, Česká hudba, Česko pro pamětníky atd.), kde otázky jsou rozděleny do šesti kategorií a vy sbíráte žetony za každou kategorii, než se můžete se svou figurkou vydat do středu herního plánu a stát se tak vítězem.

    Druhá je o dovednostech, jde o párty hru typu Activity nebo Alias, kdy pro postup na herním plánu kromě odpovědí na otázky také plníte úkoly jako mluvení, kreslení a pantomimu. Vše se samozřejmě nějak týká českých filmů, tvůrců, herců apod.

    Hra je velmi zábavná, na párty jako dělaná a vydrží na dlouhé hraní, jen tak se neomrzí. Mě osobně se velmi líbí a když je příležitost, rád si ji kdykoliv znovu zahraju. Navíc si můžete pravidla upravit podle sebe a například jen plnit úkoly z kartiček, ani nepotřebujete herní plán. Švandy si užijete víc než dost 🙂
    Schválně, zkuste pantomimou předvést třeba Jiřího Sováka 😀

    Jako drobné mínus považuji, že se na můj vkus až moc otázek točí okolo stejných filmů, zatímco jiné jsou opomíjené, a že některé otázky (např. tvůrci) jsou mnohdy dost obtížné. Samozřejmě, kdo má „nakoukáno“, má výhodu 🙂

  7. veronika pemlová

    velmi hezká hra, vždycky jí vytáhneme, baví nás

  8. natalie

  9. Katy

  10. Agrael

  11. Lachvos

  12. zdenda

  13. Veronika

  14. Pavel

  15. Jiří Vorel

  16. ikri


    Tato hra pro milovníky filmu je založena na principu všech her z rodiny „“Otázky a odpovědi““. Figurky cestují po herním plánu a podle toho, kde se zastaví, se určí okruh, ze kterého se bere karta s otázkami.

    Protože je zde otázek opravdu hodně, nedá se předpokládat, že by se jednalo o samé známé a jednoduché věci. To se dalo celkem čekat. Na druhou stranu však, přestože by hra měla být určena pro širší hráčskou veřejnost, se zde objevují opakovaně otázky, dotazující se na filmy méně známé, možná u autorů hry olíbené, kdo ví. Přestože se nepovažuji jen za průměrného znalce filmu, přejít třeba přes kategorii pohádek je skoro nemožné. Zpočátku se tedy hra může natáhnout daleko za uváděnou časovou hranici. Pomůže snad, když se už otázky opakují, nebo když nám zrovna „“sednou““.

    Vítězem se stane ten, kdo jako první zodpoví správně jednu otázku z každého ze šesti okruhů (film do roku 89, po roce 89, pohádky a večerníčky, tvůrci a herci, filmové hlášky a různé) a navíc jednu závěrečnou.

    Hra rovněž obsahuje plán a pravidla k párty verzi, která pracuje s kresbou, pantomimou apod., tu jsme však zatím nezkoušeli. Herní deska i komponenty jsou, dle mého názoru, ztvárněny pěkně, i když jednoduše. Ladění do odstínů černobílého filmu byl dobrý nápad a výsledek se povedl.

    Závěr: Pokud máte aspoň jednou za čas chuť na nějakou vědomostní hru a zároveň jste fanoušky českého filmu, „“Český film““ určitě užijete. Nečekejte ale snadné otázky a počítejte s delší herní dobou.

  17. Tom

  18. Smith-g

  19. beny

  20. Sagapo

  21. jpmce

  22. Pivrn

Přidat recenzi