Hrajeme.cz

Anti Virus

Originální název:
Anti Virus
Rok vydání:
2008
Počet hráčů:
1
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 8 let.
Doba hraní:
Krátká hra do 20 minut
Doporučení rodiny:
Určitě vyzkoušejte, neměla by uniknout vaší pozornosti.
Doporučení hráče:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.

Kategorie:

Popis

Zapojte své tělo i mysl a zbavte se zákeřného viru!
Zákeřný virus napadl buňku lidského těla. Dokážete se ho zbavit dříve, než se rozmnoží a napadne další buňky? Tato hra je ještě větší výzvou, než to na první pohled vypadá. Dokážete si představit, že uvnitře buňky zrovna není mnoho místa. Virus a další molekuly se stále blokují a překážejí si v cestě. Navíc se mohou pohybovat i ve skupinách a hýbou se pouze diagonálně.
Nikdo neodolá této nakažlivé zábavě. 60 rébusů vám přinese dlouhé hodiny zábavy. Cestovní váček vám umožní vzít si hru kamkoli s sebou.

Další informace

Míra náhody

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Míra interakce

Míra složitosti

Míra humoru

Doporučení rodiny

Doporučení hráče

Výrobci

Odkazy:

Recenze

  1. Cermakov1

    Pěkná zajímavá logická hra.

  2. mulgrew

    Zatím naše poslední smart games pro jednoho hráče.Princip je velmi jednoduchy,ale z počátku může dětem dělat trosku problém správné posunování.Věk od osmi let mi příjde přehnaný,první dvě úrovně zvládne s troskou cviku ctyřleté dítě a moc ho to baví.dílky jsou pěkně barevné a dostatečně velké z kvalitního plastu.60 zadání není moc,ale je to u těchto her běžný počet.Za mě mělo být řešení někde bokem.Pytlík na skladování je dobrá věc.Vlastně asi nemám co vytknout i naskládání všeho na desku,je díky přítomnosti „pevných “ jednokamenu jednoduché a rychlé.

  3. valchy

    Hra Anti-Virus je rozhodně super smart game. Protože jak zkusíte první úkol nebudete chtít přestat a pokořit poslední rébus vám dá opravdu zabrat. Další plusy této hry je logické uvažování i u ukládání hry zpět do krabice, jelikož je možná jen jedna varianta. Vzhledem k velikosti hry je možné hru dobře přenášet např. v batohu třeba na tábor nebo chalupu.Ale pokud si hru chcete vážně užít nesmíte ji hrát často. Ale jinak hru považuji za velice dobrou.

  4. Pepogn

    Jestli toužíte po prověření mozkových závitů a nemáte žádné spoluhráče, může být antivirus tou správnou volbou. Někdy jsou způsoby, jak dostat virus z organismu, dost krkolomné, ale po chvilce zkoušení to lze vyřešit.

  5. Naifa

    Velmi pěkná a zajímavá hra. Děti jí mají rády – zejména ty, které rády přemýšlí a řeší různé „překážky“. Hra vypadá mnohdy velmi jednoduše, ale dokáže potrápit mozkové závity nejen dětí, ale i dospělých. Výhodou je, že není potřeba nikdo druhý, hráč může soupeřit jen sám se sebou.

  6. MestoProDeti.cz


    Další herní titul Anti-Virus z řady Smart Games je opět spíš hlavolamem pro jednu osobu, kterým se můžeme zaobírat, pokud zrovna nemáme k dispozici žádného spoluhráče. Toto není „hra na doktora“, nýbrž „hra na epidemiologa“. Na herní plochu se můžeme dívat jako na buňku, která je napadena nějakým bacilem v podobě červeného dílku. Cílem každého kola je cizí tělísko vyvést rohovou propustí z buňky ven, a tím pomyslné tělo uzdravit. „Choroby“ jsou dle náročnosti rozděleny do pěti oddílů po dvanácti případech, což dohromady činí šedesátku rébusů. Každý z nich si rozestavíme podle nákresu v přiložené knížečce, která pro případ nouze obsahuje ve své zadní části i řešení – nechceme přeci způsobit skutečnou epidemii, že? V sekci „Starter“ začneme takovými těmi běžnými rýmičkami a kašlíky – stačí vnitřkem hrací plochy párkrát pošoupat a řešení (nebo vakcína, chcete-li) je na světě. Takto popisována ale hra možná působí jednodušeji, než tomu ve skutečnosti je; jako u každé hry jsou zde určitá pravidla. Bílými dílky se nehýbe. Virem, jakožto i ostatními částmi se smí posouvat pouze diagonálně, tedy tak, jak to konstrukce hry bez drhnutí umožňuje. Pohyb v kolmých směrech (nahoru a dolu) je zapovězen, stejně tak jako otáčení částicemi. „Zdravé“ dílky můžete ven z herního plánu jen povysunout – ostatně bývají rozmístěny tak, že při dodržení pravidla o neotáčení se zcela ven může dostat jen bacil. Ale nemusí! Přiznám se bez mučení, že řada případů od sekce „Expert“ výš (nechci být příliš bizarní, ale tam už jsou pořádné „dýmějové mory“) je mimo mou prostorovou představivost. A o to právě jde: Anti-Virus u dětí skvěle rozvíjí vnímání prostoru a abstraktní uvažování jako takové. Je ale třeba pokračovat postupně, lekci za lekcí.

    Recenze převzata z webového portálu Město pro děti.cz http://www.mestoprodeti.cz – web o kultuře pro děti od 3 do 15 let.

  7. Pamir


    Už mě zase skolila horečka, piji teplý čaj, ležím v posteli a snažím se vypotit a dostat ten strašný virus z těla ven. Ještě to chvilku potrvá, ale nakonec se mi úspěšně podaří bacil zahnat…

    Hra obsahuje
    1 hrací plastová deska s východem pro zákeřný virus
    12 plastových barevných dílků
    1 sešit ze 60ti rébusy a s jejich řešeními
    1 cestovní pytlík
    1 návod v CZ

    Hra je určena pro jednoho hráče. Hrací deska představuje lidský organismus, kde se usídlil nebezpečný vir. Úkolem hráče je dostat tento červený vir ven z hracího pole. V cestě mu ovšem stojí buňky, které pomocí posunu uvolní cestu nejnebezpečnějšímu červenému viru.

    Na začátku hry se vybere varianta obtížnosti ze sešitu a dle předlohy se naskládají vybrané buňky a vir do hrací desky. Je možno vybírat celkem z 5ti obtížností – starter, junior, expert master a wizard. Buňkami se dá hýbat pouze šikmo. Mohou se shlukovat a pohybovat ve skupině. Buňka může částečně vykouknou otvorem pro východ, ale nesmí vypadnout ven. Nesmí se jimi otáčet dokola a pohybat vodorovně a svisle. Dvěma bílými buňkami se nesmí hýbat vůbec. Hra končí vysunutím červeného viru z hrací desky.

    Hra vypadá jednoduše, ale nenechte se zmýlit. Dokáže pěkně potrápit i dospělácký mozek. Řekla bych, že je pro trošku starší děti než uvádí výrobce, posuzuji dle dětí ve svém okolí. Zajímavý nápad a opravdu nádherné barevné provedení. Materiál je velice příjemný do ruky, je to kvalitní plast (co bývá v legu). Hra rozvíjí logické myšlení a prostorovou představivost. Jediné co bych vytkla je, že měla být namalovaná předloha pro umístění dílků do hrací desky, při uklízení. Nicméně sem si ji udělala sama během chvilky.

  8. evave

  9. esther.f

  10. rach

  11. Dušan Takáč

  12. The Hammer

  13. jakub

  14. vytick

  15. pogo

Přidat recenzi