Hrajeme.cz

Can´t stop!

Originální název:
Can´t stop!
Rok vydání:
1980
Počet hráčů:
2 až 4
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 8 let.
Doba hraní:
Krátká hra do 20 minut
Doporučení rodiny:
Určitě vyzkoušejte, neměla by uniknout vaší pozornosti.
Doporučení hráče:
Asi nebudete zklamáni, ale také vás asi nenadchne.

Kategorie:

Popis

Dvanáct vrcholů, na které posíláte své horolezce. Mohou klidně vylézt až nahoru, ale pozor! Pokud nemají po cestě záchytné tábory, jejich pád může být hluboký…

Další informace

Míra náhody

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Míra interakce

Míra složitosti

Míra humoru

Doporučení rodiny

Doporučení hráče

Výrobci

Autoři

– BoardGameGeek

Recenze

  1. spartik

    hra na pravděpodobnost. Teď mne napadá, že by to byla dobrá průprava na to co bude padat v Osadnících z Katanu :), Ale jinak zpracování hry je opravdu špatné.

  2. cinan

    Kostková klasika

  3. cSf.Loser

    Výstižný název této deskové hry prozrazuje vše. Mechanika push your luck ořezaná na samotnou kost. Nic víc v tom není a přesto je to velice zábavné. Výborně se osvědčila jako vstupní hra pro nehráče. Hra má dohromady asi jedno pravidlo což nováčky vždy potěší. Pro lidi, kteří milují kostky je to naprostá nutnost a lidi, kteří nemají rádi náhodu by se hře měli rozhodně vyhnout nebo to hrát vrámci masochistického trestání.

  4. karelik

    Can’t Stop je název, který tuhle abstraktní taktickou kostkovku opravdu vystihuje. Házíte kostkami a dokud to padá, nevíte, kdy přestat. A pak to nepadne a nejraději byste kostky vzteky snědli :). Pak už si dáte pozor a postupujete pomaleji. Na téhle hře se mi líbí, že se na nic nehraje – jsou zde kostky a příjemné kalkulování s náhodou a taktizování, které řady si vezmu, aby mi ty kombinace padaly. Ze začátku trochu drhne počítání hozených kombinací, ale jinak příjemná kostková věc. Víc hráčů, větší napětí, větší zábava.

  5. tondakolik

    Musíte volit mezi jistotou a riskem, náhoda v této taktické abstraktní hře zajišťuje to správné napětí. Mezi abstraktními hrami rozhodně stojí za to.

  6. Pedestrian

    Přemýšlel jsem mezi 2-3, za mna abstraktní kostkovaná

  7. makeska


    Zábavná hra pro 2-4 hráče. Je psáno od 9 let, ale u nás doma ji hrajeme už s prvňáčky. Počítání sice trvá déle, ale pro ně samotné je to super hra na procvičení. Hraje se se 4 kostkami, ze kterých se tvoří dvojičky jejichž součet určuje, po kterém sloupci se pohybujete. Herní desku tvoří 11 sloupců s hodnotou 2-12. Sloupce mají různý počet políček podle pravděpodobnosti toho, který součet padne. 7 mají sloupec nejdelší, 2 a 12 nejkratší. Hráč hází kostkami vytváří součty a nasazuje tzv .bílé běžce na dané sloupce, jejichž součet mu padne. V každém svém tahu může házet jak dlouho chce, avšak pouze tak dlouho dokud mu padne takový součet, aby mohl alespoň s jedním běžcem pohnout. Pokud se mu hod nepodaří přijde o vše co dosud v tomto tahu naházel a musí všechny běžce stáhnout. Pokud se rozhodne skončit, pak nasadí své kameny na místa, kde běžci skončili. V příštím tahu pokračuje s pohybem běžců tam, kde skončily jeho kameny nebo ve sloupcích, kde třeba ještě žádný kámen nemá. Vítězí hráč, který jako první získal 3 sloupce. Materiál je plastový, ale pěkný a celkem bytelný. Je to jednoduchá hra pro zábavu a skvělá hra pro mladší školáky, kterým pomůže s matematikou. A taky hra na sebeovládání, abyste dokázali přestat včas a vážit si toho, čeho jste dosud dosáhli.

  8. Abiosis

  9. Lada

  10. Dušan Takáč

  11. ifca

  12. pogo

  13. Jaromír Kovařík

Přidat recenzi