Hrajeme.cz
DomůKatalog herRodinná hraDominion: Intriky (Intrigue)

Dominion: Intriky (Intrigue)

Originální název:
Dominion – Die Intrige
Rok vydání:
2009
Počet hráčů:
2 až 4
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 10 let.
Doba hraní:
Středně trvající hra – asi 30 až 70 minut
Doporučení rodiny:
Určitě vyzkoušejte, neměla by uniknout vaší pozornosti.
Doporučení hráče:
Určite vyzkoušejte, neměla by uniknout vaší pozornosti.

Katalogové číslo: 12573 Kategorie: , Štítky: ,

Popis

Rozšíření ke hře Dominion přináší 25 nových akčních karet, ale také základní karty (peníze, body). Lze hrát zcela samostatně nebo v kombinaci s dalšími hrami Dominion.

Další informace

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Míra náhody

Míra interakce

Míra složitosti

Míra humoru

Doporučení rodiny

Doporučení hráče

Výrobci

, ,

Autoři

Hra/Rozšíření

Odkazy:

Recenze

  1. Plastík

    Pro nás, mě a manželku a našeho syna s manželkou vynikající hra. Zábava, napětí, spekulace.

  2. Betty

    Hra nás nadchla, fajn je, že se člověk zcela může vhodným výběrem balíčků vyhnout škodění ostatním a opravdu si hrát jen na svém písečku, což se vzteklou dcerou preferujeme :-). Hra pak rychle odsýpá. Až do sčítání není jasné, kdo vyhrál, tak nikdo nemá důvod vzdávat předčasně. Krabice je super nachystaná, takže ač na fotkách vypadá chystání náročně, ve skutečnosti je to rychlé. Za nás dost dobrá strategie.

  3. mymoslav

    Toto rozšíření je samostatně hratelné, tudíž nepotřebujete základní hru Dominion. Mě osobně přijde toto rozšíření lepší než základní hra, a kdybych dnes zvažoval pořízení Dominionu, koupil bych si „Intriky“ místo základní hry. Jinak platí vše, co pro základní verzi. Hra je jednoduchá na pochopení, pěkně odsýpá, za večer se dá odehrát několik partií. Ale… s tou jednoduchostí to autor asi přehnal, protože po čase vám přijde, že už vám hra nemá co nabídnout. Za mě tedy průměrná hra o fous lepší než základní Dominion, kterou si sem tam (ne však příliš často) rád zahraju.

  4. cinan

    Tatínek deckbuildingů nezklame nikdy jako úvod moderních her pro nehráče

  5. Libor

    Výborná strategická hra a přitom s jednoduchými pravidly.

  6. XiQiX

    Tuto hru mám doma a je to prostě držák, který nikdy nezklame. Hra je svižná, zábavná. Je v ní pěkný prostor k rozvíjení intrik a šmelení a proto si ji vždy ráda zahraji. Její velkou výhodou je jednoduchý herní systém, díky kterému ji naučíte hrát během chvilky i nehráče. Ostatně je to i velmi vhodná hra pokud chcete z nehráče udělat herní fandu. Tuto hru rozhodně doporučuji lidem, kteří s hrami nemají mnoho zkušeností a hledají svojí první hru.
    A pokud Vás hra chytí, můžete si k ní pořídit i jedno z mnohých rozšíření a hru tím ještě více zpestřit. Ale jakákoliv varianta Dominionu je sama o sobě dobře hratelná a v podstatě žádné rozšíření nepotřebuje, neboť losování vždy individuální sestavy herních karet umožňuje nepřeberné množství herních variant.

  7. Vladislavs2

    všechny dominiony perfektní, doporučuju všem

  8. cicam

  9. robkin

  10. Agrael

  11. vášula

  12. Dandy

  13. majlo

  14. Markéta

  15. Gabebara

  16. jonascz

  17. Eva88

  18. Gothalgo

  19. Aulus

  20. Laala

  21. Jacob

  22. morgouse

  23. HudsonStan

  24. kroksmrti

  25. Lao Thai

  26. Mazec

  27. little

  28. Čaňa

  29. ZdenT27

  30. hraci

  31. Tom

  32. Milosh

  33. Knihovník

  34. Tomáš Jindra

  35. jirikone

  36. esther.f

  37. Deth

  38. Zenitos

  39. Abiosis

  40. darwin

  41. Duhamuz

  42. Kendar05

  43. rach

  44. Beholder

  45. Mialee

  46. filipes

  47. ondrasu

  48. zeppelin

  49. Radobyhrac

  50. Sagapo

  51. Standa


    Rozšíření Intriky obsahuje jako základní hra stejné karty peněz, karty s vítěznými body a karty kleteb. Dále 21 nových akčních karet, 1 bodovací kartu a kombinované karty. Oproti základní hře některé akční karty mají možnost volby pokynů, např. karta pěšák, kdy hráč vybírá dva pokyny ze čtyř uvedených na kartě (+1karta, +1 akce, +1 nákup, +1 virtuální mince). Novou bodovací kartou je karta vévody. Má hodnotu 1 bodu za každou kartu vévodství, kterou hráč vlastní (karta připomíná kartu zahrady, počet vítězných bodů může být různý). Mám-li vévodu, musím sbírat vévodství, ať mi vévoda přinese co nejvíce vítězných bodů :-). Hodně zajímavé jsou tři kombinované karty – jsou současně bodovanou kartou a kartou peněz či kartou akcí. Díky tomu, že Intriky mají své karty peněz, vítězných bodů a kleteb, jsou samostatně hratelnou hrou. A také, pokud máme doma základní Dominion, můžeme hrát hru v 5 či 6 hráčích, pravidla v Intricích obsahují pokyny k této hře. Nejčastěji hrajeme hru ve třech hráčích (dáno okolnostmi, více se nás neschází), jednou se nám podařilo hru hrát v pěti hráčích a užili jsme si ji také. Některé karty se mi moc líbí, některé nehrajeme. Např. maškary – každý hráč předá kartu ze své ruky hráči po levici. Pak může hráč (který vyložil maškary) zahodit na smetiště kartu ze své ruky. Někdo má v dané chvíli v ruce samé dobré karty a předává např. měďák, často putují karty kleteb… Pravidla obsahují také doporučené sady deseti karet (jen z karet Intrik a z karet Intrik a základní hry). My kombinujeme oblíbené karty z obou her. Intriky jsou jistě trochu náročnější než základní hra, pro nováčky bych doporučoval nejdříve základní Dominion. Pokud Vás Dominion baví, hurá do Intrik!

  52. Ranca

  53. GK_voyger

  54. sirio

  55. Shako

  56. Tarenor

  57. Brontik

  58. Rubic(k)

  59. Jaromír Kovařík

Přidat recenzi