Hrajeme.cz

Evoluce v krabici

Originální název:
Evoluce v krabici
Rok vydání:
2008
Počet hráčů:
2 až 5
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 10 let.
Doba hraní:
Středně trvající hra – asi 30 až 70 minut
Doporučení rodiny:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.
Doporučení hráče:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.

Kategorie:

Popis

Na scénu, tvořenou kulisami divokých prehistorických rostlin a bizarních tvorů, právě vstupují první předchůdci člověka. Jste jedním z nich – vůdcem nepočetné tlupy lidoopů. Tajemná přírodní síla evoluce vás nutí růst, množit se a vyvíjet se co možná nejrychleji. K rychlému vývoji potřebujete hodně masa, a tak se specializujete na lov mamutů. Čím víc mamutů ulovíte, tím rychleji vám poroste mozek. S větším mozkem zvládnete víc věcí…
Jednoduchý kombinační princip skýtající řadu taktických možností. Svou strategii musíte přizpůsobit výběru svých evolučních výhod. Hra graduje s přibývajícími výhodami hráčů.

Další informace

Míra náhody

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Míra interakce

Míra složitosti

Míra humoru

Doporučení rodiny

Doporučení hráče

Výrobci

Autoři

– Svět deskových her
– Možnost nákupu na Slovensku.

Recenze

  1. bajkat


    Zábavná strategická hra, která přináší zase něco nového.
    Obsahuje 64 oboustranných kartiček, pokládají se mamuty nahoru (krajinou dolů). Každé kolo se přibírá malá kartička – směrovka, která určuje krajinu, kam můžete vstoupit – je-li stejná kartička obrácena mamutem dolů a krajinou nahoru. Navíc otáčíte buď 1 kartu mamutem nahoru nebo 2 krajinou nahoru. Někdy tah nelze uskutečnit nebo ze strategického hlediska je lepší zůstat na místě. Je třeba přejít co nejvíc kartiček obrácených mamutem nahoru (na ty nelze stoupnout). Počet přešlých mamutů určuje počet kroků v evolučním řetězci (jiný plánek). Můžete mít celkem až 5 směrovek s krajinou, lze tedy tahy dobře naplánovat. Figurky po kartičkách postupují jen 4 směry (ne po uhlopříčkách a nesmíte se vrátit na kartičku, z které přišli – napřed musíte vstoupit na jinou). Při vstupu na krajinu musíte odevzdat danou směrovku příslušnou ke krajině.
    Překonáte-li na evolučním plánku nějakou etapu, můžete si vybrat evoluční výhodu, kterou pak můžete uplatňovat v každém dalším tahu (opět jich může být až 5). Můžete volit výhody stejného i různého charakteru.
    Výhody jsou : 1) orientace = lze otočit navíc 1 kartu na krajinu, 2) lov = lze otočit navíc 1 kartu na mamuta, 3) boj = stoupnete-li na pole s jiným hráčem, máte navíc body a on ztrácí, 4) past = lze dát tajně pod krajinu a kdo na ni ze soupeřů vstoupí, ztrácí body a vy získáváte, 5) zátaras = lze dát na jakoukoli kartičku, aby tam soupeři nemohli (jen musí mít možnost pohybu aspoň jedním směrem). Výhody přibližují k výhře. Vyhrává ten, kdo se první dostane v evoluci na stupeň člověka, ostatní prohráli boj o vývin v člověka.
    Pravidla jsou samozřejmě obsáhlejší, ale na stránkách autora a výrobce je u této hry i video, perfektně popisující princip této hry. Hru jsme objevili po dlouhém hledání něčeho trošku jiného, než se stále objevuje v obchodech. A bylo to vlastně to video, které 100% rozhodlo. Hra se nám líbila a věděli jsme do čeho jdeme. Je to hra, která rozvíjí logické a strategické myšlení. Navíc po pořádném prostudování a zkouknutí videa to pochopí i šikovné dítě i na prvním stupni (máme 9 letého syna a je nadšený)!!! Je to v malé krabičce, ale když rozložíme kartičky, zaberou dost místa. A je vhodná na převážení. Jen pastičky jsou pod kartičkama trochu vidět (je to sice tenký, ale tvrdší materiál), a tak jsme nastříhali tenký papír a problémeček se vyřešil. Je to jenom maličkost. Jinak to nemá chybu!!! Jsme hrou velice nadšeni, hráváme ji asi kolem 3 h. Každá hra je úplně jiná. Navíc v návodu a na stránkách autora jsou další možnosti hraní této hry. Prostě, velice doporučujeme!!!

  2. Tadži

  3. Tramvaj

  4. Terw

  5. Jan

  6. filipes

  7. Dušan Takáč

  8. Yuri

Přidat recenzi