Hrajeme.cz

Vzducholodě

Originální název:
Giganten der Lüfte
Rok vydání:
2007
Počet hráčů:
2 až 4
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 8 let.
Doba hraní:
Středně trvající hra – asi 30 až 70 minut
Doporučení rodiny:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.
Doporučení hráče:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.

Kategorie:

Popis

Hráči budují podnik na výrobu vzducholodí a pokoušejí se tak získat co možná nejvíce vítězných bodů. Mohou využívat různé karty rozšíření, jako např. inženýry, motory a finančníky, kteří zvyšují jejich úspěšnost při výrobě. Zvláštností této hry je to, že se o všechny karty hází kostkou. Karty rozšíření ve vlastním podniku přitom určují, které kostky smí hráč použít. Karta, kterou chce hráč získat, udává barvu počet potřebných kostek a také ukazuje jakého výsledku je třeba dosáhnout. Čím více kostek přitom bude mít hráč k dispozici, tím více bude mít šancí dosáhnout požadovaného výsledku.

Další informace

Míra náhody

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Míra interakce

Míra složitosti

Míra humoru

Doporučení rodiny

Doporučení hráče

Výrobci

Autoři

– BoardGameGeek
– Svět deskových her
– Možnost nákupu na Slovensku.

Recenze

  1. Orel91

    Tato vcelku nenáročná hra na pochopení, vyžadující jen minimální množství strategie a plánování, je ideální pro chvíle, kdy si chcete jen odpočinout a příliš při tom nenamáhat mozek. Díky jednoduchým pravidlům je vhodná také pro mladší hráče.
    Jakožto podnikatel stavící vzducholodě se snažíte pomocí hodů omezeného počtu kostek získávat co nejlepší vylepšení. Ať už materiál, finance nebo techniky, kteří vám umožní v dalších kolech házet ještě větším počtem kostek, což vám opět zvyšuje šance na získání lepších vylepšení. Do toho všeho stavíte vzducholodě, které pak ve finále generují body pro závěrečné hodnocení.
    Osobně tuto hru nehraji zas až tak často, nicméně po nějaké náročnější hře na dojezd je to příjemná oddechovka. Počet hráčů v této hře nehraje zas až tak velký rozdíl, ale ve čtyřech (max. počet) se mi líbila nejvíc.

    + Jednoduchá na pravidla, vhodná i pro mladší hráče
    + Nenáročná, dobrá na dojezd po složitějších hrách

  2. Martin

  3. pastelka

  4. Tomáš

  5. Mirka

Přidat recenzi